Tour 2023 Voorbeschouwing etappe 4

Net als een dag eerder zullen we ook vandaag, in de vierde etappe van de Tour de France 2023 op dinsdag 4 juli 2023, de rappe mannen weer aan het werk zien in de finale van de koers. Deze vlakke rit van Dax naar Nogaro kent een nagenoeg vlakke laatste vijftig kilometer – de Côte de Dému niet meegerekend. De finish ligt op autocircuit op het van Paul Armagnac, waar Eddy Merckx ooit al eens won. Kan Mark Cavendish hier in de voetsporen van De Kannibaal treden en hem gelijk voorbij streven in aantal gewonnen Tour-etappes? Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit met de Tour 2023 voorbeschouwing etappe 4!

Tour 2023 voorbeschouwing etappe 4

Tour 2023: Voorbeschouwing etappe 4 Dax – Nogaro

Dax is een stad gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Landes. Het staat bekend om zijn thermale baden en wellnesscentra, waar mensen naartoe komen voor ontspanning en genezing. Dax heeft ook een levendige culturele scene, met festivals, concerten en traditionele stierenrennen. De stad heeft een charmant historisch centrum met vakwerkhuizen en gezellige pleinen. Bovendien is Dax gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving, omringd door bossen en rivieren.

Nogaro is een stad gelegen in het departement Gers in het zuidwesten van Frankrijk. Het is vooral bekend om zijn race circuit waar vandaag de finish ligt. Op het Circuit Paul Armagnac, waar verschillende motorsportevenementen plaatsvinden, wist wielergrootheid Eddy Merckx al eens het Critérium des As te winnen door Freddy Maertens en Gerben Karstens voor te blijven. 

Naast de autosport biedt Nogaro ook een landelijk landschap met glooiende heuvels, wijngaarden en pittoreske dorpjes. Het is een bestemming voor liefhebbers van rust, natuur en gastronomie, met lokale specialiteiten zoals Armagnac, een Franse brandewijn. Nogaro is ook de thuisbasis van historische gebouwen, waaronder de prachtige kerk van Saint-Nicolas.

Tour 2023 voorbeschouwing etappe 4 – het parcours

Waar rappe mannen als Jasper Philipsen, Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Mark Cavendish een dag eerder in de eerste rit op Frans grondgebied nog zorgen moesten maken op de Côte de Saint-Pee-sur-Nivelle (3,9 kilometer à 3,1 procent) op 19 kilometer van de meet, zal het sprintersgilde vandaag in etappe 4 Tour de France 2023 een makkelijke aanloop krijgen. Helemaal vlak is het natuurlijk nooit in het zuiden van Frankrijk, maar de organisatie heeft de rode loper uitgelegd voor de rassprinter.

Toch zal de finish, dus het circuit in Nogaro, nog redelijk verraderlijk zijn. Het peloton zal er weliswaar over een brede baan aankomen, maar deze kenmerkt zich wel met de nodige bochten. Positionering is key, laat dat nou net wat zijn voor een klasbak als Mark Cavendish. De streep ligt aan het einde van een 800 meter lang recht stuk – dat wel nog vals plat omhoog loopt. Wie zijn de favorieten van etappe 4 Tour de France 2023?

Tour 2023 voorbeschouwing etappe 4 – de favorieten

Schrijf Jasper Philipsen ook in deze vierde etappe maar op. Week hij af van zijn lijn? Of was het een faire sprint. De jury oordeelde het laatste. En zo scheef De Vlam van Ham zijn derde Touretappe (in totaal, zijn eerste dit jaar) op zijn naam. Vandaag kan hij op het circuit van Nogaro voor twee uit twee gaan deze Tour. Schiet Japoe weer raak?

Er moet dan worden afgerekend met dezelfde kleppers die in etappe 3 bij de pinken waren. Uiteraard met Wout van Aert, die zal meer gebrand zijn op revanche dan ooit. 

Ook Phil Bauhaus en Caleb Ewan – maandag in etappe 3 tweede en derde – zullen veel vertrouwen halen uit hun prestatie van een dag ervoor. Maar de echte kanonnen, Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen, staan daar nog wel boven.

Last but not least zullen ook Mads Pedersen, Biniam Girmay, Sam Welsford, Jordi Meeus en Mark Cavendish hopen hoge ogen te gooien.

Meer Tour de France voorbeschouwingen?

Meer etappe voorbeschouwingen? Of een overall voorbeschouwing Tour de France 2023 lezen? Je leest de voorbeschouwing Tour de France 2023, voorbeschouwing parcours Tour de France 2023, overzicht etappes Tour de France 2023 via bijgaande links. Lees ook de Tips Tour Pool & Scorito Tips Tour 2023! Daarbij kun je ook hier snel navigeren naar de Tour 2023 voorbeschouwing etappe 1, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 2, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 3, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 4, Tour 2023 voorbeschouwing etappe 5 of Tour 2023 voorbeschouwing etappe 6!