Kuurne Brussel Kuurne

Kuurne Brussel Kuurne is een Vlaamse eendagskoers die traditiegetrouw een dag na de Omloop het Nieuwsblad wordt verreden. Waar in andere (Vlaamse) voorjaarskoersen, zoals de Omloop het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen ontelbare hellingen en flinke klimmetjes moeten worden aangedaan – is Kuurne Brussel Kuurne vaak prooi voor een spurter.

Kuurne Brussel Kuurne werd maar liefst 53 maal gewonnen door een Belg en kent met Tom Boonen de recordhouder met drie zeges, die hij wist te behalen in 2007, 2009 en 2014.

Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2020

Kuurne-Brussel-Kuurne 2021

Na een alles behalve normaal wielerjaar, zal in het wielerjaar 2021 weer volgens de originele koerskalender worden verreden. Daarbij is de aftrap altijd mooi. Twee klassiekers in twee dagen. Ook dit jaar zal Het Openingsweekend, met de Omloop het Nieuwsblad 2021 en Kuurne-Brussel-Kuurne 2021 weer om te smullen zijn. Wij hebben er heel veel zin in! Omcirkel zaterdag 27 februari en zondag 28 februari maar in je agenda!

Voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne 2021

Zondag 28 februari 2021 zal alweer de 73e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne zijn. Bij het schrijven van de voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne 2021 kijken wij traditiegetrouw altijd naar de vorige edities. En die editie van 2020 was er één om de vingers bij af te likken en uiteindelijk ten prooi lag aan de oersterke Deen Kasper Asgreen.

Uitslag Kuurne Brussel Kuurne 2020

1. Kasper Asgreen – Deceuninck – Quick Step (4:47:18)
2. Giacomo Nizzolo – NTT Pro Cycling 0:03
3. Alexander Kristoff – UAE-Team Emirates ,,
4. Fabio Jakobsen – Deceuninck – Quick Step ,,
5. Jasper Stuyven- Trek – Segafredo ,,
6. Hugo Hofstetter – Israel Start-Up Nation ,,
7. Sonny Colbrelli – Bahrain – McLaren ,,
8. Ben Swift – Team INEOS ,,
9. Dries Van Gestel – Team Total Direct Energie ,,
10. Jürgen Roelandts – Movistar Team ,,

  Favorieten Kuurne-Brussel-Kuurne 2021

Daags voor Het Openingsweekend presenteren wij een uitgebreide voorbeschouwing met favorieten voor Kuurne-Brussel-Kuurne 2021.

Eerdere edities:

Editie 2020

Zondag 1 maart 2020 wordt de 72e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne verreden. Ook Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 staat, geheel volgens traditie, de negende zondag van het jaar op het programma en vormt daarbij samen met de Omloop het Nieuwsblad het Vlaams Openingsweekend.

Voorbeschouwing Kuurne-Brussel-Kuurne 2020

Verleden jaar wist Bob Jungels Kuurne-Brussel-Kuurne op indrukwekkende wijze op zijn naam te schrijven.
De kampioen van Luxemburg stak op de Varenstraat zijn neus aan het venster, waarna hij in de finale zich ontdeed van zijn medevluchters en solo aankwam in Kuurne. Het was voor Deceuninck – Quick Step een één-tweetje, gezien de overwinning van Zdeněk Štybar een dag daarvoor.

Kuurne Brussel Kuurne Bob Jungels

Bob Jungels komt solo aan in de Brugsesteenweg en pakt na Luik-Bastenaken-Luik 2018 een nieuwe klassieke zege.

Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne 2019:
1. Bob Jungels – Deceuninck – Quick Step 4:42:54
2. Owain Doull – Team Sky 0:12
3. Niki Terpstra – Direct Energie ,,
4. Dylan Groenewegen – Team Jumbo-Visma ,,
5. Yves Lampaert – Deceuninck – Quick Step ,,
6. Florian Sénéchal – Deceuninck – Quick Step ,,
7. Jens Keukeleire – Lotto Soudal ,,
8. André Greipel – Team Arkéa Samsic ,,
9. Jasper De Buyst – Lotto Soudal ,,
10. Carlos Barbero – Movistar Team ,,

Parcours Kuurne Brussel Kuurne 2020

Met een nieuwe en opvallende affiche met daarop een wielergladiator centraal met het onderschrift “Where Legends are born” presenteerde de organisatie van Kuurne Brussel Kuurne het parcours van de editie 2020.

