Tour de France Unchained seizoen 2

In de Tour de France van 2022 werd de koers niet alleen voor maar ook achter de schermen op camera vastgelegd. Tour de France: Au cœur du peloton werd vorig jaar daags voor de Tour van 2023 door Netflix gelanceerd en blees een groot succes. Zelden zag een wielerfan het wielerspektakel van binnenuit. De kijker wordt meegenomen achter de schermen van het meest prestigieuze wielerevenement ter wereld. Le Grande Boucle. In aanloop naar de Tour de France 2024 deelde Netflix de trailer van Tour de France: Unchained seizoen 2. Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit!

Tour de France Unchained seizoen 2

Netflix Tour de France Unchained 

‘Jullie zijn soldaten, jullie zijn krijgers,’ zegt teammanager Marc Madiot tegen zijn renners. ‘Als je een wielertricot aantrekt word je een ander mens.’ ‘De Tour de France is simpel,’ klinkt de voice-over aan het begin van Tour de France: Au cœur du peloton, ‘een wielerwedstrijd van 21 etappes. Het is een enorm circus dat door het land reist. Het is de zwaarste race ter wereld.’ Daarmee is de toon voor deze achtdelige serie over de Ronde van Frankrijk van 2022 wel gezet. 

In aanloop naar de Tour de France 2024 komt Netflix met de trailer van Tour de France Unchained Seizoen 2

Netflix heeft de trailer uitgebracht voor het tweede seizoen van de Tour de France-serie Tour de France: Unchained. Geïnspireerd door de succesvolle documentaireserie Formula 1: Drive to Survive, is de serie vanaf 11 juni 2024 te zien op de Amerikaanse streamingdienst.

Tour de France Unchained seizoen 2 terugblik seizoen 1

De Netflix-serie over de door Jonas Vingegaard gewonnen Tour bevat opnieuw acht afleveringen. De opzet zal wederom lijken op die van de populaire documentaireserie Formula 1: Drive to Survive, eveneens van Netflix. De streamingdienst wil op dezelfde manier het wielrennen in beeld brengen en sportliefhebbers een kijkje achter de schermen geven. Bekijk hier de trailer van Netflix Tour de France Unchained seizoen 2:

Netflix Tour de France Unchained seizoen 2 mét Pogi!

In het eerste seizoen van Tour de France: Unchained ontbrak Tadej Pogačar nog, maar in het tweede seizoen van de Netflix-serie zal de Sloveense topfavoriet wel aanwezig zijn. Vorig jaar kondigde Netflix al aan dat UAE Emirates, het team van de tweevoudig Tourwinnaar, ook deel zal uitmaken van de serie over de Tour 2023.

Tour de France Unchained seizoen 2 11 juni 2024

Journalist Daniel Benson van GCN merkt op dat een kanttekening geplaatst moet worden bij de deelname van UAE Emirates aan de Netflix-serie. Alle beelden zullen namelijk door het team zelf worden aangeleverd en niet door cameramensen van Netflix, dat samenwerkt met France Télévisions. Daarnaast zijn er interviews met hoofdrolspelers, maar niet op hetzelfde niveau als bij de andere deelnemende teams.

In juni 2023 ging het eerste seizoen van Tour de France: Unchained in première. In totaal werkten zeven teams mee: AG2R Citroën, Alpecin-Deceuninck, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ, INEOS Grenadiers, BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma (met winnaar van deze editie Jonas Vingegaard) en Team Quick-Step Alpha Vinyl. De Tour is ook het grootste commerciële wielerspektakel; naar verluidt toucheerden de teams voor hun medewerking elk zestigduizend euro. Netflix heeft er in totaal negen miljoen euro ingestoken. Alleen UAE Team Emirates (met Tadej Pogačar, vorig jaar tweede in de Tour) wilde niet meedoen.

Meer Tour de France 2024?

Lees alles over de Tour de France 2024 op Voorjaarsklassiekers.be, zoals onze uitgebreide voorbeschouwing Tour de France 2024!