Tour 2021: Voorbeschouwing Etappe 4 Tour de France 2021

Ook de vierde etappe van Redon naar Fourgères zullen we ongetwijfeld opnieuw de groten der sprinters aan het werk zien. Waar in etappe 1 van Brest naar Landerneau en etappe 2 naar de Mûr de Bretagne nog de ware krachtpatsers als Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Mathieu van der Poel aan zet waren – is de etappe van dinsdag 29 juni, net als etappe 3 naar Pontivy van de dag ervoor, een nieuwe kans voor het sprintersgilde – maar opgepast. De etappe heeft meer heuvels dan gisteren én de stevige wind kan parten spelen. Haal de waaieralarmen maar van stal!  Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit op etappe 4 Tour de France 2021!

Etappe 4 Tour de France 2021

Vanaf de start in Redon gaat de route in noordoostelijke richting, waarbij een lus wordt gemaakt ten oosten van Rennes, waarvan de burgemeester van de Groenen de mogelijkheid om het Grand Départ van 2021 te organiseren heeft afgewezen, zowel om financiële redenen als vanwege de koolstofvoetafdruk van de Tour. In Liffré draaien de renners naar het oosten om de tussensprint in Vitré te bereiken, waar de kandidaten voor de groene trui even uit het snel bewegende peloton moeten opduiken om de punten te pakken. De renners draaien naar het noorden en volgen een zeer recht parcours richting Fougères, waar de finish dezelfde is als in de Tour van 2015, toen Mark Cavendish de winnaar was.

Fougères Mark Cavendish 2015 Tour de France

Kan Mark Cavendish net als in 2015 voor de equipe van Patrick Lefevere winnen in Fougères?

De sprinters zullen waarschijnlijk niet te stoppen zijn in deze korte etappe door het vierde departement van Bretagne, Ille-et-Vilaine, met, het moet gezegd worden, geen enkele gecategoriseerde klim die de voortgang van het peloton zal verstoren. Terwijl de organisatoren van de Giro d’Italia nog steeds gewend zijn aan lange sprintetappes, hopen Tourbaas Christian Prudhomme en zijn team dat deze korte dag voor een meer hectische en nerveuze test zal zorgen, hoewel je je moet afvragen of de openingsdagen van de Tour echt nog intenser moeten zijn dan ze al zijn.

Etappe 4 Tour de France 2021

Datum: Dinsdag 29 juni 2021
Etappe 4: Redon – Fourgères
Afstand: 152 kilometer
Start tijd: 11:25 uur
Soort etappe: vlakke rit

Favorieten etappe 4 Tour de France 2021

Vandaag kan het meerdere kanten op gaan. De stevige Bretonse wind kan de renners nog namelijk parten spelen. Waaieralarm. Waaieralarm. Waaieralarm. Onze gedachten gaan dan meteen naar de waaieretappe van de Tour de France 2020, die Wout van Aert met een machtige sprint op zijn naam schreef. Bij één onoplettendheid ben je vandaag gezien.

Als we gaan waaierrijden, althan. Maar daar duimen we wel voor. En dan is de hamvraag: gaan we een massasprint zien in Fougères of bereikt een kopgroep als eerste de streep? En wie van de grote sprint matadoren zit nog van voren als we een uitgedund pelotonnetje krijgen? Schrijf vandaag opnieuw Tim Merlier maar op. Of zijn ploegmaat Jasper Philipsen. De sterke beren van Alpecin Fenix overleefden de valpartijen gisteren en scoorden een heerlijk één-tweetje.

Voorbeschouwing etappe 4 Tour de France 2021

Waar Peter Sagan en Caleb Ewan (letterlijk) wegvielen, scoorden Tim Merlier en Jasper Philipsen een één-tweetje!

Ook Nacer Bouhanni, die gister knap derde werd, zal vandaag willen scoren. Ook Wout van Aert, Mathieu van der Poel en ook Julian Alaphilippe zullen kunnen zomaar scoren. Die kunnen wel aankomen na een dag flink waaierrijden.

Datzelfde geldt voor sterke beren als Michael Matthews en Mark Cavendish op, als zij in de finale nog in de voorste groep of peloton (uitgedund of niet) zitten. Door de akelig ontsierde valpartijen in de etappe 3, is het sterk de vraag in hoeverre Peter Sagan en Arnaud Démare in staat zijn om mee te sprinten.

Voorbeschouwing etappe 5 en etappe 6 Tour de France 2021

Wil je meer voorbeschouwingen per etappe lezen en helemaal voorbereid zijn op het parcours van de Tour de France 2021? Lees ook de vooruitblik op  etappe 5: de eerste individuele tijdrit van de Tour de France 2021 of de voorbeschouwing op etappe 6 Tour de France 2021.