De 72e editie van Kuurne Brussel Kuurne ondergaat een metamorfose en de organisatie wil af van het sprintersimago.

Hellingen Kuurne Brussel Kuurne 2020

Kuurne Brussel Kuurne 2020 kent elf hellingen op het parcours, dat er twee minder zijn dan vorig jaar. Wel kent het parcours 200 extra hoogtemeters. De belangrijkste wijziging is het schrappen van de Muur van Geraardsbergen, die juist wel weer is teruggekeerd in de Ronde van Vlaanderen. De Onderbossenaarsstraat (een zijkant van de Taaienberg) in Etikhove en de Mont Saint Laurent in Wallonië vervangen de legendarische Muur.

Via de Kanarieberg, de Kruisberg en de Hotond zet het peloton koers naar de Oude Kwaremont, de inleiding van de finale. De beklimming van de Oude Kwaremont ligt niet op 80, maar op 60 kilometer van de streep. Dit maakt het natuurlijk nog interessanter voor vluchters en aanvallers en moeilijker voor sprintersploegen om hun terug te pakken.

Reken daar nog maar bij dat de steile Kruisberg in plaats van het vals plat op de Nokereberg als laatste helling én geen twee maar één plaatselijke rondes in Kuurne het nog interessanter maakt voor de vluchters.

“We wilden een nieuwe weg inslaan met de organisatie en toch de veiligheid laten primeren. Daarom hebben we 75 kilometer nieuw parcours genomen, een heuse metamorfose op een parcours van tweehonderd kilometer. Om het de sprinters iets lastiger te maken, hebben we van ons hart een steen gemaakt en één plaatselijke ronde eruit gelaten. De sprinters zijn nog steeds welkom, maar het zullen sterke sprinters moeten zijn”, aldus koersdirecteur Peter Debaveye.

Het moge duidelijk zijn, Kuurne Brussel Kuurne 2020 zal hoogstwaarschijnlijk niet uitmonden in een spurt, maar de vraag gaat zijn welke klepper daags na de Omloop het Nieuwsblad de meeste goesting heeft om met de zege te lopen?

Één ding is zeker, het zal geen coureur zijn van Jumbo-Visma. De Nederlandse formatie past voor de semiklassieker en is daardoor de enige afwezige WorldTour-team.

Kuurne Brussel Kuurne 2020 Groenewegen

Één ding is zeker, Amsterdammer en winnaar in 2018 Dylan Groenewegen zal Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 niet winnen. Zijn team Jumbo-Visma slaat de klassieker over.

De barre editie van 2010

Barre weersomstandigheden met gure regen en harde windstoten van 120 kilometer per uur. De editie Kuurne Brussel Kuurne van tien jaar geleden was hels! “Tegenwind. Piepedood. Afgepeigerde lichamen. Gegeseld door regen en wind. Uren aan een stuk. Van 12 uur deze middag tot bijna 5 uur. Verkleumd! “ aldus Michel Wuyts destijds. Van de 198 renners die present tekenden, finishten slechts 26 (!), waarvan Nederlander Bobbie Traksel als eerste was.

De voorspelling voor zondag? Niet veel beter. Gaan we opnieuw een helse editie van Kuurne Brussel Kuurne krijgen? Wie zijn de favorieten voor Kuurne-Brussel-Kuurne 2020?

Favorieten Kuurne-Brussel-Kuurne 2020

***** Fabio Jakobsen
Als we zondag op de Brugsesteenweg gaan sprinten, zal Nederlander Fabio Jakobsen dé topfavoriet zijn. Tuurlijk, de weersomstandigheden zullen bar en boos zijn. En natuurlijk, het parcours is aangepast. Maar als uitgesproken kopman en speerpunt van het sterke Deceuninck-Quick Step is de Nederlands kampioen in onze ogen de te kloppen man. Moest verleden jaar wegens ziekte afzeggen, maar zal er dit jaar staan!

**** Alexander Kristoff
Koud weer, gure regen harde wind. Dan kom je automatisch uit bij Alexander Kristoff. Sterke beer en een afmaker aan de meet. Tevens een spurter die je niet meer gek maakt. Met zijn 32 jaar heeft de spurter van de UAE-Team Emirates een pak ervaring én de Noor weet hoe hij moet zegevieren in Vlaanderen. De winst van de Ronde van Vlaanderen in 2015 als absolute hoogtepunt, verleden jaar nog in Gent-Wevelgem. Heeft met Jasper Philipsen een andere favoriet in de geleden, maar de Noor zal kopmanschap mogen opeisen.

