Voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022

Het lange wachten is dan eindelijk voorbij. De voorjaarsklassiekers lijken alweer een eeuw geleden en de overwinning van Jai Hindley in de Giro d’Italia voelt als maanden geleden. Toch beslaat het interbellum, de periode tussen de Giro 2022 en de Tour 2022 slechts een maand. En in dat maand hebben we veel duidelijkheid gekregen. Maar ook onzekerheid. Met het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland stonden de traditionele voorbereidingskoersen op de Tour de France op het programma en de definitieve Tour selecties werden samengesteld. Eerder las je bij ons al een overzicht van het parcours van de Tour 2022 en de voorbeschouwing alle etappes Tour de France 2022. Aan de redactie van Voorjaarsklassiekers.be de taak om hier de topfavorieten uit te destilleren. Je leest het in deze voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022!

Tour de France 2022 Tadej Pogacar favoriet

Voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022

Elk jaar lees je het terug in de traditionele voorbereidingsstukjes van de grotere klanten in Europa: de Tour de France zal deze zomer écht spectaculair en spannend worden. Wij zullen het beamen voor de Tour de France 2022.

Dit jaar zal de race voor het eerst Scandinavië aandoen, als Denemarken gastheer is van de Grand Départ, met een trio van etappes die het het verste noorden maken dat de race ooit is geweest. De Tour de France 2022 route reist door vier landen in totaal, dankzij korte uitstapjes naar België en Zwitserland. Talloze iconische beklimmingen zullen worden aangepakt, met inbegrip van een watertandende terugkeer naar Alpe d’Huez op de Franse nationale feestdag, quatorze juillet (lees hier de voorbeschouwing etappe 12 Tour de France 2022 naar de Alpe d’Huez)

Twee tijdritten en zelfs kasseistroken uit Parijs-Roubaix (we weten allemaal nog wat er in 2014 op de kasseien gebeurde en de latere winnaar Vicenzo Nibali daar een belangrijke slag sloeg, foto onder) zullen hopelijk voor een gedenkwaardige editie van de Tour de France zorgen. Een parcours om de vingers bij af te likken, zo zal je lezen in de voorbeschouwing parcours Tour de France 2022. En wat ook zeker is: de winnaar van de Tour de France 2022 heeft waaiers, kasseien, het hooggebergte én een lange tijdrit moeten overwinnen.

Tour de France 2014 Vicenzo Nibali

Maar het deelnemersveld en de machtsverhoudingen daags voor de aanvang van de Tour 2022 zal menig wielerliefhebber doen likkebaarden. Lukt het Tadej Pogačar om  voor derde maal op rij te winnen? Of gaan de uitdagers de handen ineen slaan en zal de Sloveen van UAE Emirates aanval na aanval moeten afslaan van zijn rivalen van Jumbo Visma, INEOS Grenadiers en/of BORA-hansgrote?

Wie zijn de topfavorieten om zondag 24 juli de Champs-Élysées in Parijs op te rijden getooid in de gele trui? En wie zijn de outsiders? Wie gaat de Tour de France 2022 winnen? Wie zijn de favorieten voor het algemeen klassement Tour de France 2022?

Laatste tien eindwinnaars Tour de France

2021 flag-si Tadej Pogačar
2020 flag-si Tadej Pogačar
2019 flag-co Egan Bernal
2018 flag-gb Geraint Thomas
2017 flag-gb Chris Froome
2016 flag-gb Chris Froome
2015 flag-gb Chris Froome
2014 flag-it Vincenzo Nibali
2013 flag-gb Chris Froome
2012 flag-gb Bradley Wiggins

Vorig jaar

Tadej Pogačar heeft na de etappe van zondag 21 de eindzege in de Tour de France van 2021 binnengehaald en is daarmee toegetreden tot een elitegroep van de renners die hun Tour de France zege wisten te prolongeren

De 22-jarige won zijn tweede Tour de France titel op een heel andere manier dan zijn eerste. Hij won drie etappes in 2020, maar droeg slechts één dag de gele trui nadat hij Primož Roglič (Jumbo-Visma) had overvallen in de tijdrit van de 20e etappe. In 2021 daarentegen reed hij vanaf het eerste weekend als de virtuele leider en droeg hij slechts één dag zijn UAE Team Emirates-kit.

