Tips Tourpool Tour 2024

Of het de ProCycling – de officiële Tour de France gids onder de tijdschriften – is of RIDE’s Tour de France 2024 gids of de WielerRevue of de Tour specials van het Algemeen Dagblad, Het Laatste Nieuws of Het Nieuwsblad – alle Vlaamse en Nederlandse printitels heb je al honderden keren van voor naar achter bestudeerd. De voorbereidingspodcasts van Live Slow Ride Fast, De Rode Lantaarn, Radio Scorito en Café Koers/De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad zijn al diverse malen beluisterd – én nóg één keer, je zal maar net die ene gouden tip hebben gemist. Als je al deze content al tot je hebt genomen, raden we je aan om nog eenmaal – met pen en papier voor aantekeningen – deze Voorjaarsklassiekers.be Tour de France 2024 special tot je te nemen. In navolging van de Scorito Tips Tour 2024 presenteert Voorjaarsklassiekers.be hierbij de laatste Tips Tourpool Tour 2024 – zodat jij gaat scoren in de Scorito Tour de France 2024 of een andere Tour de France 2024 wielerpool! 

Tips Tourpool Tour 2024

De beste tips voor je Tourpool, maar we beginnen met de spelregels

Het belangrijkste eerst: wat zijn de spelregels van de Tour de France 2024 pool waaraan je meedoet? Speel je Scorito? Bekijk dan onze specifieke Scorito Tips Tour 2024 special, waarbij we de beste Scorito tips én koopjes voor je uiteenzetten. Speel je een andere Tourpool? Dan is het afhankelijk van de spelregels welke strategie én welke verschillende renners je kiest. In tegenstelling tot de Scorito tips voor je beste Tour de France 2024 pool, gaan we in deze special uit van een Tourpool zonder vast te zitten aan budget.

Daarbij – en dit is heel belangrijk – je zal altijd voor een mix moeten gaan van klassementsrenners, sprinters en barroudeurs. Want in veel Tourpools krijg je ook (bonus)punten voor ofwel het eindklassement of geldt bijvoorbeeld op de rustdag niet het dagklassement, maar krijg je punten over de eerste twintig renners in het algemeen klassement. 

Oké, goed. Maar hoeveel klassementsrenners moet ik dan nemen? En hoeveel sprinters? En moet ik aanvallers meenemen? Daarvoor duiken we eerst het parcours in!

Parcours Tour de France 2024

Hier een overzicht van het parcours inclusief onze conclusie

De laatste tips voor je Tourpool Tour 2024: welke klassementsrenners?

Volgt vanaf half juni

En welke sprinters neem ik mee in mijn Tour de France 2024 wielerspel?

Volgt hier

Wie zijn de zekerheidjes in mijn Tour de France 2024 Tourpool?

Natuurlijk Pogi. Maar ook Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Jasper Philipsen neem jij hoe dan ook mee. Maar is er ook ruimte voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert? Zijn dit wel zekerheidjes of zijn dat eerder verrassingen? Dat schrijven we hier allemaal op!

Tips Tourpool Tour 2024 - Winnende Tour de France 2024 wielerpool tips

En moet ik in mijn Tour de France 2024 pool nog een verrassing meenemen?

Ja – altijd minimaal één. En daar kunnen we op het moment van schrijven (eind mei 2024, wordt dus nog voorzien van update) al wat over roepen. Durf jij bijvoorbeeld de bonkige 37-jarige Alexander Kristoff te selecteren? En neem jij Fabio Jakobsen mee of laat je hem thuis? Want ook het niet selecteren van een renner kan een verrassing zijn.