Scorito Tips Klassiekerspel 2024 

Het is weer tijd voor de mooiste periode van het jaar. Hoewel het in Nederland en Vlaanderen nog nat en koud is, rijden renners zich warm in de Spaanse en Portugese zon en staat Het Openingsweekend voor de deur. Je dagelijkse podcast feed staat weer rammend vol met koerscontent. Of het De Rode Lantaarn, Kop Over Kop, Café Koers, Wuyts & Vlaeminck of Lanterne Rouge is – stuk voor stuk worden voorjaars-voorbeschouwingen gepubliceerd. Waarvoor hulde. Binnen Voorjaarsklassiekers.be doen we vrolijk mee. Zoals altijd aandacht voor voorbeschouwingen van alle klassiekers, maar ook deze voorbeschouwing voorjaarsklassiekers 2024 special. Niets leukers, echter, dan zélf de manager uithangen en je eigen voorjaarsteam samen stellen. Dat kan bijvoorbeeld met de Scorito Klassiekerspel. Voorjaarsklassiekers.be presenteert hierbij de Scorito Tips Klassiekerspel 2024! 

Scorito Tips Klassiekerspel 2024 

Scorito Tips Klassiekerspel 2024 – Hoe werkt het Klassiekerspel?

Hoe werkt het Scorito Klassiekerspel? Stel jouw droomteam samen voor de grootste voorjaarsklassiekers 2024. Let wel, elke renner heeft een eigen waarde, je hebt maar een bepaald budget én je team moet bestaan uit twintig renners. Je budget is dus niet voldoende om zowel Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar als ook Wout van Aert, Arnaud de Lie en Mads Pedersen te selecteren. Er moeten keuzes worden gemaakt. Voorjaarsklassiekers.be helpt je hiermee! Wie moet ik sowieso meenemen in mijn team? Wat zijn dark horses die zowel punten pakken als goedkoop zijn? Voorjaarsklassiekers.be presenteert de gouden Scorito tips klassiekerspel 2024?

Terug naar de spelregels. Je scoort punten in het klassiekerspel als jouw selectie ook daadwerkelijk top-20 rijden. Daarnaast kan je per koers ook drie kopmannen selecteren, deze kunnen extra punten verdienen voor jou! Het is daarnaast leuk om ook je vrienden uit te nodigen en uit te dagen en met hen in een subleague te spelen. Doen wij binnen de redactie ook, altijd gegarandeerd haat en nijd op de burelen! 

Oké, de regels zijn helder. Maar hoe ga ik mijn vrienden verslaan? Welke keuzes maak ik? Wat is de ideale balans in kopmannen, helpers en dark horses? Wie zijn de punten pakkers? Welke toppers selecteer ik? Lees hieronder verder!

Tips Scorito Klassiekerspel 2024 

Voor we de in deze Scorito Tips Klassiekerspel 2024 specifiek in de toppers, de punten pakkers en dark horses en gouden pareltjes met weinig budget duiken – eerst een disclaimer: wij zijn wielerfan, oh dat zijn we! Maar we hebben géén glazen bol. En natuurlijk, elke voorjaarsklassieker benoemen we favorieten en dark horses – het wel en wee van een klassiekerspel heeft zo zijn kenmerken. 

Scorito Tips Klassiekerspel 2024 – De Toppers

Het is simpel. Je hebt niet het budget om alle grote meneren uit het WhatsApp groepje te selecteren. Je moet dus kiezen tussen Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar als ook Wout van Aert, Arnaud de Lie en Mads Pedersen

Ons advies: neem sowieso Mads Pedersen, Christophe Laporte en Arnaud de Lie, die rijden by far de meeste klassiekers. Bij een beetje puzzelen en slim selecteren hou je vervolgens nog budget over voor of MVDP of WVA. Of Pogi. 

