Tour 2021: Voorbeschouwing Etappe 3 Tour de France 2021

Na twee heuvelachtige etappes, etappe 1 van Brest naar Landerneau en etappe 2 naar de Mûr de Bretagne, waar de ware puncheurs hebben kunnen strijden om de dagwinst én om de eerste gele trui – is het maandag 28 juni 2021 in etappe 3 van de Tour de France 2021 aan de sprinters. In de 182 kilometer tellende vlakke rit van Lorient naar Pontivy krijgen we een biljartvlakke rit in lijn voorgeschoteld. Welke sprintkanon gaat hier zegevieren? Lees de voorbeschouwing van de derde etappe in de Tour de France 2021 op Voorjaarsklassiekers.be!

Etappe 3 Tour de France 2021

Deze etappe begint in de woonplaats van Warren Barguil, de bergkoning van 2017, en dat betekent dat de klimmer uit Arkea-Samsic zeker in het middelpunt van de belangstelling zal staan. Er is echter niet veel op de route dat de Breton hoop geeft op wat de meest populaire overwinning in Pontivy zou zijn. Dat komt omdat, na twee dagen waarin de puncheurs de boventoon hadden moeten voeren, dag drie bestemd is voor de sprinters. Gezien hun aantal en hun kwaliteit op de startlijst, waaronder Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep), Arnaud Démare (Groupama FDJ), Caleb Ewan (Lotto Soudal) en Elia Viviani (Cofidis), zullen ze deze kans om hun kunnen te tonen waarschijnlijk niet laten schieten.

Vanuit Lorient loopt de route parallel aan de Atlantische Oceaan om te beginnen en Carnac te bereiken, de site van meer dan 10.000 neolithische staande stenen. Kort daarna buigt de route af van de zee en gaat naar het noordoosten door het hart van het departement Morbihan. De route loopt door Grand-Champ, waar vorig jaar de Franse kampioenschappen op de weg plaatsvonden, en vervolgens naar de eerste van de twee beklimmingen van die dag, de Côte de Cadoudal, ook wel bekend als “de Bretonse Alpe d’Huez”, waar op de openingsdag van de Tour van 2008 Alejandro Alejandro als winnaar over de streep kwam en de gele trui pakte, en waar in de ploegentijdrit van 2015 BMC een seconde voorbleef op Sky.

Bij Josselin draaien de renners naar het westen en passeren ze de tussensprint en kort daarna Radenac, het dorp waar Jean Robic, winnaar van de Tour in 1947, werd opgevoed. De tweede klim, de Côte de Pluméliau, komt er aan op 35 kilometer van de streep. Er zijn nog meer glooiingen op dit laatste stuk, maar niets dat de sprinters zal hinderen nu ze de finish bijna in zicht hebben. Bij Pontivy is het laatste rechte stuk breed en anderhalve kilometer lang, ideaal voor een gespannen en zeer hectische sprint.

Etappe 3 Tour de France 2021

Datum: Maandag 28 juni 2021

Etappe 3: Lorient – Pontivy
Afstand: 182 kilometer
Start tijd: 11:10 uur
Soort etappe: vlakke rit

Favorieten etappe 3 Tour de France 2021

Vandaag in de derde etappe van de Tour de France 2021 zal – hoogstwaarschijnlijk – de gele trui niet meer het inzet zijn, maar ligt wél de eerste kans voor de sprinters. Hoewel ook de volgende dag, etappe 4, aan de sprinters is, zullen de meeste rappe mannen er baat bij hebben om meteen te scoren.

Wij verwachten vandaag een ware strijd tussen de toppers. Zowel Caleb Ewan is de topfavoriet, maar ook Arnaud Démare, Mark Cavendish, Cees Bol, Tim Merlier, Sonny Colbrelli en Michael Matthews zouden vandaag vandaag scoren. En last but not least, wat kunnen Wout van Aert en Mathieu van der Poel vandaag?

Voorbeschouwing etappe 4 en etappe 5 Tour de France 2021

Meer voorbeschouwingen lezen? Bekijk ook onze uitgebreide vooruitblik op of etappe 4 naar Fourgères of etappe 5: de eerste individuele tijdrit van de Tour de France 2021.