De 24 redenen waarom Wout van Aert Parijs Roubaix in 2024 wél wint!

Na een succesvol Openingsweekend, waarin hij derde werd in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne won, reisde Van Aert af naar het Spaanse eiland Tenerife. Daar bereidt hij zich rond de bekende trainingsvulkaan de Teide voor op de komende voorjaarsklassiekers, vooral de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Voorjaarsklassiekers.be is ervan overtuigd dat het dit jaar prijs is voor Van Aert. We presenteren de  24 redenen waarom Wout van Aert in 2024 Parijs-Roubaix wél wint!

Wout van Aert Parijs Roubaix

De weg naar Roubaix, dit jaar over een andere boeg

“Normaal gesproken zou ik nu volop in wedstrijden zitten. Dus je zou kunnen zeggen dat de trainingen bijna zijn afgerond,” vertelde Van Aert op de teamwebsite. “Ik hoop nog een laatste stap voorwaarts te zetten door enkele koersen te rijden en goed te herstellen. Het is soms moeilijk om mijn beste vorm langdurig vast te houden.”

Dit jaar kiest Van Aert voor een andere aanpak. “Ik ga nu nog een laatste groot trainingsblok starten. Ik zal pas kort voor de belangrijkste doelen overschakelen naar wedstrijden. Dat is inderdaad een heel andere benadering. Ik probeer nu via trainingen beter voorbereid te zijn op de grote koersen.”

Voorjaarsklassiekers.be presenteert de 24 redenen waarom Wout van Aert in 2024 Parijs-Roubaix wél wint!

