Programma Van der Poel, Van Aert en Pidcock veldrijden 2023

Waar kan jij Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock aanschouwen in de resterende crossen in het veldrijden in 2023? Waar strijden De Grote Drie tegen elkaar en waar kan ik één van de Matadoren überhaupt zien schitteren? Voorjaarsklassiekers.be presenteert de special ‘Programma Van der Poel, Van Aert en Pidcock veldrijden 2023’, zodat je in één artikel kan zien waar Van der Poel, Van Aert en Pidcock zullen rijden.

Programma Wout van Aert Mathieu van der Poel Veldrijden 2023

Oude tijden herleven

Het is alsof de tijd een jaar of tien is teruggedraaid. Reden? Zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert domineren weer als vanouds in het veldrijden. Samen waren ze al goed voor veertien podiumplekken en dat na zeven crossen. Wout van Aert heeft dit veldrijden seizoen 2022/2023 seizoen al vijf zeges op zak en werd in die andere twee crossen tweede. Mathieu van der Poel won er al drie. Tom Pidcock – de wereldkampioen in het veld en die andere klepper die net als Matje en Wout zowel in het veld als in de voorjaarsklassieker op de voorposten rijd – heeft tot zover twee zeges op zak.

De afgelopen Kerstperiode, de mooiste periode in het cyclocross als je het ons vraagt, kregen we cyclocross van de hoogste plank voorgeschoteld. Om duimen en vingers bij af te likken. We kregen ware één-tegen-één gevechten tussen Van der Poel en Van Aert én gevechten waar de volledige Grote Drie nog tot in de laatste seconde van de cross om de zege streed. 

Vijf crossen in zeven dagen: de show van de Grote Drie

Vijf crossen in zeven dagen – inderdaad een Kerstperiode waar de cross-liefhebber aan zijn trekken kwam. En hoe. Waar Mathieu van der Poel eerder in december in zijn eerste confrontatie met Van Aert, in Antwerpen, gelijk won en zo een 1-0 voorsprong pakte – wist Van Aert op 23 december de Zilvermeercross te winnen. Hoewel op Tweede Kerstdag MVDP weer toesloeg in Gavere, was het drie-op-rij voor Wout van Aert in de laatste crossen van het jaar. Hij won achtereenvolgens in Heusden-Zolder, Diegem en de Azencross in Loenhout na stuk voor stuk denderen shows.

Programma Wout van Aert Mathieu van der Poel Veldrijden 2023 Heusden Zolder 2022

Tegen Het Nieuwsblad gaf Mathieu van der Poel na afloop van de Superprestige in Zolder zélf al aan ‘rond te rijden met een Ronde-gevoel’. Vooral die tweestrijd in Heusden-Zolder had veel weg van die heerlijke editie van de Ronde van Vlaanderen 2020. Alleen dit maal met een andere uitkomst. Als je het ons vraagt is dit tevens een open invitatie voor Wiep Idsenga, dat er maar snel een extra druk van het heerlijke boek Het Duel mag verschijnen!

Wout van Aert Mathieu van der Poel Veldrijden 2023

En in 2023? Waar rijden Van der Poel, Van Aert en Pidcock in de overige crossen in 2023?

Het programma Van der Poel, Van Aert en Pidcock veldrijden 2023 is als volgt: zowel de Nederlander als de Belg slaan de GP Sven Nys in Baal over, Tom Pidcock rijdt hier wel. Aangezien Pidcock tussen Herentals, op 3 januari 2023, en Benidorm (22 januari) een kleine pauze inlast is de X20 Badkamer Trofee cross in Herentals de eerste en voorlopig laatste maal dat De Grote Drie in alle crossen aanwezig zijn.

In welke crossen rijden Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog tegen elkaar in 2023?

Niet getreurd, Mathieu van der Poel en Wout van Aert kruisen nog meerdere malen de degens. 

Komende crossen in 2023 met Van der Poel en Van Aert

03-01 X2O Trofee Herentals
05-01 X2O Trofee Koksijde – Vlaamse Duinencross
07-01 Superprestige Gullegem
08-01 UCI Cyclo-cross World Cup Zonhoven
22-01 UCI Cyclocross World Cup Benidorm
28-01 X2O Trofee Hamme – Flandriencross
05-02 UCI Cyclocross World Championships