Cyclocross programma Grote Drie 2023 2024

De Grote Drie in de cyclocross. Dat zijn natuurlijk Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. Stuk voor stuk allrounders en klasbakken. Niet de pure veldrijders die vanaf september al week in week uit deelnemen aan één van de vele manches der regelmatigheidscriteria – wél dusdanige smaakmakers waarvoor jij naar de cross komt óf waarvoor je de televisie aanzet. Voorjaarsklassiekers.be zet het cyclocross programma van de Grote Drie dit veldritseizoen 2023/2024 onder elkaar, want tijdens die magische kerstperiode in de cross is één ding zeker: als Van der Poel, Van Aert en Pidcock is het altijd koers! 

Kerstperiode 2023 cross Grote Drie

De Grote Drie van de cyclocross

Een introductie is wellicht overbodig, maar voor de volledigheid: we hebben het natuurlijk over Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. Organisatoren van de cross rondom de kerstperiode zijn maar wat blij als één van deze kleppers aan de start verschijnt. Of nog beter, een klassiek duel Van der Poel versus Van Aert. Óf het allerbeste: een waar duel tussen De Grote Drie. Krijg je als cross-organisator alle drie de protagonisten aan het vertrek, heb je gegarandeerde top-omzet.

Mathieu van der Poel is een fenomeen in het veldrijden. Zijn ongelooflijke technische vaardigheden, explosieve kracht en veelzijdigheid maken hem tot een van de meest opmerkelijke renners in de geschiedenis van de sport. Naast zijn successen in het veldrijden heeft Van der Poel indruk gemaakt op de weg en in het mountainbiken. Kende in 2023 een fantastisch jaar, met zeges op het WK veldrijden, Milan Sanremo, Parijs-Roubaix én het WK op de weg.

Klasbak Wout van Aert is een allrounder die zowel op de weg als in het veldrijden indrukwekkende prestaties heeft geleverd. Hij staat bekend om zijn krachtige stijl en doorzettingsvermogen. Van Aert heeft meerdere nationale en wereldtitels in het veldrijden behaald en heeft ook successen geboekt in klassieke wielerwedstrijden op de weg. Zal in het voorjaar 2024 dan eindelijk de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs Roubaix willen winnen en zal deze winter de cross rijden in dienst van het jaar 2024. Zal niet aan het WK deelnemen.

Cyclocross programma Grote Drie 2023 2024 Wout van Aert

Tom Pidcock, hoewel jonger dan zijn concurrenten, heeft snel naam gemaakt in het veldrijden. Zijn technische bekwaamheid, klimvermogen en opvallende prestaties hebben hem tot een geduchte tegenstander van Van der Poel en Van Aert gemaakt. Pidcock heeft ook indruk gemaakt op de weg en in het mountainbiken. Won in 2023 de Strade Bianche en zal ook in 2024 weer doelen hebben variërend van klassiekers tot grote rondes.

Cyclocross programma Grote Drie 2023 2024 Tom Pidcock

Grote Drie in de Kerstperiode

In de aanloop naar de Kerstperiode Cyclocross 2023 kunnen we uitkijken naar een reeks spectaculaire races, waarbij enkele van de grootste namen in het veldrijden strijden om de overwinning. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Thomas Pidcock zullen hier grotendeels actief en alle drie met al een overwinning op zak. Wout van Aert (Essen, begin december) en Mathieu van der Poel (Herentals, een week voor de aanvang van de Kerstperiode) wonnen beide gelijk in hun eerste cross van het seizoen. Tom Pidcock schoot in zijn tweede cross, de Wereldbeker in Namen, raak.

Voorbeschouwing Kerstperiode Cyclocross 2023 - Grote Drie

Vooruitblik kerstperiode crossen: wie rijdt waar?

Exact Cross Mol (België) – 22 december 2023 De Kerstperiode trapt af met de Exact Cross in Mol, België, op 22 december 2023. Een gelegenheid voor Van der Poel en Van Aert om hun rivaliteit voort te zetten en te laten zien wie de sterkste is voor de komende feestelijke races. Omcirkel dus maar in je agenda, want dit wordt het eerste duel tussen de aartsrivalen! Lees meer over de Exact Cross Mol in onze voorbeschouwing Zilvermeercross 2023!