 1. De schitterende solo van Mathieu van der Poel was natuurlijk magistraal. En begrijp ons niet verkeerd, wij zijn óók fan van hem! Het lijkt ook ons een droomscenario dat Matje zichzelf opvolgt door er een nieuwe solo uit te persen en in zijn regenboogtricot solo aan te komen op het Vélodrome André Pétrieux. Maar, eerlijk is eerlijk, had Wout van Aert vorig jaar op dat beslissende moment op de Carrefour de l’Arbre géén pech – dan hadden we het nog wel moeten zien. Het jaar 2024 zal staan in het teken van revanche. En hij zal ze er allemaal af rijden!
 2. Sterker, Wout zal enkele verzorgers van Team Visma Lease A Bike de opdracht geven om op de Carrefour de l’Arbre mayonaise uit te delen. Allee, waarom mayonaise uitdelen horen wij u – en de soigneurs – denken? Omdat Wout hier iedereen aan fritten gaat rijden!
  Wout van Aert Parijs Roubaix 2024
 3. Omdat De Hel dé koers is die het beste past bij Wout van Aert. Grote motor, snel herstelvermogen en de beste ploeg aan zijn zijde.
 4. Sterker, als er een ploeg is die een Mapeitje 1996 kan doen, zijn het de geel-zwarten wel. Wordt Parijs Roubaix 2024 de editie in de boeken gaat waar zowel de kopman als zijn luitenanten een één-twee-drietje scoren? 
 5. Wout ook zomaar solo kan winnen en hij de boel aan bonken gaat rijden met zijn tijdrijderscapaciteiten. Het is de vraag op welke strook hij bij God en klein Pierke wegrijdt. Maar ergens zal hij het doen! 
 6. Oké, we hebben toch een voorkeur. Laat Wout er op de “Secteur Pavé Michael Goolaerts” maar een stok op geven. Hier zal Wout de Duvel z’n Moortgat open trekken!
 7. Omdat Wout toe is aan zijn orgelpunt. Eerste zege Boonen in Roubaix? Hoe oud was Museeuw toen hij zijn eerste kassei won? Juist 
 8. Christophe Laporte de kasseien zal schoon likken voor zijn kopman én 
 9. De reset in de winter én de andere aanpak meteen uitbetaald. Niet in de Ronde van Vlaanderen verwachten we – daar zal hij na een ferme demarrage van zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel opnieuw tweede worden. Om een week later keihard revanche te nemen.
 10. Omdat half maart zelfs ploegleider Merijn Zeeman het niet onder stoelen of banken schuift en zegt (tegen Het Laatste Nieuws) dat het “dit jaar dan echt wel tijd wordt” om de prijzenkast uit te breiden met Vlaanderen en/of Roubaix
 11. Omdat zijn grootste rivalen – met Mathieu van der Poel voorop – zijn zwakke punten kennen. Zoals een derde maal Oude Kwaremont of Paterberg in de diepe finale na een koers van meer dan 230 kilometer. Maar omdat diezelfde rivaal óók zijn sterke punten. Zoals vader Adrie daags voor Parijs Roubaix 2023 al treffend zei: “je kan Wout van Aert eraf rijden, maar nooit helemaal”.
 12. Omdat het jandorie tijd wordt om die predikaat “De Eeuwige Tweede” af te schudden. Al is het alleen maar om criticasters José de Cauwer, Tom Boonen en Johan Museeuw de mond te snoeren
 13. Omdat diezelfde Johan Museeuw overigens half januari 2024 op de fietsbeurs Velofollies het volgende liet noteren: “Van der Poel is momenteel [half januari, Museeuw doelt dus op zijn crossprestaties van de winter, red.] oppermachtig, maar die schade kan nog ingehaald worden. Ik geloof dat Van Aert dit jaar voor het eerst De Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix wint. Ik denk dat we een mooi voorjaar tegemoet gaan.” Als Museeuw dit zegt over Van Aert, dan weet je het wel…
 14. En helemaal als zelfs Michel Wuyts ervan overtuigd is dat 2024 het jaar is dat Wout van Aert zijn eerste keienmonument pakt.
 15. Wout van Aert heeft het dan wel altijd over “Vlaanderen en/of Roubaix”, stiekem heeft hij een voorkeur. Al op Nieuwjaarsdag was hij stellig over zijn doelstelling later dit voorjaar:voorafgaand aan de GP Sven Nys, toen hij voor de camera van VRT de vraag kreeg welke hij dit jaar wil winnen. “Dan toch Roubaix”. Amai! 
 16. Omdat – en we gunnen Mathieu van der Poel alles – er nog altijd een vloek op de regenboogtrui kan rusten. Na jaren pech voor Wout kunnen ook zijn concurrenten eens op het moment supreme tegen zitten… 
 17. Omdat Wout van Aert met ploegmaats al op woensdag 20 december 2023 een eerste verkenning van Roubaix deden. Hoezo, een goede voorbereiding is het halve werk?De 24 redenen waarom Wout van Aert Parijs Roubaix in 2024 wél wint!
 18. Saillant detail van het vorige punt: kijk vooral naar de Strava titel. Het thema voor Van Aert in Roubaix 2024? Inderdaad, no mercy!
 19. Omdat Wout van Aert dit jaar zelfs zijn geliefde Strade Bianche, noch Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico noch eerste Monument van dit voorjaar Milaan-Sanremo zal rijden. Reden van het forfait? Alles moet worden opgeofferd voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix…
 20. Roger de Vlaeminck – net als daags voor de Omloop het Nieuwsblad 2023 – wel weer commentaar gaat leveren (allee, ik wens ze proficiat met hun forfait) op de afwezigheid van zijn landgenoot. Maar zal hij stiekem niet gewoon bang zijn voor zijn record? Wat staat er over tien jaar in de boeken? Van Aert recordhouder Parijs Roubaix. Vijf zegess. Schrijf maar op: 2024, 2025, 2028, 2029 en 2031
 21. Elk ander atleet in paniek zou schieten als de balans na het cross-seizoen zou worden opgemaakt. Zijn grote rivaal wint meer dan tien zeges in de cyclocross én pakt het WK. Zelf maar tot 2 zeges komen. Zo niet Wout. Trainen, slapen en eten is de weg naar succes in het voorjaar
 22. Het alweer 6 jaar is dat zijn boezemvriend Michael Goolaerts overleed bij een valpartij in Parijs-Roubaix 2018. “Sindsdien sta ik er altijd met een bijzonder gevoel aan de start. Ik wil absoluut hier eens met de armen in de lucht over de finish rijden. Hij is mijn grootste motivatiebron om die koers ooit te winnen.” Voor Michael, Wout! Alleee!
 23. Omdat drie maal scheepsrecht is — na een coronabesmetting enigszins gehavend starten en zijn achterwiel in twee stukken zag breken in het Bos van Wallers én het grote, beslissende, dramatisch pech moment van 2023 op de Carrefour l’Arbe zal het in 2024 scheepsrecht zijn!
 24. Omdat Wout just niks moet!