Voorbeschouwing Tour de France 2023

Voorjaarsklassiekers.be kleurt geel in de maand juli! Natuurlijk, voor de voorjaarsklassiekers lopen we het meest warm. Maar zeg je de maand juli, dan zeggen wij: de Tour de France! Na een door corona – en helaas ook valpartijen – onthoofde Giro d’Italia zitten we allemaal te wachten op vuurwerk! Voorjaarsklassiekers.be presenteert de voorbeschouwing Tour de France 2023!

Voorbeschouwing Tour de France 2023

De Tour de France, de meest prestigieuze van de drie 

Natuurlijk. Heel Nederland en België waren in de ban van de Vuelta vorig jaar. Door de Gran Salida in Utrecht en Noord-Brabant en natuurlijk door Remco Evenepoel. Ook de Giro d’Italia afgelopen mei kreeg de nodige aandacht. Toch is dit allemaal kinderspel vergeleken met de entourage van de Ronde van Frankrijk. De Tour de France is simpelweg de grootste jaarlijkse sportwedstrijd en de aller-belangrijkste Grote Ronde. Van de duels van Jacques Anquetil en Raymond Poulidor op de Puy de Dôme tot die van Lance Armstrong en Jan Ullrich en Marco Pantani. Alle wielerfans veren bij de Tour de France het meest op!

Favorieten gele trui Tour de France 2023 - Historie Armstrong Ullrich 

Qua aanzien in het peloton, qua prestige dat er valt te behalen, qua prijzengeld dat ligt te wachten op de winnaar van de maillot jaune en qua media aandacht. Met alle dagen live coverage en de gebruikelijke shows in de avonduren, met De Avondetappe en Vive Le Vélo, worden de Vlaamse en Nederlandse fans op hun wenken bediend. Maar ook op Voorjaarsklassiekers.be en Wieler-Koers.nl alle aandacht voor de Tour de France 2023! On y va!

Voorbeschouwing Tour de France 2023: een schitterend en loodzwaar parcours

We kunnen kort en bondig zijn: het parcours van de Tour van 2023 wordt er één om duimen en vingers bij af te likken. Het is ook een beetje een atypisch Tourparcours, met gegarandeerd vuurwerk in week 1! De Tour 2023 kent slechts 21 kilometers en maar 6 sprintetappes, waarvan uiteraard de laatste etappe op de Champs-Élysées er een van is. 

Voorbeschouwing Tour de France 2023 Champs-Elysees

Na het Grand Départ in Baskenland – waar gelijk drie pittige etappes worden aangedaan – trekken we dwars door Frankrijk. Al in rit 5 en 6 al pittige Pyreneeën-etappes naar Laruns en via de Tourmalet naar Cauterets-Cambasque. Ook het eerste weekend wordt heerlijk, met een heuvelrit naar Limoges en de legendarische Puy de Dome in rit 9 op zondag 9 juli. Na enkele overgangsritten is het op Quatorze Juillet weer bal, als we finishen op de Grand Colombier.

Een dag later, zaterdag 15 juli, finisht de eerste Alpenrit via de Col de Joux Plane in Morzine en ook zondag 16 juli is monsterlijk, als de coureurs vier zware cols voor de kiezen krijgen. Na een rustdag en de enige tijdrit wacht woensdag 19 juli de Koninginnerit die vanaf de voet van de Mont Blanc via de Col de la Loze naar Courchevel voert. Via een heuvelrit en een vlakke rit gaan we tenslotte op zaterdag 22 juli nog eenmaal de bergen in. In de Vogezen naar Le Markstein Fellering kan het klassement nog flink door elkaar worden gehusseld, waarna de afsluitende rit naar Parijs het traditionele toetje is. Lees ook hier onze grote voorbeschouwing parcours Tour de France 2023!

Voorbeschouwing Tour de France 2023: een nieuw duel tussen Vingegaard en Pogi om het geel?

Navigeer hier naar de voorbeschouwing favorieten gele trui Tour de France 2023. Krijgen we een nieuw schitterend duel tussen Pogacar en Vingegaard? En hoeveel voordeel gaan Carapaz, Bardet, Hindley, Mas, Gaudu en Yates-broertjes hebben in deze Tour met slechts 21 tijdrit kilometers! 

Voorbeschouwing Tour de France 2023 Vingegaard Pogacar (1)

Voorjaarsklassiekers.be presenteert dé tips voor je Tourpools!

 Of je nou meedoet met de Scorito Pool van de Tour de France 2023, de AD Tour Wielerspel, de Wielerflits Ploegleider-spel of de traditionele jaarlijkse Tourpool van de plaatselijke dorpscafé: Voorjaarsklassiekers.be presenteert de beste Tour pooltips! Met deze Tour 2023 Pool Tops en Scorito Tips haal jij straks het prijzengeld op!

Meer Tour voorbeschouwingen?

Meer etappe voorbeschouwingen? Of een overall voorbeschouwing Tour de France 2023 lezen? Je leest de voorbeschouwing Tour de France 2023, voorbeschouwing parcours Tour de France 2023, overzicht etappes Tour de France 2023 via bijgaande links. Lees ook de Tips Tour Pool & Scorito Tips Tour 2023! Daarbij kun je ook hier snel navigeren naar de Tour 2023 voorbeschouwing etappe 1, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 2, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 3, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 4, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 5 of Tour 2023 voorbeschouwing etappe 6!