Een rustige maar gecontroleerde start is normaal voor klassementsrenners, maar het parcours van de Tour van 2021 vroeg om iets anders. Pogačar voldeed maar al te graag aan de agressie van de openingsetappes, en terwijl anderen uitvielen of uit de strijd raakten, leek de jonge Sloveen alleen maar sterker te worden naarmate de drie weken durende wedstrijd vorderde.

Belangrijkste momenten van Pogi in de Tour 2021:
Etappe 1: zesde op de korte klim achter Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) en in de witte trui van beste jonge renner
Etappe 2: tweede op de Mûr-de-Bretagne en derde in het algemeen klassement achter de nieuwe leider Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix)

Etappe 5 – individuele tijdrit: zege in de glooiende tijdrit van 27,2 km en tweede in het algemeen klassement

Etappe 8: viel aan in de door regen geteisterde Alpen en legde 3:25 toe op de meeste van zijn concurrenten

Etappe 9: reed weg van de favorieten op de slotklim naar Tignes en vergrootte zijn marge tot meer dan vijf minuten op alle renners behalve etappewinnaar Ben O’Connor (AG2R-Citroën)

Etappe 11: bleef kalm en eindigde als vierde na een moment van zwakte toen Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) aanviel op de tweede beklimming van de Mont Ventoux

Etappes 17 en 18: twee etappe-overwinningen op rij in de Pyreneese beklimmingen van Col du Portet en Luz Ardiden, waardoor hij zijn algemene leiding kon consolideren

Voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022

Met negen top-10 klasseringen, drie ritzeges en drie klassementstruien op zijn naam, zijn er genoeg bepalende momenten in Pogačars Tour de France om uit te kiezen. Zijn achtereenvolgende ritzeges in de Pyreneeën springen in het oog, net als zijn dominante tijdrit in de vijfde etappe, maar de wedstrijd werd gewonnen in de Alpen.

Aan het eind van de negende etappe en voor de eerste rustdag had Pogačar een voorsprong van 2:01 op O’Connor, en Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) lag 5:18 achter op de derde plaats. Op de vierde en vijfde plaats waren Vingegaard en Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) slechts één seconde van elkaar verwijderd, 5:32 en 5:33 voor de gele trui. Vingegaards aanval in de 11e etappe toonde zijn enige teken van zwakte en tegen de tijd dat de race in Parijs aankwam, was de winstmarge van Pogačar 5:20.

“Het is gewoon te gek om hier op de Champs Elysées met een ongelooflijke ploeg weer in het geel te finishen”, zei Pogačar na de 21e etappe. “Ik kan mijn gevoelens niet uitdrukken hoe gelukkig ik ben. Met de mensen die ik om me heen heb, is het een ander niveau. Ik zal de komende jaren gemotiveerd blijven, maar wat daarna komt, komt daarna. Ik ben er niet gestrest over.

“Het is heel anders. Vorig jaar voelde ik sterke, ongelooflijke emoties. Dit jaar sta ik hier weer boven op het podium, maar de gevoelens zijn heel anders. De nieuwe Kannibaal? Ik vergelijk mezelf niet graag met andere renners. Elke renner heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid. Elke renner is uniek. Ik denk niet dat er nog iets is. Ik geniet gewoon van het leven, ik werk hard, ik hou van wielrennen, en dat zijn de belangrijkste dingen.”

Favorieten algemeen klassement Tour de France 2022

Of je het leest via de koersvolgers van het Belgische Nieuwsblad of Het Laatste Nieuws zijn, of die van het Nederlandse Algemeen Dagblad of De Telegraaf. Of dat je het terug ziet in de fora op gerenomeerde wielerblogs of juist hoort op je favoriete wielerpodcasts – van The Move van Lance Armstrong tot Live Slow Ride Fast van Laurens ten Dam – tot zelfs hier op Voorjaarsklassiekers.be.

