WK Wielrennen 2021

Zongen de Engelse voetbalfans op het recente Europees Kampioenschap Voetbal steevast het Football is Coming Home, de Belgische wielerfans kunnen deze nazomer, daags voor het WK wielrennen 2021, Cycling is Coming Home inzetten. Exact 100 jaar na de allereerste wereldkampioenschappen komt het evenement namelijk ‘thuis’ in Vlaanderen, het hart van de wielersport. Voorjaarsklassiekers.be blikt uitgebreid vooruit op het WK Wielrennen 2021!

WK Wielrennen 2021 historie Zolder 2002

Geteisterd door het corona virus of niet, als liefhebber van monumentale wielerkoersen is het wielerjaar 2021 smullen. Naast de Vlaamse voorjaarsklassiekers, de Giro d’Italia, de Tour de France en Vuelta a España mochten we deze zomer ook al genieten van de grotere klassieke renners in de strijd om het goud in het vierjaarlijkse wegwedstrijd op de Olympische Spelen. Het WK Wielrennen 2021 in Leuven is het absolute toetje van dit prachtig wieljaar! Voorjaarsklassiekers.be blikt uitgebreid vooruit op het WK Wielrennen 2021!

Wanneer is het WK Wielrennen 2021?

Van 18 tot en met 26 september 2021 vinden alle evenementen van het wegwielrennen (elitewedstrijd voor mannen en vrouwen, de tijdritten, de U23-koers en de wedstrijd voor junioren) plaats in Vlaanderen. In totaal staan er 11 regenboogtruien op het spel tijdens de strijd op de Vlaamse wegen. Het wordt voor de zevende keer Vlaanderen als residentie voor het Wereldkampioenschap. Legendarische renners als Briek Schotte (Moorslede, 1950), Rik van Steenbergen (Waregem, 1957) en Mario Cipollini (Zolder, 2002) wisten hun regenboogtrui te veroveren op de Vlaamse wegen.

Mario Cipollini Zolder 2002 World Championship

De races van het WK Wielrennen 2021

De tijdritten, van zondag tot en met dinsdag, vertrekken in Knokke-Heist en hebben hun finish in de historische binnenstad van Brugge. De wegraces, van donderdag tot en met zondag, vertrekken in Antwerpen en komen aan in Leuven. In en rond Leuven rijden de kanshebbers een lokale ronde, die ze tijdens de finale meerdere keren moeten afleggen, die bestaat uit enkele pittige beklimmingen. De Vlaamse Wereldweek wordt zaterdag afgetrapt met een massaal evenement voor wielerliefhebbers en wielerfamilies.

Belangrijkste wedstrijden WK Wielrennen 2021

Noteer in elk geval zondag 26 september 2021 in uw agenda. Deze én de zondag daar op – zondag 3 oktober 2021 – zal namelijk wel eens net zo spectaculair worden als de legendarische Dubbel De Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix in het voorjaar. Allereerst zondag 26 september 2021. Dan komt het WK Wielrennen 2021 tot haar climax met de wegwedstrijd voor de elite heren. Zeg maar gerust een mini Ronde van Vlaanderen, met even grote belangen. Grote kans dat de kersverse wereldkampioen een week later namelijk als grote favoriet aan de start van Parijs-Roubaix verschijnt.

De Hel van het Noorden, door corona dus verplaatst naar oktober, zal geen mooiere winnaar kunnen wensen als een in vorm stekende klasbak die een week daarvoor nog is gekroond tot wereldkampioen. Reken er maar op dat wereldkampioen Julian Alaphilippe, maar ook De Grote Twee – Wout van Aert en Mathieu van der Poel – alles voor De Dubbel zullen over hebben!

Van Aert Alaphilippe Hirschi WK Wielrennen 2020

Op deze specifieke pagina blikken we uitgebreid vooruit met de favorieten voor de regenboogtrui en kanshebbers voor de wegrit van Leuven 2021. Ook de nodige aandacht voor de tijdrit van de elite mannen, een voorbeschouwing op de tijdrit van het WK wielrennen 2021 lees je hier.