*** Cees Bol
Een andere Nederlander die zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne zijn neus aan het venster gaat steken is Cees Bol. Liet vrij recent in de Ronde van Algarve al zijn benen spreken, door de derde etappe op zijn naam te schrijven en bewees vorig jaar in Nokere-Koers al een straffe keienkoers te kunnen winnen. De 24-jarige renner van Team Sunweb liet deze week in de podcast van “In het Wiel” al weten plannen te hebben zondag. Kan hij zegevieren?

** Matteo Trentin
Nog zo iemand naast Kristoff die je kan uitspelen bij slechte weersomstandigheden. Daarnaast ook zo’n coureur voor wie de aanpassing aan het parcours goed kan uitpakken. Matteo Trentin kan namelijk een kasseiheuvel over en is eveneens rap aan de arrivé. Verhuisde afgelopen jaar naar het CCC van Greg van Avermaet en liet in de Omloop al aantekenen in puike vorm te zijn.

* Tim Merlier
Oranje boven in Kuurne-Brussel-Kuurne, hoor ik je denken. Niet helemaal. Want wij denken dat ook de kampioen van België hoge ogen kan gooien in Kuurne.
“Ik heb goed kunnen trainen. Ik had ook graag iets meer gewonnen, maar we trekken met een goed gevoel richting de klassiekers nu”, aldus de Belgisch kampioen na afloop van de Ronde van Antalya.

Joker: Jasper Stuyven
Onze joker is de kersverse Omloop het Nieuwsblad-winnaar en man in vorm: Jasper Stuyven. Ontsnapte zaterdag met zeven andere renners op ruim tachtig kilometer van de meet maar werd nooit meer achterhaalt. In de uiteindelijke finale wist hij de sprint te winnen van Yves Lampaert en zo pakte hij zijn “mooiste overwinning tot nu toe”. Het moge duidelijk zijn, de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne editie 2016 is in puike vorm. Kan hij zondag voor de dubbel gaan?

Jasper Stuyven Omloop 2020

Favorieten Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 volgens Voorjaarsklassiekers.be
***** Fabio Jakobsen
**** Alexander Kristoff
*** Cees Bol
** Matteo Trentin
* Tim Merlier
Joker: Jasper Stuyven

Laatste tien winnaars Kuurne-Brussel-Kuurne
2010: Bobbie Traksel
2011: Chris Sutton
2012: Mark Cavendish
2013: geen winnaar (koers afgelast)
2014: Tom Boonen
2015: Mark Cavendish
2016: Jasper Stuyven
2017: Peter Sagan
2018: Dylan Groenewegen
2019: Bob Jungels

Kuurne Brussel Kuurne Stuyven

Een stukje historie. We schrijven het voorjaar van 2016. Jasper Stuyven wint solo Kuurne-Brussel-Kuurne en breekt definitief door.

Na het openingsweekend zet de karavaan door naar Italië, waar onder andere Strade Bianche, Milaan Sanremo en de Tirreno-Adriatico wordt gereden – totdat de koers weer terug is in België, waar het met de E3 BinckBank Classic, Gent Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen anderhalve week koers is!

Eerdere edities Kuurne Brussel Kuurne:

Editie 2019

Zondag 3 maart 2019 staat de 71e editie van Kuurne Brussel Kuurne op het programma. Kuurne Brussel Kuurne 2019 staat geheel volgens traditie één dag na de Omloop het Nieuwsblad op de kalender, waardoor het onderdeel uitmaakt van de Vlaamse wielerouverture.

Voorbeschouwing KBK 2019

De geschiedenis leert ons dat Kuurne Brussel Kuurne verschillende kanten op kan gaan. Hoewel jaar en dag Kuurne Brussel Kuurne bekend stond als sprintersbal, hebben kasseispecialisten op zoek naar eerherstel hier vandaag de dag ook een kans. Zoals twee jaar geleden wist Jasper Stuyven een jagende peloton voor te blijven en solo te finishen, vorig jaar won Nederlander Dylan Groenewegen de sprint van een uitgedund peloton door Arnaud Démare en Sonny Colbrelli voor te blijven. Wie zijn de topfavorieten voor Kuurne Brussel Kuurne 2019?