In de aanloop naar de Tour de France 2022 zijn alle wielerkenners eensgestemd. Zelfs de bookies denken er hetzelfde over (daarover later meer). Ons staat een schitterende strijd te wachten. Niet per se een man-tegen-man gevecht tussen twee grote meneren die er met kop-en-schouders boven uit steken. Zoals Fausto Coppi en Gino Bartali back in the days. Of Lance Armstrong en Jan Ullrich (foto onder) van nog niet zo heel lang geleden.

Tour de France legendes Lance Armstrong Jan Ullrich

Nee, in de voorbereiding op het schrijven van de voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022 stuiten we op een droomscenario. De scenario van de titelverdediger versus de rest.

***** De titelverdediger: Tadej Pogačar 

Tadej Pogačar reed geen Dauphiné of Ronde van Zwitserland en verkoos eerder dit wielerjaar ook al de voorjaarsklassiekers boven meerdaagse rittenkoersen als de Ronde van Romandië of de Ronde van het Baskenland. Echter, de rittenkoersen waar hij startte – wist hij te winnen. In februari in de UAE Tour, in maart in de Tirreno-Adriatico en half juni zijn thuisland Slovenië – waar hij al Rock Paper Scissorserend naar de eindzege fietste. Pogi reed in zijn klassiekercampagne naar de overwinning in Strade Bianche, naar een vijfde stek in Milan Sanremo en wist ook een knappe vierde plaats in zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen te noteren. Conclusie: weinig tot medium wedstrijdkilometers in de benen en nog niet echt de grote confrontatie aangegaan. Zo reed-ie dit jaar maar éénmaal tegen zijn grootste rivaal en landgenoot Primož Roglič – in La Primavera.

Voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022 - Tadej Pogacar

Over zijn individuele kwaliteiten in het hooggebergte, zijn explosiviteit en zijn tijdrit (kun jij je La Planche Belles Filles 2020 nog herinneren? Nou, Team Jumbo wel, red) valt niet te twisten. Echter de grote vraag is of Pogiboy en zijn ploegmaat opgewassen zullen zijn tegen een spervuur aan aanvallen van andere teams, als die er komen. We hopen het zo. Dit zal één van de enige manieren zijn waarop de Tour de France 2022 een wel heel spannend verloop kan krijgen. Naast dat de concurrerende teams een pact sluiten, kunnen ook de Deense waaiers in het Openingsweekend en de kasseien uit de Roubaix-etappe roet in het eten gooien van de 23-jarige veelvraat uit Komenda.

Wie zijn de grootste belagers van Pogi en wat moet hun tactiek gaan zijn?

**** Het aanvalslustige Team Jumbo Visma met meerdere ijzers in het vuur

Primoz Roglic Jonas Vingegaard algemeen klassement Tour de France 2022

Vrijdag 7 juli 2022, als de koerskaravaan koers zet van Tomblaine naar La Super Planche Des Belles Filles zal Merijn Zeeman en zijn kompanen van Team Jumbo Visma nog vaak terug denken aan zaterdag 19 september 2020. Toen de afsluitende tijdrit op dezelfde plek uitliep in een historisch drama, toen zijn kopman in ruim 36 kilometer zijn voorsprong van 57 seconden verloor aan zijn rivaal en landgenoot. Het is evident dat dit voor Primož Roglič nog steeds een trauma is. De cirkel zal echter rond zijn als het zaterdag 23 juli pay back time wordt voor Rogi en de kopman van de Nederlandse supermarktploeg in de 40 kilometer tellende afsluitende tijdrit zijn concurrentie vermorzeld. Maar, zoals we al schreven in de analyse over zijn landgenoot, wellicht zal Jumbo-Visma Pogi al in de eerste week flink pijn doen.

Alles wijst erop dat Jumbo-Visma afscheid neemt van haar traditionele manier van koersen. Die van de koers dragen, zelf de controle houden in de bergetappes door in een strak tempo de concurrentie één-voor-één uit te dunnen. Zoals, inderdaad, het US Postal in de gloriejaren van Lance Armstrong en het Team Sky tussen 2013 en 2018 met succes koersten. Het enige verschil tussen Jumbo en US Postal en Sky was dat bij Jumbo hun eigen mannetjes er uiteindelijk allemaal af moesten en dat niet de eigen kopman – maar die van de rivaal uit de emiraten het laatste kon lachen.

