Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024

Zondag 25 februari 2024, een dag na de Omloop het Nieuwsblad, staat met Kuurne Brussel Kuurne 2024 de tweede voorjaarsklassieker op het programma. KBK, dit jaar met een vertrek vanuit Kortrijk, werd lange tijd gezien als sprinterskoers — maar door de veranderende manier van koersen prijken echte klassieker mannen op de erelijst van de laatste jaren. Voorjaarsklassiekers.be presenteert de favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024.

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 - Podium 2023

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 – nieuw nummer Visma | Lease A Bike?

“Maar jongens toch, maar jongens toch” – Karl Vannieuwkerke was hoorbaar onder de indruk van een nieuwe coup van de Jumbo-Visma kleppers.

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024

Het Openingsweekend werd vorig jaar gedomineerd door (toen nog) Jumbo-Visma. Waar Dylan van Baarle en Tiesj Benoot toen voor de zeges zorgden, staan er dit jaar nóg meer kleppers aan de start. Want zowel Wout van Aert als Christophe Laporte kunnen rekenen op hun eindsprint én zijn één van de betere klassiekerspecialisten op het deelnemersveld. Een nieuw één-tweetje à la de E3 Harelbeke 2022 of Gent Wevelgem 2024? Kan zomaar een realistisch scenario zijn.

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 - Wout van Aert en Christophe Laporte

Mocht het anders lopen — of de KillerBees expres andere troeven vooruit schuiven, bijvoorbeeld in de vroege vlucht — hebben ze met Tiesj Benoit de titelverdediger in de gelederen, maar met Matteo Jorgensen en Dylan van Baarle twee klasbakken die bij elk ander team de kopman zal zijn. Pakt Visma | Lease A Bike een nieuwe zege?

Dan is er wel buiten Jasper Philipsen gerekend. De krachtpatser van Alpecin is één van de grote favorieten voor de zege in Kuurne Brussel Kuurne. Hoewel De Vlam van Ham in drie eerdere deelnames nog geen potten wist te breken in Kuurne, kan je hem zondag maar beter meenemen en opschrijven in je voorjaarsklassiekerpronostiekspellen. Philipsen kan zowel rekenen op zijn ferme spurt, maar bewees vorig jaar ook steeds meer een echte Flandrien en klassiekercoureur te worden. Zijn overwinning in berenweer in de Panne en zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix waren daar perfecte voorbeelden van. Vorig jaar was hij eveneens één van de grotere favorieten, maar viel hij letterlijk weg. Wat kan Philipsen dit jaar?

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 - Jasper Philipsen

Gerben Thijssen zal bij Intermarché – Wanty de uit te spelen troef zijn. De 25-jarige Genkenaar wist begin 2024 in de Trofeo Palma op Mallorca en in de Ronde van Algarve te winnen en tankte daarmee het nodige vertrouwen. Kan de Intermarché – Wanty zijn momentum om zetten in een klassieke zege?

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 - Gerben Thijssen

Jordi Meeus en Arnaud Démare zullen, net als Thijssen, één van de renners zijn die hopen op een spurt. 

Matej Mohorič en Tim Wellens waren vorig jaar zowel in de Omloop als in Kuurne op afspraak. Waar de Sloveen derde werd, werd de Belg van UAE Emirates vorig jaar vijfde in KBK. Wat kunnen ze dit jaar?

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 - Mateh Mohoric

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 volgens Voorjaarsklassiekers.be – Outsiders en dark horses

Kijk je op Pro Cycling Stats bij de koers Kuurne Brussel Kuurne naar het overzicht binnen de previous performances – iets wat natuurlijk niets zegt over de huidige vorm, wél een graadmeter om in elk geval te kijken of de koers een renner goed ligt – en Jasper Stuyven prijkt bovenaan het lijstje. In acht deelnames vier maal top-10, waaronder één overwinning.

Achter de Belg zien we Alexander Kristoff. Geen overwinning, maar wel vier van de acht starts naar een top-10 plek. De Noor is met zijn ploegmaat Rasmus Tiller zijn bij Uno-X Mobility de uit te spelen mannen zijn en beide kunnen zowel rekenen op een eindspurt of de aanvalskaart trekken. 

Ook Matteo Trentin is op basis van het verleden een renner die je kan overwegen om te spelen, zij het als verrassing in je pronostieken poule. De Italiaan reed in 4 van de 9 maal dat hij startte naar een top-10 klassering.

Axel Zingle zal – net als in de Omloop het Nieuwsblad – ook in Kuurne één van onze dark horses zijn. Datzelfde geldt voor Laurence Pithie, de Australiër van FDJ.

We besluiten de dark horses met Luke Lamperti. De 21-jarige talent van Soudal – Quick Step is momenteel – samen met Paul Magnier (19) – talk of the town. De jonkies reden in de Ronde van Oman heel knap naar ereplaatsen en de Amerikaan Lamperti mag het zondag in Kuurne bewijzen. Ploegleider Wilfried Peeters gaf eerder in een interview aan zelden zoveel lol te beleven in het begeleiden van het duo Lamperti – Magnier. Het zou wat zijn, maar als Lamperti er in de finale nog bij is weet je het maar nooit. Kan hij FittePatLef en het hele Wolfpack naar een verlossende keienzege loodsen?

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 Luke Lamperti

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024 volgens Voorjaarsklassiekers.be – de sterrenverdeling

***** Jasper Philipsen
**** Wout van Aert
*** Christophe Laporte
** Luke Lamperti
* Gerben Thijssen
Dark horses: Jan Tratnik, Per Strand Hagenes, Jonathan Milan, Iván García Cortina

Meer voorjaarsklassiekers?

Zie hier de voorbeschouwing Omloop het Nieuwsblad 2024 en favorieten Omloop het Nieuwsblad 2024 en die van een dag later, de herkansing in Kuurne: voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2024 en favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2024. Lees ook nog even de Gouden Tips Scorito Klassiekerspel 2024 als je daar mee speelt en natuurlijk onze totaal overzicht met favorieten voorjaarsklassiekers 2024!