Kuurne Brussel Kuurne 2019

Favorieten Kuurne Brussel Kuurne 2019

Daags voor Kuurne Brussel Kuurne 2019 kunt u op Voorjaarsklassiekers.be terecht voor een uitgebreide voorbeschouwing, met een overzicht van de favorieten voor de eindzege, parcoursinformatie en enkele tips uw wielerpronostiek en/of Voorjaarsklassiekers-poule.

Kuurne Brussel Kuurne favorieten

Editie 2018

Zondag 25 februari 2018 staat de 70e editie van Kuurne Brussel Kuurne op het programma. Kuurne staat geheel volgens traditie een dag na de Omloop het Nieuwsblad op de kalender en is de afsluiter van het Vlaamse Openingsweekend.

Voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2018

Vaak eindigde Kuurne Brussel Kuurne in een massaspurt, we verwachten dan ook hoofdrollen voor de snelle mannen. Daags voor Kuurne blikken we vooruit een overzicht van de favorieten voor de eindzege in De Kuurne Brussel Kuurne 2018. Ook zult u enkele tips krijgen voor uw wielerpronostiek en/of Voorjaarsklassiekers-poule.

Parcours

Kuurne-Brussel-Kuurne 2018 kent ruim 200 kilometer over Vlaamse wegen, met daarin twaalf hellingen, met onder andere de Oude Kwaremont. De twaalfde en laatste helling is de Nokereberg en ruim twintig kilometer daarna zal de streep voor het eerst worden gepasseerd – waarna nog twee lokale rondes (van ongeveer 15 kilometer) worden aangedaan. Welke sprinttrein zal hier de hoogste ogen gooien?

Favorieten editie van 2018

Vorig jaar wist Peter Sagan (BORA-hansgrohe) Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam te schrijven, door in een overgebleven groep van vijf de sprint te winnen. De wereldkampioen toonde zich de rapste en bleef Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), de winnaar van 2016 en Luke Rowe (Sky) voor.

In die editie van 2016, verraste Stuyven vriend en vijand door het jagende peloton voor te blijven en solo te finishen. Indien er geen extreme weer- en windverwachtingen worden voorspelt, zal Kuurne Brussel Kuurne 2018 weer een spurt worden. Wie zijn favoriet voor de editie van 2018?

Kuurne Brussel Kuurne 2018

***** Fernando Gaviria
Fernando Gaviria is in onze ogen dé favoriet voor de overwinning in Kuurne Brussel Kuurne 2018. De aalvlugge Colombiaan liet weten graag een voorjaarsklassieker te winnen en de kans op een sprint in Kuurne is zeer hoog.

**** Arnaud Démare
Arnaud Démare is nog zo’n man die naar Vlaanderen afreist om op het vintentouw te zitten bij een spurt. De kopman van FDJ heeft met onder andere een overwinning in monument Milaan San Remo de beschikking over de nodige ervaring én kan zich goed manoeuvreren over de kasseien.

*** Greg van Avermaet
Flandrien Greg van Avermaet zal zich zondag willen revancheren van een voor hem dramatisch verlopen Omloop het Nieuwsblad. De Olympisch kampioen trapte flink in de boter en zat mee met de beslissende kopgroep, maar eindigde door een gebrek aan samenwerking uiteindelijk als vijftigste. Kan D’n Greg er zondag een patat opgooien en iedereen aan frieten rijden?

** Mateo Trentin
Mateo Trentin wist vorig jaar in menig voorjaarsklassiekers aan de boom te schudden, waar hij onder andere in Kuurne Brussel Kuurne naar een vijfde stek reed. Verruilde sterrenequipe Quick-Step Floors voor het Australische Mitchelton-Scott, waar hij in Kuurne de absolute kopman is. Hoe zal het staan met de goesting van de Italiaanse kasseienvreter?

* Dylan Groenewegen
Na Gaviria en Démare is Nederlander Dylan Groenewegen de grootste favoriet als er gesprint gaat worden. Dat het wel goed zit met de vorm van de 24-jarige coureur van LottoNL-Jumbo liet hij zien in Dubai Tour en de Volta ao Algarve. Kan Groenewegen ook zegevieren in het Vlaamse werk?

Joker: Jasper Stuyven
Jasper Stuyven verdiend eigenlijk een aantal sterren, echter zal hij niet tegen de sprintkanonnen kunnen opboksen wanneer er een massasprint plaatsvind. De renner van Trek-Segafredo is dé Kuurne-man van de laatste edities; twee jaar geleden won hij na een indrukwekkende solo, vorig jaar werd hij tweede achter Peter Sagan.

