Cyclocross programma Mathieu van der Poel 2021-2022

De eerste cross van het veldritseizoen van Mathieu van der Poel is bekend: de wereldkampioen start op zaterdag 18 december in de wereldbekerwedstrijd in Rucphen. Het is nog niet officieel bevestigd, maar naar verluidt zal hij de volgende dag ook aan de start zal staan van de wereldbekerwedstrijd in Namen, een wedstrijd die MVDP graag rijdt. Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit op het cyclocross programma Mathieu van der Poel 2021-2022!

Cyclocross programma Mathieu van der Poel 2021-2022

Eerste duel met Van Aert op Tweede Kerstdag in Dendermonde

De Nederlander van Alpecin-Fenix heeft zijn crossprogramma nog niet helemaal op papier staan, maar na overleg met de trainer en de gebroeders Roodhooft is het de bedoeling dat Van der Poel aan tien tot twaalf veldritten zal deelnemen. Daaronder valt in principe ook Dendermonde op 26 december, waar we het eerste duel krijgen met zijn eeuwige rivaal Wout van Aert, daar de Belg ook aan de start van de veldrit in Dendermonde start – aldus het cyclocross programma van Van Aert.

Of Van der Poel in Rucphen voor het publiek rijdt, hangt af van het Nederlands Overlegcomité dat zich ook zal beraden over een soort lockdown na 4 december om de hoge coronabesmettingscijfers terug te dringen.

Cyclocross programma Mathieu van der Poel 2021-2022: de jacht naar een nieuwe WK titel

De drievoudig wereldkampioen veldrijden zal er baat bij hebben wat UCI-punten mee te nemen uit Rucphen, want hij is van plan af te reizen naar het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Fayetteville, waar hij op jacht gaat naar een nieuwe regenboogtrui. Om op de eerste rij te starten, moet hij van waar hij nu staat (21e) naar de eerste acht opschuiven.

Na een stage in Mallorca bereidt Van der Poel zich momenteel thuis in ‘s Gravenwezel voor op het crossseizoen. Het is nog onduidelijk waar en wanneer Tim Merlier en Gianni Vermeersch in het veld zullen duiken, maar het is duidelijk dat hun werkgever hen liever langzaam ziet cruisen met het oog op het komende wegseizoen.

Van het veld naar de weg

Alpecin-Fenix zal van 1 tot 10 december voor het eerst naar Benicassim afreizen voor een trainingsstage en van 10 tot 20 januari staat de tweede stage gepland. Het is nog niet zeker in welke wielerkoers Van der Poel het wegseizoen zal starten, maar het zou ons niet verbazen als dat niet opnieuw gebeurt in de UAE Tour, die op 20 februari van start gaat. Vanwege de pandemie zijn de Santos Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race voor het tweede achtereenvolgende jaar uit de World Tour gehaald.

Voorlopig crossprogramma Mathieu van der Poel

flag-nl Wereldbeker Rucphen (18 december 2021)
flag-be Wereldbeker Namen (19 december 2021)
flag-be Wereldbeker Dendermonde (26 december 2021)
flag-be Telenet Superprestige Heusden-Zolder (27 december 2021) – Nog niet bevestigd
flag-be Telenet Superprestige Diegem (29 december 2021)
flag-be X2O Trofee Loenhout (30 december 2021)
flag-nl Wereldbeker Hulst (2 januari 2022)
flag-be X2O Trofee Herentals (5 januari 2022)
flag-nl NK veldrijden Zaltbommel (9 januari 2022)
flag-be X2O Trofee Hamme (22 januari 2022)
flag-nl Wereldbeker Hoogerheide (23 januari 2022)
flag-us WK veldrijden Fayetteville (30 januari 2022)