Wielerpodcasts

Wielerpodcasts zijn hot! Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft het medium podcast een enorme vlucht gekregen en het aanbod van wielerpodcasts, natuurlijk een echte niche, is groter dan ooit! Maar wat zijn nou de leukste wielerpodcasts? Op welke wielerpodcast moet ik mij abonneren en wat zijn de leukste wielerverhalen?

Naast dat wij dolgraag schrijven over de koers – en de koers nog liever op televisie volgen – en haar mooie voorjaarsklassiekers, schrijfen we ook over de randzaken van de koers, zoals de mooiste wielertoertochten, de leukste wielerpodcasts en tips voor de beste wielerkleding. Op deze pagina geven wij je de beste tips voor de leukste wielerpodcasts!

Live Slow Ride Fast

Was ’t niet Joop! die zei: “De fiets, de fiets, en verder niets”? Nou, niet voor Laurens ten Dam en Stefan Bolt. Zij gaan verder! Het leven óp, maar vooral ook naast de fiets. Één van onze favorieten! Laurens ten Dam, de oud-coureur die net zo goed kan praten in een microfoon als stoempen bergop en de olijke Stefan Bolt, die zichzelf graag hoort praten. Dit duo neemt jou als wielerliefhebber mee op een ongekend mooie podcastreis. Van lange interviews met commentator Maarten Ducrot, wielerjournalisten Wilfried de Jong of Bert Wagendorp tot de vele afleveringen waarin oud-prof Thomas Dekker aanschuift. Of wat te denken van de specials… De Aperol Tapes, de Dénia Tapes. Om van te genieten!! Een dikke 10 uit 10.

Live Slow Ride Fast podcast

In het Wiel

een podcast over wielrennen met Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam, waar ook vaak gasten in worden gevlogen. Wij schreven eerder in de voorbeschouwing op de Vlaamse wielerklassiekers van 2021 al dat wij een groot fan zijn van Zonneveld zijn schrijfkunsten, maar hem middels het medium podcast aanhoren – is ook erg plezierig. Scherp als altijd, gelouterd met de insights uit het peloton en een duidelijke opinie. Off-season ook met erg leuke reportages met bijvoorbeeld Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand, Robert Gesink en Mathieu van der Poel. Zijn periodiek actief, maar zijn altijd op locatie bij grote rondes!

De Rode Lantaarn

Een podcast voor wielerkijkers. Met voor- en nabeschouwingen, interviews en gezelligheid. Drie vrienden, Tim de Gier, Willem Dudok en Jonne Seriese, hebben het over van alles en nog wat, maar bovenal over de koers. Het allerleukste aan deze podcast is, vooral als je wat vaker en langer luistert, alsof het lijkt alsof Tim, Willem en/of Jonne hele goede vrienden van je zijn en je dus midden in een kroegpraat over de koers zit. Elke koers wordt geanalyseerd en de heren staan bekend over hun vele feitjes en goede details.. Leuk reeks afleveringen die echt het terug luisteren waard zijn, waren de terugblikken op de mooiste voorjaarsklassiekers eerder in 2020 – toen de echte koersen werden geannuleerd. Een dikke vette aanrader!

De Tweewielers

Een soortgelijke setting als de heren van de Rode Lantaarn, echter pakken de heren van de Tweewielers het net wat anders aan. Ook bij het duo Herman van der Zandt, juist Herman de Schermman en Martijn Hendriks ligt de kracht het in de sfeer, ook hier lijkt het alsof je echt met de beide heren aan tafel zit. Herman en Martijn, dit duo maakt de reportages voor de Avondetappe in de Tour de France – Herman voor de camera, Martijn achter de schermen, praten meer over het leven op de fiets, dan dat zij echt stil staan bij de wielerwedstrijden. Voor de toerfietser, wat Herman en Martijn samen ook zijn, zal het luisteren tot heel veel herkenbare situaties leiden. Super leuke podcast. Wij zijn fan!

Sporza Podcast

De volledige uitzending van Extra Time koers terug te luisteren, on demand met audio! Leuk als je de uitzending hebt gemist, wel jammer dat je de (mooie) beelden via de podcast natuurlijk mist, want het is audio-only.

Last but not least, geen podcast waarvoor je wekelijks je iTunes appt refhrest om te kijken of er een nieuwe aflevering beschikbaar is of jij je helemaal kapot swipet op Spotify, maar een podcast van een zestal afleveringen dat je wegbinget alsof het de nieuwste Netflix original is. Story telling tot en met. Wat een klapper. We hebben het natuurlijk over El Tarangu;

El Tarangu

Een zesdelige podcastreeks waarin AudioCollectief Schik op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Het verhaal van Lucien van Impe en de uit de dood herrezen José Manuel Fuente, die de bijnaam “El Tarangu” trots met zich meedroeg. Of moeten we zeggen, meedragen? De podcast luistert eerder weg als een binge-waardige detective dan een gemiddelde Andere Tijden Sport aflevering, ga er dus maar goed voor zitten!