Favorieten 2018 volgens Voorjaarsklassiekers.be

***** Fernando Gaviria
**** Arnaud Démare
*** Greg van Avermaet
** Mateo Trentin
* Dylan Groenewegen
Joker: Jasper Stuyven

Uitslag 2017

1 Peter Sagan (BORA – hansgrohe) 4:37:49
2 Jasper Stuyven (Trek – Segafredo) ,,
3 Luke Rowe (Team Sky) ,,
4 Tiesj Benoot (Lotto Soudal),,
5 Matteo Trentin (Quick-Step Floors) ,,
6 Arnaud Démare (FDJ) 0:06
7 Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) ,,
8 Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) ,,
9 Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) ,,
10 Baptiste Planckaert (Team Katusha – Alpecin) ,,

Kuurne Brussel Kuurne Sagan

Voorbeschouwing editie van 2017

Hoewel “KBK” doorgaans een echte sprintersbal is, soleerde Jasper Stuyven in de editie van 2016 naar de zege. De Belg van Trek-Segafredo viel met succes aan – hij demarreerde uit de kopgroep bestaande uit zestien man – en pakte zo zijn eerste echte zege in een klassieker. Wat wordt het verloop van de koers en wie zijn er favoriet voor de zege?

Favorieten 2017

***** Alexander Kristoff
**** Peter Sagan
*** Edward Theuns
** Dylan Groenewegen
* Jasper Stuyven
Joker: Luke Row

Voorbeschouwing editie 2016

Op deze pagina zullen wij een voorbeschouwing op KBK 2016 presenteren, met daarbij een beschrijving van het parcours, favorieten voor de zege in 2016 en deelnemende ploegen. Vorig jaar ging Mark Cavendish met de zege lopen, toen hij de latere Man van het Klassieke Voorjaar Alexander Kristoff klopte in de sprint. Italiaan Elia Viviani werd derde voor Belg Tom Van Asbroeck.

Kuurne Brussel Kuurne 2016

Parcours 2016

Na de traditionele start op de renbaan in Kuurne liggen er tien hellingen op de renners te wachten. Dat is er één meer dan in 2015. De nieuwkomer is Mont de l’Enclus, ofwel de Kluisberg, na 124 kilometer. Van de dik 200 kilometers zijn de laatste 50 kilometers vlak, waardoor een massasprint ook in KBK 2016 onafwendbaar is.

Favorieten 2016

Één ding is zeker: Mark Cavendish zal zichzelf niet opvolgen in Kuurne Brussel Kuurne 2016, zijn team Dimension Data for Qhubeka is niet present in het Vlaams openingsweekend. Ook zijn rivaal André Greipel is afwezig in Kuurne. De 33-jarige Duitser kwam in de Ronde van Algarve ten val en moet geblesseerd afhaken. Toch kan de organisatie op een heel rij spurters van naam rekenen. Wie zijn de favorieten voor de zege in Kuurne  2016?

***** Alexander Kristoff

Alexander Kristoff is de man in vorm op dit moment en vanuitgaande dat er weer gaat worden gesprint is de ijzersterke Noor de te kloppen man. Vorig jaar eindigde hij achter de dit jaar afwezige Mark Cavendish als tweede in Kuurne Brussel Kuurne, maar gezien hij dit jaar in Oman en Qatar al vijf zeges in de wacht sleepte – is hij de allergrootste kanshebber.

**** Tom Boonen

De grootste concurrentie voor Kristoff zal komen van het Etixx-Quick Step equipe met kopman Tom Boonen als vooruitgeschoven man. Zijn motivatie is sterk afhankelijk van het verloop van de koers van zaterdag in de Omloop, maar als er zondag hard wordt gekoerst is Boonen één van de favorieten. De 35-jarige Kempenaar is met drie zeges alleen recordhouder van Kuurne, die hij wist te winnen in 2007, 2009 en 2014.

*** Elia Viviani

Elia Viviani kan ook tot de favorieten voor de zege in KBK 2016 worden gerekend. Enerzijds omdat de 27-jarige coureur van Team Sky hier verleden jaar derde werd, anderzijds omdat de Italiaan in de Tour de San Luis en in Oman al zijn rappe benen toonde – en resulteerde in zijn eerste overwinning. Wat kan Viviani zondag in Kuurne?

** Arnaud Démare

Arnaud Démare boekte in La Méditerranéenne zijn eerste seizoensoverwinningen en in het aankomend openingsweekend is hij voor FDJ de vooruitgeschoven man. De 24-jarige Fransman wist in de Omloop al tweemaal een top-10 klassering te behalen. Zijn beste prestatie in Kuurne is een vierde plaats in 2012.