Kies vervolgens vooral je favoriet of kies met je hart. Wij vinden het maar lastig. En denken dat alle drie de kleppers één monument pakt, Pogi misschien wel twee. Die zal zijn eerste La Primavera pakken door een ‘Van der Poeleke’ te doen op de Poggio. De maestro himself zal in regenboogtricot Vlaanderens Mooiste winnen (mooier kan toch niet?) en Wout zal eindelijk zijn Roubaix winnen. Wij hebben namelijk wel 24 redenen waarom Wout van Aert in 2024 wél Parijs Roubaix wint!

Conclusie: advies om te kiezen voor Pedersen, De Lie en Laporte en (mits je uit komt in budget) één van de Grote Drie. Vergeet daarbij dus niet dat zowel Pogi, als Van der Poel en Van Aert een redelijk selectief programma rijden. Wie van deze drie zie jij de meeste punten pakken?

favorieten voorjaarsklassiekers 2024 grote drie - gouden scorito tips klassiekerspel 2024

Scorito Tips Klassiekerspel 2024 – De Punten Pakkers 

Dan de puntenpakkers. Als je het goed speelt en/of geluk hebt zijn zowel het kaliber van bovenstaande renners je punten pakkers. Zowel Pedersen, als De Lie, als Laporte zullen veel voorjaarsklassiekers rijden — en moeten in staat zijn veel punten te pakken.

Maar de hamvraag is natuurlijk: wie zijn de puntenpakkers én zijn koopjes. Daarvoor kijken we allereerst naar de type renners die én vaak top twintig rijden én relatief goedkoop zijn én veel klassiekers zullen rijden. Deze combinatie is wel winning, maar vooral de laatste twee zijn belangrijk. 

Renners als Tiesj Benoot, Edward Theuns, Oliver Naesen, Florian Sénéchal, Stefan Küng, Tim Wellens, Dylan Teuns, Gianni Vermeersch, Nils Politt, Yves Lampaert reden vorig jaar én veel klassiekers en vaak top-20. Let wel op, Benoot en Politt zullen dit jaar (vooralsnog) minder klassiekers rijden. De Lie reed vorig jaar dan weer minder dan hij dit jaar zal gaan doen. Hem kan je dus beter wél kiezen!

Ook Alexander Kristoff (€ 1 miljoen), Matteo Trentin (€ 1 miljoen) rijden veel klassiekers en zijn met hun snelle benen mogelijke puntenpakkers. Daar scharen we Neilson Powless ook onder, hij kost met 2 miljoen dan wel weer het dubbele.

Ten slotte nog twee pareltjes die én een goede uitslag kunnen rijden én verleden jaar maar liefst tien (!) van de twaalf voorjaarsklassiekers: Magnus Sheffield en Matej Mohorič (foto onder). Beide kleppers weten ook wat winnen is. Zowel Sheffield (Brabantse Pijl) als de Sloveen (Milan Sanremo) wisten in hun campagne van 2022 te winnen. 

Favorieten kanshebbers voorjaarsklassiekers 2024

Welke punten pakkers zijn er nog meer? Oier Lazkano (foto onder) rijdt in grote vorm en brak vorig jaar al door in het kasseienwerk. Met zijn zege in de Clásica Jaén blijkt hij een echte allrounder te worden. Per Strand Hagenes is een multi-talent van Visma Lease A Bike, die veel klassiekers zal rijden. Datzelfde geldt voor Rasmus Tiller, kost slechts € 500.000 maar zal veel klassiekers rijden én moet ook in staat zijn om veel punten te pakken. Kan een gouden parel worden.

Oier Lazkano Gouden Tips Scorito Klassiekerspel 2024

Davide Ballerini is dan met 1 miljoen euro weliswaar prijzig, maar wel een echte punten pakker. Tevens voor veel koersen een echte dark horse. Jordi Meeus mag je dan weer bestempelen als mogelijke spurt-troef, die ook in kasseienetappes veel punten zal pakken. Relatief met prijzig (€ 1 miljoen), maar hij gaat het je wel terug betalen! 

