Tips Scorito klassiekerspel 2022

Op Voorjaarsklassiekers.be ben jij aan het juiste adres voor alles over de voorjaarsklassiekers 2022. Maar naast koersheroïek, mooie oude beelden uit de rijke historie van de wielerklassiekers, vindt je natuurlijk ook de welbekende voorbeschouwingen, met favorieten en de tips voor jouw wielerpool. Na de tips voor de Scorito Tourpool 2021, schrijven wij hierbij de beste tips Scorito Klassiekerspel 2022, zodat jij beslagen ten ijs komt en je vrienden gaat kloppen in de Scorito Klassiekerspel! 

Wat is het Scorito Klassiekerspel 2022?

Met een budget ga jij jouw eigen droomteam voor de grootste voorjaarsklassiekers samenstellen. Je selecteert 20 renners, waarmee jij de strijd aangaat met je vrienden.

Scorito Klassiekerspel 2022

Hoe werkt het Scorito Klassiekerspel 2022?

Bij het Klassiekerspel stel je een team van 20 renners samen. Deze renners moeten het voor je gaan doen in de voorjaarskoersen.

Per wedstrijd mag je drie kopmannen aanwijzen, waarmee je extra punten kunt verdienen. De volledige spelregels en de puntentelling zijn te bekijken via de website en in de Scorito-app.

Gouden Tips Scorito Klassiekerspel 2022

Oke horen we je denken. Kom maar door met die namen! Hieronder tref je, in willekeurige volgorde, speciaal van de redacteuren van Voorjaarsklassiekers.be, de beste tips Scorito klassiekerspel 2022:

Gianni Vermeersch

Draaide in de modder- en herfst editie van Parijs-Roubaix 2021 als eerste de Trouée d’Arenberg op en reed nadat hij op 150 kilometer van de meet er een patat opgooide zeer knap naar een tweede plek in De Hel. Ongekend talent en voormalig crosser die in de Vlaamse klassiekers maar vooral in de Strade Bianche en Parijs-Roubaix als specialist zou kunnen verrassen.

Nils Eekhoff

Hoewel de prestaties van de net 24 jaar geworden klepper van Team DSM verleden voorjaar niet om naar huis te schrijven waren, moeten we niet vergeten dat Eekhoff vooral in dienst van reed. En natuurlijk om veel ervaring op te doen. In de herfsteditie van Parijs-Roubaix fietste hij bijna de hele dag op kop, tot hij er in de diepe finale doorheen zakte. Is 2022 het voorjaar van de doorbraak van Eekhoff?

Heinrich Haussler

test

Jake Stewart

De 22-jarige Brit van Team Groupama – FDJ werd verleden jaar bij het grote wielerpubliek plots bekend nadat hij naar een tweede stek in de Omloop het Nieuwsblad wist te sprinten. Ook in Nokere Koers (zesde) en de Bredene Koksijde Classic (twaalfde) haalde hij een resultaat om tevreden over te zijn, maar dat was het. Echter, dit jaar is hij een wielerseizoen aan ervaring rijker én winter??

Christophe Laporte

veel top-tien klasseringen én een strategische transfer. Kan de 29-jarige Fransman in de schaduw van Wout van Aert profiteren in de luwte achter zijn kopman?

Alex Aranburu

Veel top tien klasseringen in de voorjaarsklassiekers de voorgaande jaren en kan er staan van de Omloop tot Milaan San Remo en van de Amstel Gold Race tot Luik-Bastenaken-Luik.

Thomas Pidcock

Behoeft geen verdere uitleg

Anthony Turgis

Zeer veel top tien in de grotere klassiekers van vorig jaar, een sterk eindschot in de benen en een ervaren kasseien coureur. Iemand die zowel in klassiekers als Kuurne Brussel Kuurne, als de E3, Dwars door Vlaanderen en misschien wel de Ronde naar podium kan rijden.

Jonas Rutsch

24-jarige talent van EF Education First die zijn grote doorbraak in de ‘Hel van 2021’ kende, waar hij na een slijtageslag elfde werd.

Dylan van Baarle

Als iets de afgelopen vier a vijf voorjaarsklassieker campagnes duidelijk is geworden, dan is dat Dylan van Baarle er in het vierluik ‘E3, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en Ronde van Vlaanderen’ áltijd staat. Zo ook vorig jaar. Met een ongekend knappe solo van bijna 50 kilometer reed hij naar de winst in Dwars door Vlaanderen 2021, maar ook in de E3 (tiende), Gent-Wevelgem (achtste) en Ronde van Vlaanderen (tiende) reed de 29-jarige Voorburger naar een top-tien klassering.

Florian Sénéchal

Als Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen te duur zijn, is de 28-jarige Fransman een ideale alternatief. Scheelt je XXX miljoen, maar levert je nagenoeg even veel top-tien klasseringen op. Sterker, 2022 kan zomaar het jaar zijn dat Sénéchal eindelijk zijn vette vis binnen kan hengelen!

Matteo Trentin

Reed in 2021 naar ereplaatsen van de Omloop tot en met de Amstel Gold Race, waardoor je de 32-jarige Italiaan in veel klassieker kan opstellen! Relatief gezien misschien wel duur, maar je weet wat je aan hem hebt

Ethan Hayter

Andreas Leknessund

Ide Schelling

Marijn van den Berg

Biniam Ghirmay

Favorieten voorjaarsklassiekers 2022

Naast de welbekende sterrenverdeling en de dark horse zullen we met ingang van 2022, op veler verzoek, ook voor elke voorjaarsklassieker met extra tips van de redactie komen. Deze tips, die jij integraal kan gebruiken voor je Scorito Klassiekerspel 2022 of voorjaarsklassiekers pool met je vriendengroep, zijn gebaseerd op resultaten uit het verleden en vorm van de dag. Deze nieuwe toevoeging vind jij op de specifieke voorbeschouwingen van de afzonderlijke wielerklassiekers. Uiteraard te beginnen met het Openingsweekend. Zo wijzen we je voor de Omloop het Nieuwsblad 2022 op enkele namen die al meerdere malen top tien reden in de Omloop. Geven we een rijtje van namen die de afgelopen weken in het nieuws kwamen door hoge noteringen te rijden, zodat jij een zo compleet mogelijk favorieten overzicht van de voorjaarsklassiekers 2022 krijgt!