Scorito Tips Tour 2024

De Scorito selectie van jouw winnende rij is al honderd maal opnieuw samengesteld. Het wikken en wegen rondom je ideale Scorito Tour de France 2024 selectie was al ten tijde van de Giro d’Italia in gang gezet. De vele wielerbladen – die uiteraard eind mei allemaal op de mat binnenvielen – zijn al geconsumeerd. Er zijn uren podcasts geluisterd. De shows van De Rode Lantaarn, Live Slow Ride Fast en In het Wiel kan je dromen – nu ben jij aan zet! Echter, niet voordat je deze Voorjaarsklassiekers.be special hebt gelezen. Wij presenteren hierbij de Scorito Tips Tour 2024, zodat jij ook in de Tour de France 2024 weer in de prijzen zal vallen en je beste maten weet te verslaan op Scorito. Speel je een ander wielerspel? Niet getreurd: we hebben de beste Tour de France 2024 wielerpool tips al op een rij gezet in de laatste Tips Tourpool Tour 2024 special! Voor nu: lees verder en laat Voorjaarsklassiekers.be je naar een winnende Scorito selectie leiden! 

Scorito Tips Tour 2024

Scorito Tips Tour 2024: korte uitleg spelregels

Hoe zat het ook alweer bij de Scorito Tour poule? De leukste wielerspel van Nederland, zoals Scorito haar spel graag betiteld, kent een aantal specfieke spelregels. In tegenstelling tot veel andere wielerpools betekent het bij Scorito dat je met een bepaald budget je selectie moet samenstellen. Dus ook de Tour de France 2024 betekent bij Scorito: puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen! Andere valkuilen – of juist kansen om te differentiëren en dus je concurrentie te verslaan – zijn zogenaamde teampunten. Voorbeeld: Felix Großschartner is vele malen goedkoper dan favoriete klassementsrenners, maar de Oostenrijker levert teampunten op als Pogi weer eens een etappe wint óf in het geel rijdt!

Scorito tips Tour de France 2024: de eerste tips en adviezen

Je hebt natuurlijk al vanaf mei een long list gemaakt, welke langzaamaan een short list wordt. Maar vóór je überhaupt de eerste renners in je Scorito rij van de Tour 2024 aanklikt op opschrijft adviseren we je een aantal zaken te doen of te raadplegen.

Tip één: ga op ProCyclingStats naar de startlijst van de Tour de France 2024 en navigeer via Menu naar Form. Hier zie je de deelnemers gerangschikt naar vorm zodat je gelijk de renners ziet die de laatste weken goede noteringen reden.

Tip twee: open deur, maar lees je in. Luister wielerpodcast en struin websites van de ploegen af. Dat laatste is arbeidsintensief, maar lonend. Ploegen geven op hun eigen site soms nét wat meer informatie dat lang niet altijd door de gebruikelijke wielersites is opgepikt. Van de podcasts zijn Café Koers van Het Nieuwsblad en Kop over Kop van Eurosport en natuurlijk De Rode Lantaarn favoriet!

Tip drie: bekijk in onze Tips Tourpool Tour 2024 een overzicht met tips van renners per ploeg! Heel handig!

Favorieten Tour de France 2024

Of het nou de klassementsrenners zijn, de sprinters, of de barroudeurs en aanvallers; het is altijd fijn om per categorie de belangrijkste renners onder elkaar te zien. Want wie is er in vorm? Wie mag niet in mijn Scorito rij ontbreken? En wie kan zomaar verrassing zijn in deze Tour? Kortom, wie zijn de favorieten Tour de France 2024? Ook handig, neem onze uitgebreide voorbeschouwing Tour de France 2024 door!

Scorito Tips Tour de France 2024: de klassementsrenners

De Tour de France 2024 vereist meer dan klimmen alleen. Naast bergetappes staan de renners 59 kilometer aan tijdritten en een cruciale gravelrit rond Troyes te wachten. Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, Primož Roglič en Remco Evenepoel zijn de topfavorieten. Hoewel Evenepoel in de tijdritten de beste is, zal hij bergop moeite hebben met zijn rivalen.

Favorieten Tour de France 2024

Tadej Pogačar (UAE Emirates) heeft al de Giro gewonnen en is de grote favoriet voor de Tour. Zijn voorbereiding werd licht verstoord door het overlijden van zijn grootvader, maar hij beschikt over een sterke ploeg met klimmers zoals Adam Yates, João Almeida en Juan Ayuso.

Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike) herstelt van een zware val in de Ronde van het Baskenland, maar hij heeft een sterke ploeg die hem kan ondersteunen, met name op vlakke stukken.

Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) heeft een goede voorbereiding gehad en won recent het Critérium du Dauphiné. Hij wordt bijgestaan door sterke renners zoals Aleksandr Vlasov en Jai Hindley.

Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) moet zich bergop verbeteren, maar kan in de tijdritten en heuvelachtige etappes veel tijd winnen. Zijn voorbereiding is echter verre van ideaal geweest.

Andere Kanshebbers

Carlos Rodríguez (INEOS Grenadiers) heeft een stabiele voorbereiding gehad en won recent de Ronde van Romandië.

Adam Yates (UAE Emirates) kan het kopmanschap overnemen als Pogačar uitvalt. Hij werd vorig jaar derde in de Tour en won dit jaar de Ronde van Zwitserland.

Enric Mas (Movistar) presteert consistent in grote rondes en zal mikken op een top-5 klassering.

Simon Yates (Jayco AlUla) heeft zich in alle rust voorbereid op de Tour en kan verrassen.

Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) is een grillige renner, maar kan op goede dagen meedoen voor het podium.

Conclusie en tips Scorito pool!

Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, Primož Roglič en Remco Evenepoel zijn dé topfavorieten, maar je zal ze niet alle vier kunnen kiezen omwille van budget. Wij adviseren je één of twee van de Grote Vier te selecteren en deze aan te vullen met drie tot vier klassementsrenners van de andere kanshebbers.

Scorito Tips Tour de France 2024: de sprinters

Hier lees jij welke sprinters meedoen aan de Tour de France 2024. Wie de koopjes zijn en welke rappe mannen te duur zijn – en je dus beter thuis kan laten.

Scorito Tips Tour 2024: de koopjes en dark horses

Wie gaat jouw Scorito rij van een goede zeven naar een 9,5 loodsen? Natuurlijk de pareltjes die jij voor je vrienden weg kaapt. Omdat jij er een beter neusje voor hebt? Nee! Omdat jij wél de tips van Voorjaarsklassiekers.be hebt opgevolgd. Onze hoofdredacteur deelt begin juni 2024 hier de tien koopjes en dark horses voor je ideale Scorito pool Tour de France 2024!

Meer Scorito tips?

Wil je meer tips voor Scorito? Kijk eens op OSM-Tips.nl voor de beste Scorito tips EK 2024 en versla je vrienden in één sportzomer zowel tijdens het EK voetbal als de Tour de France 2024!