Wielerkoersen 2021

Naast de voorjaarsklassiekers, met natuurlijk de monumenten Milaan San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik als hoogtepunten en de Grote Rondes, de Giro d’Italia, de Daarnaast lees je hier alles over de Tour de France 2021 en de Vuelta a España, krijgen we in de (na)zomer en het najaar van 2021 nog een heel rij aan interessante klassiekers. Ook voor deze wielerklassiekers tref jij op Voorjaarsklassiekers.be de bekende voorbeschouwingen met parcoursinformatie en een overzicht met favorieten en de sterrenverdelingen.

De (na)zomerse klassiekers en najaarsklassiekers 2021

Als je denkt dat alles na de Tour de France is afgelopen, dan kom jij bedrogen uit. Sterker nog. Met de Olympische Spelen van 24 juli tot en met 8 augustus, met een wegwedstrijd en tijdrit bij de mannen en vrouwen begint een reeks aan hele interessante nazomerse en najaarsklassiekers. Te beginnen met misschien wel een van de leukste klassiekers op de kalender: de Clásica San Sebastián die dit jaar voor de 40e maal wordt verreden.

De Vuelta a España staat, gelukkig, weer op haar vertrouwde plaats in de wielerkalender en zal dit jaar van 14 augustus tot en met 5 september 2021 worden verreden. De BinckBank Tour, in Nederland en België, wordt verreden van 30 augustus tot en met 5 september, waarmee de BinckBank Tour 2021 en de Vuelta 2021 op dezelfde dag eindigen.

Drie dagen na deze rondes verschuift de aandacht naar het EK wielrennen in Trente, die van woensdag 8 september tot en met zondag 12 september 2021 worden verreden, waar zowel een tijdrit als wegwedstrijd afgewerkt wordt. Ditzelfde geldt voor het WK wielrennen dat dit jaar wordt georganiseerd in Vlaanderen. Tussen zondag 19 en zondag 26 september zijn Antwerpen en Leuven het decor voor zowel de tijdrit als de wegwedstrijd voor vrouwen en mannen. Tussen het EK in Trente en het WK in Vlaanderen in, staan ook nog eens de Canadese UCI WorldTour klassiekers op het programma. Met de twee monumenten die nog gaan komen én het WK in het achterhoofd, zullen de GP de Québec én de GP de Montréal interessante voorbereidingskoersen worden en verwachten we een nog interessanter deelnemersveld dan normaal.

Het toetje van het wielerseizoen treffen we in oktober. Een week na het WK in Vlaanderen reizen we namelijk af naar… Roubaix. Zondag 3 oktober zal namelijk de in april verplaatste Parijs-Roubaix op het programma. De traditionele Dubbel zal dit jaar dus niet in het voorjaar, maar in het najaar op het menu staan. Een strijd tussen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe op de glibberende kasseien in een gure herfststorm. Wat wil je meer? De kers op de taart is de vijfde en laatste klassieker, il Lombardia. De Ronde van Lombardije, ook wel liefkozend La corsa delle foglie morte (de koers van de vallende bladeren) wordt dit jaar voor de 115e keer verreden en zal het slotstuk zijn van een lang, maar prachtig klassieke seizoen!

Programma najaarsklassiekers 2021:

Juli

Augustus

  • 14 augustus (tot 15 september) – Vuelta a España 2021
  • 30 augustus (tot 5 september) BinckBank Tour 2021

September

  • 8 – 12 september – EK wielrennen Trente 2021
  • 10 september – GP de Québec 2021
  • 12 september – GP de Montréal 2021
  • 18 – 26 september – WK wielrennen Vlaanderen 2021

Oktober

Na oktober belanden we in een zwart gat? Natuurlijk niet, want het veldritseizoen 2021-2022 staat dan natuurlijk weer voor deur! Bekijk hier de voorbereiding veldrijden 2021-2022!