We besluiten de rij nog met enkele overwegingen: Hugo Hoffstetter, Max Walscheid en Danny van Poppel

Scorito Tips Klassiekerspel 2024 – De Dark Horses en overige gouden tips

Nu zijn we aangekomen bij het leukste deel. Het scouten en selecteren van de goedkope talenten. Wie zijn de dark horses en door hun lage budgetten de gouden pareltjes in jouw klassieker spellen voor 2024?oor 2024?

Romain Grégoire (foto onder) is al ver voorbij het stadium dark horse, maar wel een gouden tip. Reed vorig jaar al heel sterk in de Strade en de Amstel en zal er in zowel de keien- als heuvel koersen staan! Datzelfde geldt voor Axel Zingle.

Gouden Tips Scorito Klassiekerspel 2024 - Romain Gregoire

Magnus Sheffield (€ 750K) benoemden we dus al eerder. Die mag absoluut niet ontbreken. Ook Quinn Simmons, Magnus Cort en Tobias Halland Johannessen (allen € 500.000) zijn potentiële pareltjes, zeker dark horses en outsiders in enkele klassiekers.

Het draait natuurlijk niet allemaal om de kasseienklasiekers, je team moet dus ook spurters en puncheurs bevatten. Want voor de echte sprint-klassiekers en heuvelklassiekers zijn er weer andere renners die jou glorie kunen gaan brengen.

Gerben Thijssen (€ 1 miljoen, foto onder) is in vorm en is eigenlijk een zekerheidje voor ons. Ook Matteo Trentin en/of Bryan Coquard is de moeite waard. Beide rappe mannen rijden veel klassiekers, zijn met 1 miljoen euro wel relatief duur in onze ogen. 

Milan Menten is met € 500.000 dan wel weer een aanrader en datzelfde geldt voor Laurence Pithie. De Australiër van FDJ won in de Cadel Evans Ocean Race en zal met branie naar de klassiekers komen. Datzelfde geldt voor Amaury Capiot (eveneens € 500.000). Tenslotte nog een gokje: kan Mike Teunissen (eveneens € 500.000) eindelijk eens succes behalen? Als hij dat doet, is echt een echte gouden parel in je team!

Ivan García Cortina is nog zo’n gouden parel. Kost slechts € 750.000 en zal in de nodige koersen starten. Deze Spaanse keienvreter kan een mooie parel worden! 

Tenslotte nog enkele tips voor puncheurs. Ide Schelling en Alberto Bettiol kosten beide slechts € 500.000, maar het voordeel van de Italiaan is dat hij zowel in het kasseienwerk als het heuvelwerk zal starten. Lennart van Eetvelt kost met € 750.000 iets meer, maar kan je eveneens succes bezorgen. 

Laatste puncheur/heuvel gouden tip is Axel Laurance. Kost maar liefst een miljoen euro, maar zal er dit voorjaar staan in het heuvelwerk. Won dit jaar al knap in de Etoile de Bessèges en zal veel van zich laten horen!

Last but not least nog wat valkuilen: het is nog de vraag in hoeverre Jonathan Narváez veel zal rijden in het voorjaar, omdat hij bij zijn vrouw zal zijn die rondom het Openingsweekend op het punt van bevallen staat. 

Daarbij een andere renner die nog wel valt te selecteren, maar helaas is uitgeschakeld: Florian Vermeersch. Brak zijn dijbeen en mist het hele voorjaar van 2024. 

Conclusie pronostieken en klassiekerspellen 2024

Het is en blijft puzzelen, maar met bovenstaande bevindingen hopen wij je goed op weg te hebben geholpen. Uiteraard zullen wij voor elke klassieker komen met voorbeschouwingen, maar ook met specifieke favorieten specials. Kijk bijvoorbeeld hier de voorbeschouwing Omloop het Nieuwsblad 2024 en de voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2024 én de favorieten Omloop het Nieuwsblad 2024 en favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024!