Voorjaarsklassiekers 2024

Niets mooier dan die heerlijke periode waarin de ene na de andere voorjaarsklassieker wordt verreden. Na een lange winter zonder koers beginnen de dagen te lengen, komen de krokussen weer door, wordt het weer zachter en begint de lente los te barsten. De zalvende stemmen van José en Karl. Renaat op de motor. De wielerfans rijen dik voor ‘t Kuipke in Gent. Op de laatste zaterdag van februari maakt het hart van de wielerfan een sprongetje. De voorjaarsklassiekers zijn weer begonnen! Voorjaarsklassiekers.be blikt uitgebreid vooruit met de voorbeschouwing voorjaarsklassiekers 2024!

Voorbeschouwing voorjaarsklassiekers 2024

Voorjaarsklassiekers 2024, van de eerste tot de oudste wars van heroïek  

Het opdoemen van de Muur van Geraardsbergen in de Omloop het Nieuwsblad, ook op de kalender van de voorjaarsklassiekers 2024 de eerste en daarmee de koers waar het meest reikhalzend naar wordt uitgekeken. Want die lange winter met cyclocrossen in de blubber was één, het wordt pas echt weer genieten als kasseiwegen als de Lange Munte, de Haakhoek en de Jagerij weer worden aangedaan. Maar ook die schitterende Toscaanse wielermonument in wording, over de heroïsche witte grondwegen – strade bianche letterlijk vertaald – geflankeerd door cipressen in een schilderachtig decor. En wat te denken van La Primavera, waar de renners van Milano koers zetten naar de de bloemenrivièra, de zon en de zee. Eenmaal de Poggio over en het voorjaar is écht begonnen, aldus de Italianen.

Voor de ware Flandriens is de koers weer thuis in de Vlaamse Wielerweek. Waar het tussen de E3 Prijs en de Ronde van Vlaanderen in anderhalve week bijna elke dag koers en feest is. Heuvel op, kasseistrook af. De Oude Kwaremont en de Paterberg. Maar ook de Karnemelkbeekstraat en de legendarische Kemmelberg. Altijd wind tegen in de Moeren. Een volksfeest tijdens Vlaanderens Mooiste. De eerbetoon aan de in de Grote Oorlog gesneuvelde helden in Gent-Wevelgem in Flanders Field.

De secteurs pavé van Parijs-Roubaix, dé meest tot de verbeelding sprekende voorjaarsklassieker die er is. De koers die alles heeft wat het wielrennen zo mooi maakt. Triomf en tragiek, geluk en verdriet. Zelden zo dichtbij elkaar als in De Hel van het Noorden, waar wielerdromen door één lekke band in duigen kunnen vallen maar waar carrières aan worden opgehangen. En wat te denken van La Doyenne, de Ouderdomsdeken die de laatste zondag van april deze schitterende periode afsluit. Nog eenmaal genieten van een loodzware beproeving door de Ardennen. De koers van de Côte de Stockeu, of de Wanne en natuurlijk de Redoute. Maar ook van Eddy Merckx, van Frank Vandenbroucke en Phil Gilbert. En van een geschiedenis die terug gaat naar 1892! U begrijpt het, van de Omloop het Nieuwsblad tot en met Luik Bastenaken Luik, de voorjaarsklassiekers 2024 zal wars staan van heroïek, sensatie en ongetwijfeld weer zinderende spektakel! Op een schitterend voorjaar!

Programma voorjaarsklassiekers 2024

Zaterdag 24 februari: Omloop het Nieuwsblad 2024
Zondag 25 februari: Kuurne Brussel Kuurne 2024
Zaterdag 2 maart: Strade Bianche 2024
Zaterdag 16 maart: Milan San Remo 2024
Vrijdag 22 maart: E3 Saxo Classic 2024
Zondag 24 maart: Gent-Wevelgem 2024
Woensdag 27 maart: Dwars door Vlaanderen 2024
Zondag 31 maart: Ronde van Vlaanderen 2024
Woensdag 3 april: Scheldeprijs 2024
Zondag 7 april: Parijs-Roubaix 2024
Woensdag 10 april: Brabantse Pijl 2024
Zondag 14 april: Amstel Gold Race 2024
Woensdag 17 april: Waalse Pijl 2024
Zondag 21 april: Luik-Bastenaken-Luik 2024

Voorjaarsklassiekers 2024 voorbeschouwing voorjaarsklassiekers 2024