Wielerdocumentaire All-In Team Jumbo Visma

Als je het de redactie van Voorjaarsklassiekers.be vraagt is All-In dé kijktip van het voorjaar van 2023. En in elk geval de beste wielerdocumentaire van de afgelopen jaren. All-In Team Jumbo Visma is te zien op Amazon Prime Video. All-In geeft je thuis vanaf de zetel de indruk dat je alle avonturen van de uiterst succesvolle wielerploeg op de eerste rang mee hebt gemaakt. De uitzonderlijke en sensationele kijkje achter de schermen – Jumbo werd een jaar lang gevolgd door camera’s – resulteerde in een zesdelige documentaireserie. Bingewaardige top content! Om duimen en vingers bij af te likken! Zonder te spoilen vertellen waarom jij de wielerdocumentaire All-In Team Jumbo Visma nú moet kijken!

All In team Jumbo Visma

Van de Omloop tot de Vuelta

All-In begint met de heerlijke zege van Wout van Aert in de Omloop het Nieuwsblad en loopt vervolgens synchronisch door het wielerseizoen 2022, waar hoogtepunten en dieptepunten elkaar afwisselen. Ook wordt menigmaal teruggeblikt naar trainingskampen van eerder de winter, waar je als kijker eveneens een echt inkijkje krijgt in ploegbesprekingen en -tactieken.  

De hegemonie van Jumbo in de E3 Saxo Classic, het drama corona-drama voor Wout van Aert en het moeten missen van de Ronde van Vlaanderen. Zijn wederopstanding in Parijs-Roubaix. Maar ook Tom Dumoulin die knecht voor Koen Bouwman en hem zo zijn Giro zege gunt, maar iets verderop in de aflevering gesloopt en uitgewrongen moet afstappen. Beelden van hun trainingskamp in Colombia, een duik in het verleden naar Jumbo’s voorloper, het weerinstituut de Rabobank. Passages over epo, want naast Lance Armstrong snoepten ook Michael Boogerd en Thomas Dekker van de pot met verboden middelen. Gevolg: de bank stapte eruit, de ploeg zonder sponsor ‘blanco’ achterlatend. 

Wielerdocumentaire All-In Team Jumbo Visma toont de professionalisme van de ploeg

Merijn Zeeman raakt in de documentaire ook het jaar 2015 aan. Het meest dramatische jaar in de historie van de koers. Vanaf de bodem bouwt Zeeman en zijn kompanen de ploeg vanaf nul op tot een waar professioneel geoliede machine. De omkadering. De begeleiding. Het materiaal. Alles bij Jumbo is performance en innovatie first – en vanuit die aanpak de juiste renners zoeken en de ploeg opbouwen. 

Tour de France als absoluut hoogtepunt 

Het hoogtepunt van All In is natuurlijk de Tour de France van vorig jaar, de eerste keer dat de supermarktploeg Le Grande Boucle op hun naam wist te schrijven. Van Aert die solo aankomt in de gele trui in Calais, na twee tweede plaatsen in Denemarken. Het verdriet van de verloren minuten op de kasseien en de revanche tijdens de legendarische Col du Granon-etappe. Alles wordt in detail in beeld gebracht.

Met de Vuelta a España, die natuurlijk in thuisland Nederland startte, als toetje geven wij All-In Team Jumbo Visma een zes van de vijf sterren. Wat een heerlijke televisie!

Wielerdocumentaire All-In team Jumbo Visma Amazon Prime Video

Nog meer wielerdocumentaires? Bekijk dan eerst ons overzicht met de beste wielerdocumentaires van 2023!