Cyclocross Programma Wout van Aert 2021 2022 bevestigd

Ga hier rechtstreeks naar het meest actuele artikel: het programma van Van Aert, Van der Poel en Pidcock in het cyclocross seizoen 2022/2023 en wanneer Van Aert en Van der Poel elkaar weer treffen in het veld in 2023!

Wout van Aert heeft dan eindelijk zijn veldritprogramma seizoen 2021/2022 bevestigd: de viervoudig Belgisch kampioen veldrijden gaat maar liefst 12 crossen rijden in een tijdsbestek van 5 weken. Op deze pagina blikt Voorjaarsklassiekers.be vooruit op het cyclocross programma Wout van Aert 2021 2022, dat zowel Wereldbeker als Superprestige als X20 Trofee manches beslaat!

Cyclocross programma Wout van Aert: rentree in het veld op 4 december

Zaterdag 4 december 2021 is het moment daar: Wout van Aert maakt zijn rentree in het veld, tijdens de Superprestige Boom. Het is dat weekend overigens dubbel feest, want de Kempenaar zal ook zondag 5 december 2021 in de Wereldbeker Antwerpen acte de presence geven in het veld.

Cyclocross Programma Wout van Aert 2021 2022

Ook het daaropvolgende weekend zag je de Jumbo-Visma klepper tweemaal zien schitteren op de cyclocrosser: zowel in de Ethias Cross Essen als ook de Wereldbeker in het Italiaanse Val di Sore.

Na een afwezigheid van één weekend – door een trainingskamp met zijn ploegmaats in het Spaanse Sant Feliu de Guixols, in de buurt van Girona ,mist Van Aert de crossen in Rucphen en Namen – zal er een indrukwekkende reeks van zes manches in acht dagen volgen!

Zalig, maar intens uiteinde 

De combinatie van de Wereldbeker Dendermonde, op Tweede Kerstdag, de Superprestige Heusden-Zolder een dag later en de Superprestige Diegem en de X20 Trofee Loenhout is redelijk hels en rustig het nieuwe jaar inluiden, zit er voor de in Herentals geboren alleskunner ook niet in: met de traditionele X20 Trofee koers in Baal op Nieuwjaarsdag en de Wereldbeker Hulst in Nederland een dag later begint 2022 met twee crossen in twee dagen.

Cyclocross Programma Wout van Aert 2021 2022 bevestigd

Via ‘zijn Herentals’ naar het Belgisch Kampioenschap

De X20 Trofee in Herentals op 5 januari, een thuiswedstrijd die daarom dan ook niet mag ontbreken in zijn programma, is de laatste opmaat naar één van de belangrijkste afspraken in de cross dit seizoen: het Belgisch Kampioenschap in Middelkerke op 9 januari.

De grote vraag blijft nog: zal Wout van Aert aan de start verschijnen op het WK veldrijden in Fayetville? En wanneer begint de focus op de wielerkoersen op de weg?

Volledig cyclocross programma Wout van Aert:
flag-be 4 december: Boom (Superprestige)
flag-be 5 december: Antwerpen (Wereldbeker)

flag-be 11 december: Essen (Ethias Cross)
flag-it 12 december: Val di Sole (Wereldbeker)

Stage met wegploeg Jumbo-Visma in Spanje

flag-be 26 december: Dendermonde (Wereldbeker)
flag-be 27 december: Heusden-Zolder (Superprestige)

flag-be 29 december: Diegem (Superprestige)
flag-be 30 december: Loenhout (X2O Trofee)
flag-be 1 januari: Baal (X2O Trofee)
flag-nl 2 januari: Hulst (Wereldbeker)

flag-be 5 januari: Herentals (X2O Trofee)
flag-be 9 januari: Middelkerke (Belgisch kampioenschap)