Wielerpool Tips Giro 2024

De voorbeschouwingspodcasts van de Rode Lantaarn, Eurosport, Café Koers en Scorito zijn beluisterd. ProCyclingStats is uitgespeeld. En zo daags voor de Giro d’Italia 2024 zijn de Voorjaarsklassiekers specials ( parcours Giro d’Italia 2024, voorbeschouwing complete parcours Giro d’Italia 2024, etappes Giro d’Italia 2024, de favorieten Giro d’Italia 2024) en natuurlijk de Scorito Tips Giro d’Italia 2024) meerdere keren gelezen. Toch komen we hierbij nog eenmaal met de laatste Giro 2024 special – én wel met de laatste, hopelijk waardevolle, tips voor je Giro 2024 wielerpool. Het wikken en wegen is voorbij, wie speel je uit en wie laat je thuis? Voorjaarsklassiekers.be komt met de laatste wielerpool tips Giro 2024!

Wielerpool Tips Giro 2024

Begin bij het begin, wat zijn de spelregels van je wielerpool?

Het belangrijkste eerst: aan welke spelregels moet je voldoen? Speel je Scorito? Bekijk dan onze specifieke Scorito Tips Giro 2024 special, waarbij we de beste Scorito tips én koopjes voor je uiteenzetten. Speel je een andere Giro 2024 wielerpool? Dan is het afhankelijk van de spelregels welke strategie én welke verschillende renners je kiest. Echter – één ding is zeker – je zal altijd voor een mix moeten gaan van klassementsrenners, sprinters en barroudeurs. Hoeveel sprinters? Daarvoor duiken we eerst het parcours in!

Wielerpool tips Giro 2024 conclusie parcours 

Dit jaar zijn de sprinters, zoals altijd, sterk afhankelijk van de organisatie en het parcours dat hen wordt voorgelegd. Terwijl de sprinters dit jaar in zowel de Tour de France als de Vuelta a España weinig kansen kregen, voorziet de redactie van Voorjaarsklassiekers.be maar liefst 6 tot misschien wel 9 (!) mogelijke sprintgelegenheden. Belangrijk is om eveneens te kijken naar de teams. Hoe meer teams met sprintgeweld aan de start verschijnt, hoe groter de kansen op een sprint. Simpele logica – maar kloppend als een bus. Aangezien – op enkele uitzonderingen daar – de nagenoeg voltallige sprintersgilde aanwezig is, adviseren je om zeker 9 of misschien wel 10 sprinters te selecteren.

Wielerpool Tips Giro 2024 sprinters

Dan de klassementsrenners. Hoewel Pogi op voorhand de te kloppen man is in de strijd om het roze, moet je natuurlijk ook nog zeker zeven tot negen andere klassementsrenners selecteren. Wie? Zie hieronder. Of bekijk onze uitgebreide special Favorieten roze trui Giro 2024!

Tenslotte de barroudeurs, verrassingen en koopjes (voor de Giro 2024 wielerpools waar een budget een onderdeel is van het spel).

De laatste wielerpool tips Giro 2024: welke klassementsrenners selecteer je ? 

In de strijd tegen Tadej Pogačar lijkt Geraint Thomas de beste kanshebber. Hoewel hij recentelijk ondermaats presteerde, blijft de 37-jarige winnaar van de Tour de France van 2018 altijd een contender, zoals vorig jaar toen hij tweede werd in de Giro. Hij wordt vergezeld door Thymen Arensman van INEOS Grenadiers, die ook indruk maakte in recente races. 

Cian Uijtdebroeks is de hoop van Visma | Lease A Bike, vooral na tegenslagen voor Wout van Aert en Jonas Vingegaard. Ben O’Connor van Decathlon AG2R La Mondiale Team heeft de Giro ook als hoofddoel, na een sterke prestatie in de Tour de France van 2021.

Daniel Felipe Martínez vertegenwoordigt BORA-hansgrohe, terwijl Romain Bardet van Team dsm-firmenich PostNL vorm lijkt te herwinnen na sterke optredens in recente races. 

Damiano Caruso, een essentiële keuze voor Giro-pools, blijft op 37-jarige leeftijd atletisch en vastberaden. Ondanks zijn bescheiden prestaties dit voorjaar, zal Team Bahrain – Victorious ongetwijfeld klaarstaan om te schitteren!

