Programma Wout van Aert 2024

Wout van Aert moet just niks, maar hij heeft zichzelf wél (opnieuw) de druk opgelegd: alleen een zege in de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs Roubaix maakt zijn wielerjaar 2024 geslaagd! Natuurlijk, er valt nog genoeg meer en moois te winnen. Denk aan etappes in de Giro d’Italia 2024 of goud tijdens de Olympische Spelen, waar de Belg zowel op de weg als in de tijdrit met de zege kan gaan lopen. Maar de Monumenten zijn heilig. Maar hoe ziet zijn aanloop daar naar toe er precies uit? Waar rijdt de klepper van Team Visma | Lease a Bike exact? Voorjaarsklassiekers.be presenteert een overzicht van het programma Wout van Aert 2024.

Programma Wout van Aert 2024 voorjaarsklassiekers

Programma Wout van Aert 2024 – alles op Vlaanderen en Roubaix

Zonder iets aan het toeval over te laten, begaf de Belg zich onlangs op zijn fiets voor een trainingsrit over de kasseien in Noord-Frankrijk. In 2024 hoopt de voormalige winnaar van Milaan-San Remo te schitteren op voor hem heilige grond. Zoals we al schreven in de favorieten voorjaarsklassiekers 2024 special: alles moet wijken voor de heilige monumenten. Wout offert er zelfs zijn geliefde Strade Bianche, maar ook Tirreno-Adriatico en Milano Sanremo voor op. In het Openingsweekend start Van Aert dan wel! Zowel in de Omloop het Nieuwsblad 2024 als Kuurne Brussel Kuurne 2024 zal Van Aert starten. Hulde!

Tijdens de teampresentatie van Team Visma | Lease a Bike wierp Van Aert een blik op de toekomst. “Het eerste deel van mijn seizoen staat in het teken van de opbouw richting Vlaanderen en Roubaix. Ik zal deelnemen aan het klassieke openingsweekend en vervolgens een periode niet actief zijn in wedstrijdverband. Ik wil mijn comfortzone verlaten en iets nieuws proberen,” verwijst Van Aert naar het overslaan van de Italiaanse voorjaarskoersen.

“Het is wellicht logisch dat ik een andere aanpak overweeg, maar ik volg vooral mijn intuïtie,” vervolgt de Belg. “Het vertrouwen is groot en onze klassiekerploeg is ook dit jaar weer goed op peil. Naar mijn mening is het team zelfs versterkt, met onder andere de komst van Matteo Jorgenson en het binnenhalen van Per Strand Hagenes vanuit het Development Team. Het wegvallen van Nathan Van Hooydonck is echter een aanzienlijk verlies.”

programma Wout van Aert 2024

Programma Wout van Aert 2024 (wordt voorzien van updates)

???????? 11 februari: Clasica de Almeria

???????? 12 februari: Clásica Jaén

???????? 14 februari – 18 februari: Volta ao Algarve em Bicicleta

???????? 24 februari: Omloop Het Nieuwsblad

???????? 25 februari: Kuurne – Brussel – Kuurne

???????? 22 maart: E3 Saxo Bank Classic

???????? 24 maart: Gent-Wevelgem

???????? 27 maart: Dwars door Vlaanderen

???????? 31 maart: Ronde van Vlaanderen

???????? 7 april: Paris-Roubaix

???????? 14 april: Amstel Gold Race

???????? 4 mei – 26 mei: Giro d’Italia

???????? 3 augustus: Olympic Games Road Race

???????? 17 augustus – 8 september: Vuelta a Espana

???????? 29 september: UCI Wereldkampioenschappen – Wegwedstrijd