Het Jumbo van dit jaar zal het over een andere boeg moeten gooien. En met de afwezigheid van onder andere Robert Gesink en Rohan Dennis en met de selectie van Flandriens Tiesj Benoot, Nathan van Hooydonk en Christophe Laporte lijkt er alles op dat Jumbo al in de eerste week oorlog wil gaan maken. Als het op de de 18 kilometer lange Deense Storebaeltsbroen-brug in de tweede etappe genoeg waait kan het al bal zijn. Zo niet, zal in de vijfde etappe naar Arenberg Porte Du Hainaut alle registers worden opengetrokken.

Mocht Pogi dan nog niet zijn gebroken zal er in de Alpen en in de Pyreneeën tactisch moeten worden gekoerst. Wout van Aert als tempobeul en Sepp Kuss en Steven Kruiswijk die om-en-om de aanval moeten kiezen tot of Roglič of schaduw-kopman Jonas Vingegaard de finale klap moet toedienen. Wat hoe je het wendt of keert: deze ongekende luxe met twee top-kandidaten voor de eindoverwinning moet Jumbo kunnen uitspelen. En natuurlijk zal de 32-jarige Roglič op papier de kopman zijn, wij sluiten niet uit dat de 25-jarige Vingegaard, vorig jaar runner-up in de Tour de France, alsnog de beste papieren heeft en misschien wel de gevaarlijkste outsider voor de beide Slovenen zijn.

_Tour de France 2022 - Jonas Vingegaard

*** De op-één-na grootste uitdager: één van de INEOS troeven

Met Adam Yates als kopman, Tour de France 2018 winnaar én winnaar van de meest recente editie van de Ronde van Zwitserland (Geraint Thomas) én met de winnaar van de Ronde van het Baskenland 2022 (Daniel Felipe Martínez) is INEOS-Grenadiers net zo sterk als Jumbo. En hetgeen wij hierboven schreven over de Nederlandse formatie, gaat vrijwel ook op voor INEOS. Laten Jumbo en INEOS alsjeblieft een pact sluiten en niet elkaar aanvallen, maar samen de hegemonie van Pogi door breken en de Tour de France 2022 gaat om van te smullen worden.

Hoewel Adam Yates werd binnen gehaald als de nieuwe ster, die na Bradley Wiggins, Chris Froome en Geraint Thomas de vierde Tour de France titel moest binnen halen als Brit in dienst van INEOS, kwam Yates nooit verder dan een vierde plaats in het algemeen klassement in de Tour van 2016. Zelf gezegd zal Yates er in de komende Tour de France staan, maar zijn afgelopen prestaties in zowel het Baskenland als in Zwitserland zijn niet om naar huis te schrijven. In beide gevallen haalde Yates de finish niet.

Nee, zijn ploegmaat Geraint Thomas kan betere adelbrieven voorleggen. Verpulverde zijn concurrentie met een voortreffelijke tijdrit in de Ronde van Zwitserland – en laat deze Tour 2022 nou net ruim 50 tijdritkilometers kennen. Dat bergop nog steeds over zijn explosiviteit beschikt én gewoon goed kasseien kan rijden, maakt het een grote outsider voor de overwinning in de Tour de France 2022.

Geraint Thomas Tour de France 2022

En mocht er onverhoopt iets gebeuren met Yates en Thomas, dan kunnen de Britten nog altijd terugvallen op hun Colombiaanse joker Daniel Felipe Martínez. Het was meesterknecht DFM die Egan Bernal vorig jaar letterlijk naar de overwinning schreeuwde (het was daar, op de Sega di Ala, in elk geval een van de meest beklijvende beelden van de Giro d’Italia van vorig jaar) en zijn kopman meer dan voortreffelijk bijstond. Dat Martínez ook zélf kan winnen liet hij in de Ronde van het Baskenland zien. Mogen we Daniel Felipe Martínez opschrijven als outsider voor het podium? Vamos Dani, vamos!

Daniel Felipe Martinez Tour de France 2022

** The best of the rest

Achter de grote kleppers van UAE Emirates, Jumbo-Visma en INEOS-Grenadiers zijn er nog enkele coureurs die wij beschouwen als the best of the rest. Klassementsmannen die dan niet meteen de grootste favoriet voor de eindzege in de Tour 2022 zullen zijn, maar wel kunnen meedingen naar een podiumplaats.