Hetzelfde geldt voor zijn landgenoot en teamgenoot Antonio Tiberi, een 22-jarig talent dat zeker niet mag ontbreken in je Giro 2024 wielerspel.

Tenslotte de vraagtekens. Wat te doen met Hugh Carthy, Eddie Dunbar, Juan Pedro Lopez, Luke Plapp en Einer Rubio?

Nog wel een leuke suggestie: Florian Lipowitz van BORA-hansgrohe. Kwam zeer verrassend boven drijven in de Ronde van Romandië! Ander gokje wagen? Ga voor de talenten Giulio Pellizzari en Davide Piganzoli. 

Conclusie Voorjaarsklassiekers.be: Wij adviseren je zowel Thomas als Arensman mee te nemen. Ook het duo Caruso en Tiberi kan niet ontbreken. O’Connor omdat-ie heeft getraind op tijdritten, Uijtdebroeks omwille van zijn talent en het feit dat-ie een sterk ploeg heeft en Bardet omwille van zijn vorm. Martínez, Carthy, Dunbar, Plapp en Rubio laten wij thuis. Lopez is een gok waard, Lupowitz voor de verrassing! En Giulio Pellizzari en Davide Piganzoli omdat het Italiaanse talenten zijn!

Wielerpool Tips Giro 2024 gouden tips

Welke sprinters neem je mee in je Giro 2024 wielerpool?

Olav Kooij en Tim Merlier zijn onmisbaar in je wielerpool, met indrukwekkende prestaties in Parijs-Nice. Jonathan Milan is ook een slimme keuze na zijn sterke optreden in de Giro van 2023.

Fabio Jakobsen heeft potentieel, maar zijn deelname aan zowel de Giro als de Tour roept vragen op over zijn uithoudingsvermogen. Zijn teamgenoot Tobias Lund Andresen heeft laten zien dat hij kan profiteren van kansen en heeft het teamhiërarchie versterkt met drie etappeoverwinningen.

De vraag is of Jakobsen Rome haalt, met zijn deelname aan zowel de Giro als de Tour. Eerdere winnaars zoals Caleb Ewan en Alberto Dainese hebben de Giro vroegtijdig verlaten om zich te richten op de Tour. Kaden Groves, Biniam Girmay en Fernando Gaviria streven naar eerherstel, terwijl Laurence Pithie zijn sprintkwaliteiten heeft laten zien en zeker de moeite waard is om mee te nemen!

Verder zijn er nog outsiders zoals Giovanni Lonardi, Ethan Vernon, Juan Sébastian Molano, Phil Bauhaus, Danny van Poppel, David Dekker, Jenthe Biermans, Enrico Zanoncello en Max Kanter die het overwegen waard zijn voor je wielerpool.

Conclusie Voorjaarsklassiekers.be: ga in elk geval voor Kooij, Merlier en Milan en overweeg Jakobsen. Ewan en Gaviria thuis laten, maar Bauhaus, Girmay, Pithie en Van Poppel meenemen

Tips Wielerpools Giro 2024: barroudeurs, goedkope parels of verrassingen

Dan de aanvallers. De barroudeurs. En – voor de spelers met een budget – ook de goedkope parels. Allereerst is Alexy Lutsenko een mooie klepper die in vorm is én zowel klassementspunten als ook dagsuccessen kan behalen. Ook Mauri Vansevenant kan je veel punten opleveren. Kan zomaar na zondag in het roze staan – als Pogi de trui dan alweer wil afstaan, wat hem wel aan te raden is gezien de ballast aan dagelijkse ceremonies en persconferenties en de drager vanaf zondag de trui zomaar zes dagen kan houden. De Belg reed het Ardennenwerk zeer sterk – dus schrijf hem maar op. 

Aurelien Paret-Peintre is ook zo’n coureur die vorm én goesting heeft getoond de voorbije weken – daarbij een leuke toevoeging aan je wielerpool. 

Tenslotte tippen we je Ewen Costiou. Krijgt de vrije rol bij Arkéa – B&B Hotels en toont vorm. Grossiert daarbij in ereplaatsen, altijd lekker!