Wereldbeker Antwerpen (België) – 23 december 2023 Een dag later verplaatst het spektakel zich naar Antwerpen voor een World Cup-evenement. Hier kunnen we een eerste en hopelijk spannend treffen tussen De Grote Drie gaan krijgen. Wordt het Van der Poel, Van Aert of Pidcock? Lees hier onze voorbeschouwing Wereldbeker Antwerpen 2023!

Wereldbeker Gavere (België) – 26 december 2023 Op Tweede Kerstdag zullen de cyclocrossfans getrakteerd worden op de Wereldbeker in Gavere, waar alle grotere renners zullen strijden om de overwinning en belangrijke punten in het wereldbekerklassement én je opnieuw de Grote Drie kan aanschouwen! Bezoek Gavere of mis niets van de cross vanaf uw zetel, deze nieuwe confrontatie tussen Van der Poel, Van Aert en Pidcock wil je niet missen. Lees de voorbeschouwing Wereldbeker Gavere 2023!

Superprestige Heusden-Zolder (België) – 27 december 2023 De Superprestige Heusden-Zolder op 27 december is een klasieker op zich met haar start én finish op het voormalige F1-circuit. Wout van Aert zal hier zijn titel willen prolongeren en hoeft daar dit jaar niet opnieuw een groots duel met Matje uit te slepen, want zowel Mathieu van der Poel als Tom Pidcock zullen hier niet starten.

Superprestige Diegem (België) – 28 december 2023 De avondcross in Diegem belooft opnieuw een adembenemend schouwspel te worden, met Mathieu van der Poel die zich vaak in zijn element voelt bij kunstlicht. Ook Tom Pidcock start.

Cyclocross programma Grote Drie 2023 2024

Exact Cross Loenhout (België) – 29 december 2023 Op 29 december keert de focus terug naar de Exact Cross in Loenhout, maar net als in Diegem gaan de fans hier een nieuw duel moeten missen, alleen Mathieu van der Poel zal de Azencross rijden. Dan maar snel de après-cross-tent in om een pinteke te vatten!

Wereldbeker Hulst (Nederland) – 30 december 2023 De Kerstperiode wordt afgesloten met de World Cup in Hulst, Nederland, op 30 december, met alle drie de toppers aan de start zullen verschijnen. Wie gaat winnen in Hulst? Van der Poel? Of toch Van Aert? Of pakt Pidcock ‘m in Zeeland?

Cyclocross programma Grote Drie 2023 2024 - Grote Drie

Clashes Grote Drie in de Kerstperiode onder elkaar

Zaterdag 23 december 2023: Wereldbeker Antwerpen
Dinsdag 26 december 2023: Wereldbeker Gavere
Zaterdag 30 december 2023: Wereldbeker Hulst (Nederland)
Donderdag 4 januari 2024: X²O Badkamers Trofee Koksijde
Zondag 7 januari 2024: Wereldbeker Zonhoven

Volledig programma Kerstperiode cyclocross 2023

Vrijdag 22 december 2023: Exact Cross Mol (België) – met Mathieu van der Poel en Wout van Aert
Zaterdag 23 december 2023: Wereldbeker Antwerpen (België)  – met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Thomas Pidcock
Dinsdag 26 december 2023: Wereldbeker Gavere (België)  – met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Thomas Pidcock
Woensdag 27 december 2023: Superprestige Heusden-Zolder (België) – met Wout van Aert 
Donderdag 28 december 2023: Superprestige Diegem (België) – met Mathieu van der Poel en Thomas Pidcock
Vrijdag 29 december 2023: Loenhout (België) – Exact Cross – met Mathieu van der Poel en Wout van Aert
Zaterdag 30 december 2023: Hulst (Nederland) – Wereldbeker – met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Thomas Pidcock
Maandag 1 januari 2024: Baal (België) – X²O-trofee – met Mathieu van der Poel en Wout van Aert
Donderdag 4 januari 2024: Koksijde (België) – X²O-trofee – met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Thomas Pidcock
Zaterdag 6 januari 2024: Gullegem (België) – losse cross
Zondag 7 januari 2024: Zonhoven (België) – Wereldbeker  – met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Thomas Pidcock