Allereerst Ben O’Connor. De Australiër van AG2R-Citroën was verleden jaar de grote revelatie van de Tour de France. Beloonde zichzelf met zijn aanvalslust een etappe overwinning in Tignes en stond mede door zijn uiterst fraaie optreden in de Alpen op de eerste rustdag maar liefst tweede in het algemeen klassement. Hoewel hij in de dubbele Mont Ventoux etappe er ietwat doorheen zakte, herpakte de Aussie zichzelf en reed hij heel knap naar een vierde plaats. Zo mocht O’Connor zich verrassend genoeg achter Pogi, Vingegaard en Richard Carapaz de beste renner van de Tour de France 2021 noemen. Wie had dat gedacht? Mede hierdoor, maar zeker ook door zijn prestaties eerder dit jaar (zevende in de Ronde van de Algarve, zesde en een ritwinst in de Ronde van Catalonië en vijfde in de Ronde van Romandië) kunnen we niets anders zeggen dan dat je deze klasbak maar beter gewoon opschrijft!

Ben O'Connor Tour 2022

Iemand die je ook zeker moet opschrijven is Aleksandr Vlasov. De 26-jarige Rus verruilde afgelopen winter de chaos van Astana voor de Duitse degelijkheid van BORA-hansgrohe en daar kan de hardrijder die eveneens goed bergop gaat de komende Tour de France 2022 nog wel eens van profiteren. Vlasov kende al een uitstekend 2022 – winst in de Ronde van Valencia en de Ronde van Romandië, een derde plaats in de Ronde van het Baskenland en een vierde plaats in de UAE Tour. Het had niet veel gescheeld of de kopman van BORA-hansgrohe, waar hij met Felix Großschartner en Lennard Kämna de beschikking heeft over niet de minste jongens, zou met winst in de Ronde van Zwitserland op zak afreizen naar Le Grand Départ in Denemarken. Ware het niet dat de gele trui drager een dag na de vijfde etappe, die hij nota bene wist te winnen, moest afstappen door een positieve coronatest. Uitgaande van een volledig herstel is Vlasov een gevaarlijke outsider voor zeker het podium én misschien wel meer?

Voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022 - Aleksandr Vlasov

* De top-tien kandidaten

In deze voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022 belichten we uiteraard ook nog enkele top-tien kandidaten – die in onze ogen weliswaar in de hiërarchie achter Pogačar, Roglič, Vingegaard, Yates, Thomas, Martínez, O’Connor en Vlasov staan – maar ofwel gebaseerd op de vorige jaren ofwel op hun talent bij het uitblijven van pech zomaar kort kunnen gaan eindigen. Te beginnen met Enric Mas. De 27-jarige kopman van Movistar zal alle Spaanse schijnwerpers op zich gericht zien staan, daar – in tegenstelling tot de vorige dienstjaren van Mas bij de Spaanse telecomformatie – hij het in de Tour de France 2022 gaat doen zonder Alejandro Valverde aan zijn zijde. Niet dat Mas met El Imbatido aan zijn zijde geen goede notering reed: in alle vier de eerdere grote rondes reed Mas naar een top-6 klassering. Dit jaar heeft de nummer vijf in de Tour van 2020 en de nummer zes in de Tour van 2021 echter nog geen potten gebroken. Je moet hem zeker meenemen in je Tourpool en we zien hem wel top-1o rijden, maar meer verwachten we er niet van.

Iemand waar we wél meer van verwachten is Jack Haig. De 28-jarige Australiër zal met grote revanche-gevoelens naar de start van de Tour de France 2022 afreizen. Want hoe glorieus had zijn Tour de France van vorig jaar kunnen zijn? Zijn start was voortvarend, tot die nare valpartij en een gebroken sleutelbeen tot gevolg een streep door zijn Tour zette. Pats, boem. Weg top-klassement. Weg Tour de France. Waar hij twee maanden later in de Vuelta a España al naar een derde plaats in het algemeen klassement reed, liet hij ook in dit wielerjaar alweer de nodige goede uitslagen zien. Zeer recentelijk reed Haig, die normaliter als meesterknecht fungeerde maar sinds vorig jaar voor zichzelf mag koersen, naar een vijfde stek in de Dauphiné. Zal Haig bij het altijd sterke Bahrain Victorious – waar hij ook de uiterst taaie en ervaren Damiano Caruso aan zijn zijde heeft – voor een stunt kunnen zorgen een naar een podium rijden?

