Favorieten puntenklassement Giro d’Italia 2024

In navolging op de Giro d’Italia 2024 specials over het parcours, de etappes en favorieten (zie: parcours Giro d’Italia 2024, voorbeschouwing complete parcours Giro d’Italia 2024, etappes Giro d’Italia 2024, de favorieten Giro d’Italia 2024) en natuurlijk de Scorito Tips Giro d’Italia 2024 zoomen we hierbij in op het sprintersgilde. Wie zijn de favorieten om de strijd om de paarse trui in de Giro 2024? Voorjaarsklassiekers.be presenteert de favorieten puntenklassement Giro d’Italia 2024!

Favorieten puntenklassement Giro d’Italia 2024 - Jonathan Milan

Aantal sprint etappes Giro d’Italia 2024

De rappe mannen zijn – zoals elk jaar – sterk afhankelijk van de organisatie en het parcours dat zij voorschotelen. Waar de sprinters er dit jaar in zowel de Tour de France als Vuelta a España akelig berooid vanaf komen – ziet de redactie van Voorjaarsklassiekers.be zeker wel 6 tot misschien wel 9 (!) potentiële sprintkansen. 

Favorieten sprinters Giro 2024: welke sprinters moet jij meenemen in je wielerpool?

Oké, namen en rugnummers. Allereerst Olav Kooij en Tim Merlier. De Nederlander won twee etappes in Parijs-Nice, kan een heuvel verteren én gedijt bij een zware koers. De Belg daarentegen heeft liever een parcours dat zo plat als een pannekoek is, maar liet al meerdere keren – onder andere in Gent-Wevelgem – zien ook te kunnen presteren in zware koersen met heuvels. Intrinsiek is Merlier de rapste man der sprinters en de klepper van Soudal – Quick Step won dit jaar al zeven maal. Allebei moeten hoe dan ook mee in je wielerpool! 

Favorieten puntenklassement Giro d’Italia 2024 - Olav KooijFavorieten puntenklassement Giro d’Italia 2024 - Tim Merlier

Een andere die je ook moet meenemen in je Scorito pool of wielerspel is Jonathan Milan. Hoewel Milan in de Giro van 2023 slechts 1 etappe won, ging hij er met de paarse trui vandoor en leverde hij bij een spel als Scorito in zijn eentje alleen al 520 punten op. 

Hoewel Kooij, Merlier en Milan al de nodige zeges behaalden, moest Fabio Jakobsen geduldig wachten op zijn enige zege dit seizoen, in de Ronde van Turkije eind april. Zijn vroege uitval bergop wierp twijfels op over zijn Giro-aspiraties. 

Tobias Lund Andresen, teamgenoot van Jakobsen bij dsm-firmenich PostNL, profiteerde optimaal en won drie etappes, wat de hiërarchie binnen het team benadrukte. 

Jakobsen’s deelname aan de Giro en de Tour doet de vraag rijzen of hij Rome haalt. In 2019, 2021 en 2022 verliet Caleb Ewan de Giro vroegtijdig om zich te concentreren op de Tour, terwijl Alberto Dainese, hoewel hij altijd een rit wint, nog nooit consistent genoeg was om serieus mee te doen voor het puntenklassement in grote rondes. Kaden Groves, winnaar van het puntenklassement in de Vuelta 2023, hoopt op een succesvolle terugkeer na knieproblemen. Biniam Girmay en Fernando Gaviria streven naar eerherstel, elk met hun eigen ambitie en verleden in grote rondes. Laurence Pithie toonde zijn sprint kwaliteiten in Parijs-Nice en reed een zeer sterk voorjaar. Neem hem ook zeker mee!

Wie zijn binnen de favorieten sprinters Giro 2024 de outsiders en wie goedkope pareltjes voor je wielerpool?

En dan de outsiders. Wie zijn die outsiders binnen de favorieten puntenklassement Giro d’Italia 2024? Ook Tadej Pogacar is een interessante outsider en kandidaat voor het puntenklassement, hoewel zijn focus misschien meer op de Tour de France ligt en hij daarom misschien niet alles wil winnen wat er te winnen valt deze Giro! Met acht heuvelritten in het parcours heeft hij echter genoeg kansen om punten te pakken. Naast Pogi zijn er nog verschillende outsiders die kans maken op het paarse tricot, zoals Giovanni Lonardi, Ethan Vernon, Juan Sébastian Molano, Phil Bauhaus, Danny van Poppel, David Dekker, Jenthe Biermans, Enrico Zanoncello, Max Kanter, Davide Ballerini en vele anderen.

Meer Giro?

Meer over de Giro d’Italia 2024? Navigeer hier naar onze voorbeschouwing Giro d’Italia 2024, overzicht parcours Giro d’Italia 2024voorbeschouwing complete parcours Giro d’Italia 2024etappes Giro d’Italia 2024, de favorieten Giro d’Italia 2024, de favorieten puntenklassement Giro 2024 en de Scorito Tips Giro d’Italia 2024 en laatste wielerpool tips Giro 2024!