Klassiekers 2021

De klassiekers 2021 beginnen traditiegetrouw bij de Omloop Het Volk. Sorry, de Omloop het Nieuwsblad.

“De winter is niets anders dan het voorprogramma voor de Omloop Het Volk, de start van het wielerseizoen. Ja, ik weet ook wel dat de Omloop tegenwoordig Omloop Het Nieuwsblad heet en dat de laatste maanden al op zes continenten is gekoerst, maar de Omloop Het Volk is morgen de start van het wielerseizoen. Waarom? Dáárom.”

Vrij naar Thijs Zonneveld in 2016, die er de laatste jaren een traditie van maakt om op vooravonden van de Omloop het Nieuwsblad op een hele leuke wijze in de pen te klimmen en zijn AD lezers verrast op een mooi stukje proza. Zoals in 2018. Toen hij met onderstaande beschreef wat voor elk wielerliefhebber geldt: pas als de Omloop het Nieuwsblad op het programma staat, is het wielerseizoen pas écht begonnen!

De hele winter had hij om mijn oren gefloten. De wind blies maandenlang zonder na te denken, zonder ergens bij stil te staan. Hij was koud en kil en hard, er was geen gesprek met hem te voeren. Tot gistermiddag, rond een uur of vier. Er was iets aan hem veranderd. Hij voelde warmer aan. Hij rook naar tijgerbalsem en lente, ver hier vandaan. Hij klonk naar ratelende kettingen, steeds dichterbij. Hij ging op mijn schouder liggen en fluisterde een woord in mijn oor.

,,Omloop.”

Of wat te denken van Michel Wuyts en José de Cauwer. Geloof ons niet verkeerd, wij verorberen de columns van Thijs Zonneveld. Maar zodra de zalvende stemmen van Wuyts en De Cauwer weer onze huiskamers binnen komen, is het voorjaar écht losgebarsten. De iconische Sporza-commentatoren zullen ook weer tijdens de klassiekers 2021 van de partij zijn. Hulde. Hulde. Hulde!

http://www.wieler-koers.nl/

Het iconische duo Michel Wuyts en José de Cauwer, al jaar en dag vaste commentatoren van alle voorjaarsklassiekers op Sporza, België 1.

Zomaar een greep uit enkele schitterende uitspraken van het iconische commentator-duo Michel Wuyts en José de Cauwer:

“Hij is rebbedebie”
“”Weinig gedonder op de Donderij”
“Elke kassei snakt naar koers”
“Het bos heeft een muisje gebaard”
“We gaan eens kijken naar het beleg van de 25.000 Kwaremontezen”
“Wat hebben die mannen dan gegeten?” “Een martino”. “Lekker in vuur en vlam staan”.
“Het Muziekbos. Te weinig muziek in de benen”.
‘Elke kassei is nu een Mont Ventoux, elke kassei is nu een El Angliru’
“Milaan – San Remo is als een diva, een Scarlett Johansson. Ze (de renners) staan met z’n 200 te trappelen om naar binnen te mogen, maar ze (de diva) laat er maar één door.”
“Bij Vanmarcke is het vet van de soep””
“Oss en Eisel in dezelfde ontsnapping, ze rieken de stal”
“Niet meer weglopen dames en heren. Als u een whisky bij de hand hebt, neem nog een slokje. U zal het kunnen gebruiken.”
“Aan die Berendries komt geen einde. De Berendries, dat is een smeerlap.”

Klassiekers 2021

Renners dokkeren over de kasseien onder een aangenaam voorjaarszonnetje.

En zo zouden we nog wel kunnen doorgaan. Goed. Ons punt is gemaakt. Fan van Zonneveld én van Wuyts en De Cauwer dat we zijn, kijken wij heel erg uit naar de voorjaarsklassiekers, waar wij vanaf de Omloop het Nieuwsblad 2021 tot en met Luik-Bastenaken-Luik 2021!

Amai, dat het maar snel de zaterdagvan het Volk mag zijn!

En oja, om alvast in de stemming te komen: speciaal in aanloop naar de Omloop het Nieuwsblad presenteren wij hier de retro Omloop het Nieuwsblad: de mooiste edities van de Omloop het Volk en Het Nieuwsblad.

Kalender klassiekers 2021:

Zaterdag 27 februari: Omloop het Nieuwsblad
Zondag 28 februari: Kuurne-Brussel-Kuurne
Zaterdag 6 maart: Strade Bianche
Zaterdag 20 maart: Milaan San Remo
Vrijdag 26 maart: E3 BinckBank Classic
Zondag 28 maart: Gent-Wevelgem
Woensdag 31 maart: Dwars door Vlaanderen
Zondag 4 april: Ronde van Vlaanderen
Woensdag 7 april: Scheldeprijs Schoten
Zondag 11 april: Parijs-Roubaix
Woensdag 14 april: Brabantse Pijl
Zondag 18 april: Amstel Gold Race
Woensdag 21 april: Waalse Pijl
Zondag 25 april: Luik-Bastenaken-Luik