* Peter Sagan

Voor de 26-jarige wereldkampioen Peter Sagan wordt het zijn eerste Kuurne Brussel Kuurne. Alleen al om zijn regenboogtrui verdiend de flamboyante Slowaak een ster, al zegt hij zelf er pas vanaf Milaan Sanremo te willen staan. Wat kan de wereldkampioen in zijn eerste Kuurne Brussel Kuurne?

Outsider: Caleb Ewan

De joker en outsider voor Kuurne 2016 is in onze ogen Caleb Ewan. De piepjonge Australiër heeft al vier zeges in het prille wielerseizoen en trekt daarom met vertrouwen naar Vlaanderen. Wat kan De Nieuwe McEwen in de kasseiklassiekers klaarspelen?

Topfavorieten volgens Voorjaarsklassiekers.be:

***** Alexander Kristoff
**** Tom Boonen
*** Elia Viviani
** Arnaud Démare
* Nacer Bouhanni
Outsider: Caleb Ewan

Editie van 2015

Tijdens Kuurne 2015, die klokslag 12:00 uur op de Kuurnse Renbaan van start zal gaan, zullen de renners negen hellingen moeten beklimmen. Mede doordat de laatste helling op ruim 50 kilometer van de finish ligt, zullen de sprinters vaak zegevieren aan de Brugsesteenweg te Kuurne.

Tijdens Kuurne Brussel Kuurne zullen de hellingen Edelare, La Houppe, Kanarieberg, Kruisberg, Cote du Trieu, Oude Kwaremont, Tiegemberg, Holstraat, Nokereberg worden aangedaan.

Voorbeschouwing editie 2015

Zondag 1 maart 2015 zal voor de 67e keer de wielerklassieker Kuurne worden verreden. De klassiekers, die geldt als revanche voor degene die faalden in de Omloop, is vaak een sprintersbal, maar heeft door de jaren heen diverse type renners als winnaar gekregen. Dit kwam mede door het aantal zware hellingen, maar ook door de weersomstandigheden. Diezelfde omstandigheden gooiden in 2013 roet in het eten; door zware sneeuwval in west- en oost-Vlaanderen moest de organisatie de koers helaas afgelasten.

Parcours 2015

De 67e editie zal in de finale een een nieuw parcours kennen. In de twee plaatselijke ronden van 16 kilometer elk, rond de Brugsesteenweg in Kuurne, is vanaf dit jaar de Budabrug in Kortwijk opgenomen. De 196 kilometer tellende klassieker zal geheel volgens traditie starten op de renbaan in Kuurne, waarna negen hellingen worden aangedaan. De laatste van deze hellingen, de Nokeberg, wordt op dik vijftig kilometer van de meet aangedaan waardoor de koers ook dit jaar wellicht voer voor sprinters zal worden.

Prognose 2015

Afhankelijk van het resultaat van de renners in de Omloop het Nieuwsblad, kunnen de favorieten voor “KBK” worden aangewezen. Volgens traditie zullen zij die in de Omloop sterk reden, maar in de finale moesten passen, in Kuurne wél de eindzege willen binnenslepen. De coureurs die tijdens de Omloop het Nieuwsblad in de prijzen vielen, zullen of Kuurne schrappen of de benen opnieuw testen. Mede doordat de laatste helling op ruim 50 kilometer van de meet ligt, verwachten wij een spurter als winnaar.

Favorieten 2015

Titelverdediger Tom Boonen prijkt bovenaan het lijstje der favorieten voor de eindzege in KBK 2015. De kopman van Etixx-Quick Step Boonen kan tijdens Kuurne Brussel Kuurne 2015 de enige recordhouder worden met vier zeges.

Kuurne Brussel Kuurne 2015

Naast Boonen hebben ook de topsprinters Mark Cavendish, André Greipel, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Bryan Coquard, Elia Viviani, Tyler Farrar en Yauheni Hutarovich hun toezegging aan de organisatie gegeven en ook klassieke renners Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke, Philippe Gilbert en Bradley Wiggins geven acte de présence.

Grootste kanshebbers editie volgens Voorjaarsklassiekers.be

**** Tom Boonen
*** Alexander Kristoff, Mark Cavendish
** André Greipel, Moreno Hofland, Elia Viviani,
* Arnaud Démare, Bryan Coquard, Tyler Farrar, Yauheni Hutarovich