Scorito Tips Giro d’Italia 2024

Voorjaarsklassiekers.be kleurt de maand mei roze! Zwarte gat na die schitterende voorjaarsklassiekers? Tuurlijk, na Luik Bastenaken Luik 2024 was het enkele dagen afkicken geblazen. Ook op de burelen van Voorjaarsklassiekers. Echter, al snel ging de knop om. De Giro d’Italia 2024 voor de boeg. En daarna nog de Tour de France 2024. De Olympische Spelen 2024. En ook nog de Vuelta a España 2024. Wat een weelde! Afijn, terug naar de Giro d’Italia. Om op Scorito, je traditionele jaarlijkse Giropool van het plaatselijke dorpscafé of Giropoule met vrienden helemaal voor de dag te komen, zetten wij deze Pooltips voor de Giro d’Italia 2024 op een rij zodat jij kan schitteren! Voorjaarsklassiekers.be presenteert de Scorito Tips Giro d’Italia 2024! Andiamo!

Scorito Tips Giro d'Italia 2024

Favorieten voor de Giro d’Italia 2024

Dat Tadej Pogačar de torenhoge favoriet voor de Giro d’Italia 2024 zal zijn – mag iedereen snappen. Ongeacht het budget van de Sloveen, als je Pogi niet meeneemt in je poule kan je net zo goed meteen stoppen. Pogiboy schrijf je gelijk op. Nog voordat je naam en ploegnaam! Maar wie zijn die andere kleppers die achter de UAE-Emirates coureur zullen wedijveren voor het podium? Je leest het – onder meer – in onze Favorieten roze trui Giro d’Italia 2024. Maar wie gaan uitblinken in de heuveletappes? Wie zijn de sprinters van dienst? Wie scoren punten? Wat zijn de koopjes? Lees verder in onze pooltips Giro d’Italia 2024!

Scorito Tips Giro 2024 

Scorito Tips Giro 2024 

Daags voor de Giro d’Italia 2024 maken wij onze Scorito Tips Giro 2024 definitief, maar hieronder gaan we alvast door enkele grote namen én presenteren we alvast wat koopjes én dark horses. Ook gaan we de klassementsrenners en sprinters af!

Scorito Tips Giro d’Italia 2024 – de klassementsrenners

Tadej Pogačar – Acht (!) miljoen. Ja, je leest het goed. Een all-time record. Nog nooit kostte een Scorito renner zoveel bij een klassieker-, Giro-, Tour- of Vueltaspel. Maar goed, we hebben het wel over Pogi. Investeer jij deze acht miljoen niet, dan kan je net zo goed gelijk stoppen.

Romain Bardet – reed zowel in de Tour of the Alps als Luik-Bastenaken-Luik erg goed en kan zomaar één van de verrassingen van de Giro worden! 

Antonio Tiberi – deze pas 22-jarige klimmer en klassementsrenner toonde zich zowel in de Ronde van Catalonië als in de Tour of Alpsen heeft grote goesting om voor het eigen publiek te gaan schitteren. Voor € 2.500.000 een koopje in onze ogen!

Scorito Tips Giro d’Italia 2024 – de sprinters

Tim Merlier – rasspurter voor de vlakke aankomsten. Wel met € 4.500.000 een forse investering. Betaalt de Soudal – Quick Step klepper het je terug?

Jonathan Milan – was vorig jaar het goudhaantje van de Giro d’Italia! De Scorito deelnemers die de Italiaan van Lidl-Trek (toen Bahrain Victorius) in hun ploeg hadden waren spekkoper. Lijkt met het heuvelachtige parcours waar zeker acht kansen liggen voor sterke renners de € 4.000.000 meer dan waard! 

Laurence Pithie – schrijf hem maar op. Neem hem maar mee, alsjeblieft. Betaalt zich de € 2.000.000 investering meer dan terug!

Danny van Poppel – slechts € 1.000.000 maar stelt je nooit te teleur. En opgepast, er zijn acht kansen voor sterke sprinters he. Reken de Nederlander er ook maar toe!

Olav Kooij – de Hollandse sprintgkoning die wil scoren in de Giro 2024, maar het helaas zonder super-lead-out Wout van Aert moet stellen. Toch waren de heren van Scorito onverbiddelijk: je moet € 4.000.000 neerleggen als je Kooij in je poule wil meenemen!

Scorito Tips Giro d’Italia 2024 – koopjes en dark horses

Mikkel Bjerg – in blakende vorm, maar zal zich moeten wegcijferen voor Pogi. Toch zal hij daardoor wel de nodige (team)punten opleveren. Kost je € 2.000.000, maar is de investering wel waard!  

Antonio Tiberi – zie klassementsrenners boven. Wij zijn fan van Tiberi, maar dat was al duidelijk

Filippo Zana – kon in de Tour of the Alps zich uiteindelijk naar een vijftiende plaats in het eindklassement knokken, maar heeft van de Giro een doel gemaakt. Koopje voor € 750.000 

Michael Storer – de Australiër van Tudor Pro Cycling Team kan een mooie klepper in je Giro d’Italia Scorito rijtje zijn, aangezien de inmiddels 27e jarige klimmer zowel in het bergklassement hoog kan eindigen – maar zeker ook één of meerdere dagsucces kan halen. Dat liet hij zien in de Vuelta van 2021, toen hij doorbrak. Voor € 750.000 zit hij in je ploeg!

Dan nog twee piepjonge Italiaanse talentjes – waar wij van Voorjaarsklassiekers.be een groot fan van zijn. Dat is inmiddels bekend, we schreven in de favorieten Giro d’Italia 2024 special al vol lof over deze coureurs. Davide Piganzoli en Giulio Pellizzari!

Davide Piganzoli won de Tour of Antalya en toonde ook in de Tour of the Alps zijn goede benen. Vorig jaar derde in de Ronde van de Toekomst en deze Giro d’Italia 2024 bij Team Polti Kometa de vooruitgeschoven man! Voor slechts € 500.000 in je Giro poule!

Giulio Pellizzari krijgt bij VF Group – Bardiani CSF – Faizanè de vrije rol krijgen en brak – dus net als Piganzoli – vorig jaar ook door in die Tour de l’Avenir. Ook Pellizzari reed dit (Italiaanse) voorjaar al erg sterk. Eveneens een half miljoen, maar het is duurder om niet te doen!

Voorjaarsklassiekers.be vult deze Scorito Tips Giro d’Italia 2024 nog aan in aanloop naar de start van de Giro d’Italia 2024 op 4 mei 2024!

Meer Giro?

Meer over de Giro d’Italia 2024? Navigeer hier naar onze voorbeschouwing Giro d’Italia 2024, overzicht parcours Giro d’Italia 2024voorbeschouwing complete parcours Giro d’Italia 2024etappes Giro d’Italia 2024, de favorieten Giro d’Italia 2024, de favorieten puntenklassement Giro 2024 en de Scorito Tips Giro d’Italia 2024 en laatste wielerpool tips Giro 2024!