Voorbeschouwing voorjaarsklassiekers 2024

Terwijl de ene wielerliefhebber even afkickt — pakt de ander op zolder de doos met oude edities van De Muur of Bahamontes erbij, om er de rest van de dag onafgebroken in te lezen. Anderen genieten van de veelvoud aan cyclocross middagen. Of genieten juist van een rondje in de natuur op hun gravelbike. Op de redactie van Voorjaarsklassiekers.be doen we het allemaal — behalve dat afkicken! De winter overleven we door terug te blikken op dat heerlijke wielerjaar die we hebben gehad. Maar we kijken vooral vooruit! Het wielerjaar 2024 belooft er één te worden om duimen en vingers bij af te likken. Met de Olympische Spelen, de grote ronden waar in de Tour de France alle kanonnen starten en natuurlijk eerst de voorjaarsklassiekers 2024 — nieuwe duels tussen Wout en Mathieu, maar ook die tussen Pogi en Remco Evenepoel! Het wordt genieten! Voorjaarsklassiekers.be blikt met de deze voorbeschouwing voorjaarsklassiekers 2024 special uitgebreid vooruit op de kasseiklassiekers en heuvelklassiekers van 2024!

Pogacar van der Poel Van Aert E3 Classic 2023

Het voorjaar van 2023

La premiere crepe sont pour les enfants, was getekend Richard Plugge. De Omloop het Nieuwsblad 2023 ging naar Dylan van Baarle, een dag later wist Tiesj Benoot Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam te schrijven. De E3 Prijs en Gent-Wevelgem gingen respectievelijk naar Wout van Aert en Christophe Laporte, die na het geschenk van Van Aert in Wevelgem en passant ook nog Dwars door Vlaanderen op zijn naam schreef. De eerste pannenkoeken waren voor de kinderen. Ze smaakten wel lekker, maar toen de grootste werden uitgedeeld, de Monumenten, gaven de Killerbees niet thuis – en gingen de rivalen ermee aan de haal. Karma is een bitch, Richard? De deksel op de neus voor Wout? Want wie het kleine niet eert, is het grote niet weert!

Of waren Matje en Pogi gewoon een maat te groot? Mathieu van der Poel – die eerder al in maart met Milan Sanremo het eerste Monument van het jaar pakte – mocht natuurlijk niet klagen met de  pech van Van Aert in Parijs-Roubaix, maar de Jumbo-klepper zat daar wel flink geïsoleerd. En ook toen de Sloveense veelvraat Tadej Pogačar de beslissende aanval in Vlaanderens Mooiste plaatste, moest Van Aert (net als Van der Poel) passen.

Dat Jumbo-Visma zowel Primož Roglič als ook Jonas Vingegaard thuis liet in Luik-Bastenaken-Luik was natuurlijk zonde voor de wielerfan, maar ook met deze kanonnen had er geen maat op Remco Evenepoel gestaan. In regenboogtricot won Eddy opnieuw Luik Bastenaken Luik. Natuurlijk, Roglič won de Giro, Vingegaard de Tour en Sepp Kuss pakte de Vuelta – de belangrijkste pannenkoeken gingen in de voorjaarsklassiekers 2023 naar Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar en Remco Evenepoel.

 

Mathieu van der Poel Milan Sanremo 2023 Mathieu van der Poel Parijs Roubaix 2023Tadej Pogacar Ronde van Vlaanderen 2023Remco Evenepoel Luik Bastenaken Luik 2023

Voorbeschouwing voorjaarsklassiekers 2024

Wordt 2024 dan eindelijk het jaar dat Wout van Aert zijn gedroomde Monument gaat pakken? Eerlijk is eerlijk, kijk naar de prestaties van de Jumbo-klepper in 2023 en je kan hem niets minder dan lof geven. Derde in Sanremo, winst in de E3, tweede in Wevelgem, vierde in de Ronde en derde in Roubaix. Vooral in die laatste koers leek-ie ijzersterk. En laat Parijs-Roubaix nou ook een op maat gemaakte klassieker zijn voor Van Aert. Dit jaar eindelijk prijs? Wout moet just niks, maar wij kunnen wel tien redenen bedenken waarom Wout van Aert Parijs Roubaix 2024 op zijn naam schrijft!

Programma voorjaarsklassiekers 2024

Zaterdag 24 februari: Omloop het Nieuwsblad 2024
Zondag 25 februari: Kuurne Brussel Kuurne 2024
Zaterdag 2 maart: Strade Bianche 2024
Zaterdag 16 maart: Milan San Remo 2024
Vrijdag 22 maart: E3 Saxo Classic 2024
Zondag 24 maart: Gent-Wevelgem 2024
Woensdag 27 maart: Dwars door Vlaanderen 2024
Zondag 31 maart: Ronde van Vlaanderen 2024
Woensdag 3 april: Scheldeprijs 2024
Zondag 7 april: Parijs-Roubaix 2024
Woensdag 10 april: Brabantse Pijl 2024
Zondag 14 april: Amstel Gold Race 2024
Woensdag 17 april: Waalse Pijl 2024
Zondag 21 april: Luik-Bastenaken-Luik 2024

Voorjaarsklassiekers 2024