Programma Mathieu van der Poel 2024

Heerser en wereldkampioen in het veld. Wereldkampioen op de weg. Ambities op de mountainbike. Mathieu van der Poel is naast fenomeen een veelzijdige allrounder. Wat kan Matje niet? In zijn vrije tijd houdt hij van gamen en golven. Oja, daar is-ie ook magistraal! MVDP zal overal waar hij start winnen. En winnen deed hij al heel veel. Twee maal de Ronde van Vlaanderen, eenmaal Parijs Roubaix en eenmaal Milan Sanremo maken al vier monumenten. Regerend wereldkampioen op de weg, vijf WK-zeges in het veld. De palmares van Mathieu van der Poel is groeiende en groeiende. En in 2024? Gaat Matje gewoon door waar hij in 2023 is geëindigd. Hij zal er staan in de voorjaarsklassiekers 2024 én wil goud pakken op de Olympische Spelen in Parijs. Voorjaarsklassiekers.be geeft je hierbij een overzicht van het programma van Mathieu van der Poel in 2024!

Programma Mathieu van der Poel voorjaarsklassiekers 2024

Programma Mathieu van der Poel 2024: hiaten opvullen! Kan hij de Dubbel én het Olympisch goud pakken?

We schreven het al in de favorieten voorjaarsklassiekers 2024 special In 2024 staan voor Mathieu van der Poel de Olympische titel op de weg in Parijs en het invullen van enkele hiaten centraal. Denk aan de WK Glasgow-light, waar de klim de Montmartre hem op het lijf geschreven is. Het voorjaar vormt een cruciale periode, met als ambitie de Dubbel Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, een zeldzame prestatie die slechts tien renners ooit hebben volbracht. Van der Poel, altijd indrukwekkend in de Ronde van Vlaanderen, heeft kans om in de voetsporen te treden van legendes als Rik Van Looy, Roger de Vlaeminck en Peter Van Petegem.

Zijn indrukwekkende erelijst in de Ronde van Vlaanderen, met winst in 2020 en 2022, plus een tweede plaats in 2021 en 2023, maakt hem de te kloppen man. Met zijn constante prestaties is hij een geduchte tegenstander, zelfs na een val in 2019. De vraag rijst: kan Van der Poel zijn uitzonderlijke successen van 2023 evenaren of zelfs verbeteren in 2024? De Dubbel Roubaix en Vlaanderen, samen met de Olympische wegrit, staan op zijn verlanglijstje. Als hij deze doelen bereikt, wordt 2024 zonder twijfel een memorabel wielerjaar voor de veelzijdige renner uit Hoogerheide.

Programma Van der Poel 2024

Programma Mathieu van der Poel 2024: koers van Sanremo tot en met Luik

De 29-jarige Nederlander start zijn wegcampagne in Milaan-San Remo. Dit betekent ook dat hij afziet van deelname aan zijn geliefde Strade Bianche. Momenteel traint hij al geruime tijd in Spanje om in topvorm te zijn voor de klassiekers. Zijn eerste uitdaging is La Primavera, waar hij de titelverdediger is.

In de daaropvolgende maand zal hij deelnemen aan alle belangrijke voorjaarsklassiekers tijdens de weekends. Dit omvat – naast de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix – ook een terugkeer naar de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Het is een enorme uitdaging om in topvorm te zijn voor alle monumenten en andere grote voorjaarskoersen binnen zo’n korte periode. Van der Poel is echter vastbesloten om zijn regenboogtrui zo vaak mogelijk te laten zien aan het grote publiek. In Luik-Bastenaken-Luik hoopt hij zijn vierde monument te winnen, wat gezien de huidige finale niet onrealistisch lijkt.

Een obstakel in Luik is de concurrentie van renners als Remco Evenepoel en Tadej Pogačar. Van der Poel heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij dit als onrealistisch beschouwt. Zijn deelname aan Luik-Bastenaken-Luik staat nog niet definitief vast en moet nog officieel bevestigd worden als ‘To Be Determined’

Programma Mathieu van der Poel 2024: een overzicht (wordt voorzien van updates)

 16 maart: Milano Sanremo

22 maart: E3 Saxo Classic

24 maart: Gent-Wevelgem

 31 maart: Ronde van Vlaanderen

 7 april: Paris-Roubaix

14 april: Amstel Gold Race

21 april: Luik Bastenaken Luik?

 3 augustus: Olympische wegrit

Programma Mathieu van der Poel 2024