Wielerklassiekers najaar 2022 

De kater van het grootse volksfeest dat losbarstte nadat Remco Evenepoel voor het eerst sinds 44 jaar België weer een overwinning in een grote ronde bezorgde is nog maar net voorbij of de volgende heerlijke wielerevenementen staan alweer voor de deur. After-Vuelta dip? Zeker niet! Het is tijd voor die periode in het jaar dat we gaan strijden om de regenboogtrui en vallende bladeren trotseren in het noorden van Italië! Voorjaarsklassiekers.be presenteert voorbeschouwing op de wielerklassiekers najaar 2022 met alles over het WK in Australië en natuurlijk een uitgebreide vooruitblik op het laatste monument van het jaar: de Ronde van Lombardije!

Voorbeschouwing Wielerklassiekers najaar 2022

Dat wij zo’n enorme voorliefde hebben voor het voorjaar is algemeen bekend. Maar dat we elk jaar, zo als de zomer tot zijn einde komt, ook weer goesting hebben naar het najaar is wellicht voor menigeen een verrassing. Alleen al de bijnaam is oh zo prachtig. La corsa delle foglie morte. De Ronde van Lombardije betekent met haar vallende bladeren het begin van de herfst. Het einde van het seizoen. Nog eenmaal alles geven op de Madonna del Ghisallo. Of wat te denken van een paar weken voorafgaand aan deze vijfde monument. Het WK. Hét WK. Dit jaar Down Under. Gaat Wout van Aert dan eindelijk zijn felbegeerde regenboogtrui pakken? Waarom Michael Matthews dit jaar wél gaat vlammen. Kan Dylan van Baarle zijn prestatie van vorig jaar verbeteren? En waarom Filippo Ganna weer de tijdrit wint. Maar ook, wat is toch de mystiek achter de Ronde van Lombardije. Wie zijn de favorieten en waar ga je deze koersen kijken? Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit op de wielerklassiekers van het najaar 2022!

Wielerklassiekers najaar 2022: het WK en il Lombardia

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus reist het internationale wielercircus weer af naar het verre Australië. En niet zomaar voor een kermiskoers. De felbegeerde regenboogtrui is inzet, de 10e stad van het land qua inwonertal decor. Wollongong is epicentrum van de strijd om prestigieuze wereldtitels. En twee weken na de wegwedstrijd van de mannen wordt met de Ronde van Lombardije 2022 het wielerjaar officieus afgesloten. Als het wielerseizoen ten einde loopt en de vier lenteklassiekers en drie grote rondes zijn verreden weet de liefhebber dat die ene mooie nog moet worden verreden. La corsa delle foglie morte, juist, ofwel de ronde van de vallende bladeren!

Wanneer is het WK Wielrennen 2022?

Het WK wielrennen 2022 vindt plaats van 18 september tot en met 25 september, met in die tussentijds maar liefst 11 koersen. Vijf individuele tijdritten en vijf wegwedstrijden – voor elite mannen en vrouwen, junioren mannen en vrouwen, mannen beloften – en een mixed relay wedstrijd. Uiteraard is zondag 25 september 2022 het slotstuk en absolute hoogtepunt, als de elite mannen wegwedstrijd van 266.9 kilometer wordt verreden.

Wanneer is de Ronde van Lombardije 2022?

Il Lombardia 2022 wordt verreden op zondag 8 oktober 2022 en is ook dit jaar weer de traditionele afsluiter van het wielerjaar. 

Voorbeschouwing WK Wollongong 2022

Hier alles over het WK wielrennen, met een uitgebreide voorbeschouwing WK Wollongong 2022

Voorbeschouwing Ronde van Lombardije 2022

Hier alles over de Ronde van Lombardije 2022, met een uitgebreide voorbeschouwing Ronde van Lombardije 2022!