De laatste renner die wij zeker terug verwachten in de top-10 is David Gaudu. De Franse hoop in bange dagen die – als het aan zijn landgenoten ligt – dit jaar dan eindelijk weer eens een thuisrijder op het podium zien finishen. Nadat hij vorig jaar al een zeer sterk voorjaar reed, leek hij op weg naar een prachtige eindklassering in de Tour de France. Leek, juist. In de Tour kan één slechte dag je klassement al om zeep helpen en dat gebeurde bij Gaudu op dezelfde dag als O’Connor. Door een zonnesteek moest hij vaarwel zeggen tegen zijn klassementsambities, echter doordat hij zich in de derde week herpakte reed-ie alsnog knap naar een elfde stek. Met zijn taaiheid zit het wel goed. Of de pech en malheur hem deze Tour 2022 bespaart blijft is te hopen voor hem. Met een gebroken ruggenwervel door een val en  bronchitis dit voorjaar is zijn portie pech voor dit jaar hopelijk al op. Kan Gaudu, met Thibaut Pinot aan zijn zijde dan eindelijk succes behalen voor Groupama-FDJ?

De dark horses die het nodige geluk moeten hebben

Wat hebben Nairo QuintanaSteven KruiswijkRigoberto ÚranMikel LandaGuillame MartinAlexey Lutsenko, Warren Barguil, Louis Meintjes, Jakob Fuglsang en Romain Bardet gemeen? Ze zullen stuk voor stuk niet hoog staan bij de bookies en rijden allemaal zonder uitgesproken klassementsambities – de één zal moeten knechten, de ander zal het simpelweg niet bij houden en weer een ander verkiest de bollen of etappes boven het algemeen klassement. Maar wat ze zeker gemeen hebben is dat zij wel in staat zullen zijn om top-10 te kunnen rijden.

Steven Kruiswijk Alpe D Huez

Onze laatste tip in deze voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022: indien je dus nog een verrassing in je Tourpool wil spelen, kan dat één van deze zijn. ga voor Meintjes. Typische renner die vaak in aanmerking komt voor de Zubeldia-Award. Het merendeel van de Tour zie je hem niet. Alleen bij het bestuderen van de top-20 (of zelfs top-10) van een rustdag of uitslag van een bergklassement doemt hij op. Taaie klant die in de Dauphiné nog netjes naar de zesde plaats reed. Je weet het maar nooit met hem!

Tenslotte besluiten we nog met enkele renners die – allen eveneens kandidaten voor de witte trui – je nog kan spelen in je Tourpool: Michael Storer, Pavel Sivakov en Brandon McNulty. Storer pakte vorig jaar in Spanje twee etappes en het bergklassement, maar kan in de schaduw van Gaudu bij Groupama-FDJ misschien nog verrassen en Sivakov (INEOS) en McNulty (UAE Emirates) zijn weliswaar helpers, maar wel renners die respectievelijk in het hooggebergte en op de tijdritten boven zichzelf kunnen uitsteken en als alles meezit een mooie klassering in het algemeen klassement eruit kunnen slepen. En misschien nog wel meer.

Favorieten gele trui Tour 2022 Tour de France 2022

***** Tadej Pogačar
**** Primož Roglič en Jonas Vingegaard
*** Geraint Thomas, Daniel Felipe Martínez  en Aleksandr Vlasov
**  Adam Yates, Ben O’Connor, Enric Mas en Jack Haig
Dark horses: David Gaudu, Mikel Landa, Nairo Quintana, Michael Storer, Louis Meintjes en Jakob Fuglsang

Na het lezen van deze voorbeschouwing algemeen klassement Tour de France 2022 nog meer over de Tour 2022? Lees ook de voorbeschouwing parcours Tour de France 2022!