Tour 2022: voorbeschouwing etappe 2 van Roskilde naar Nyborg Tour de France 2022

Vrijdag 1 juli 2022 is het eindelijk zover! Met een individuele tijdrit van 13,2 kilometer in Kopenhagen wordt de 109e editie van de Tour de France in gang geschoten (je leest hier ook de voorbeschouwing etappe 1 Tour de France 2022)! Op Voorjaarsklassiekers.be ben jij aan het juiste adres met alles over de Tour 2022! Zo lees je hier alles over het parcours van de Tour 2022, de etappes Tour de France 2022 en een uitgebreide voorbeschouwing van het algemeen klassement van de Tour de France 2022! Op deze pagina speciale aandacht naar de eerste etappe, de openingstijdrit in de Deense hoofdstad. Lees verder voor de Tour 2022 voorbeschouwing etappe 1 – de individuele tijdrit in Kopenhagen. Het is koers!

Tour 2022: voorbeschouwing etappe 2 van Roskilde naar Nyborg

De eerste wegetappe van de wedstrijd loopt langs de westkust van Seeland (oud, niet nieuw), het eiland waarop de agglomeratie Kopenhagen ligt. Het is ook het op drie na dichtstbevolkte eiland van Europa, dus dat is iets om over na te denken. En u zult de tijd hebben om erover na te denken, want het parcours is tamelijk vlak, met drie kleine klimmetjes, die zouden moeten lijken op een ‘normale’ dag in de Tour. Dat wil zeggen tot de laatste 15 kilometer, wanneer het peloton de Grote Beltbrug over moet om bij de finish te komen. Het zal er fantastisch uitzien, maar dat zal weinig uitmaken voor het peloton, dat onder druk zal komen te staan door een onbeschut stuk weg van 18 km lang en 65 m boven de grond. Het is een understatement om te zeggen dat het winderig kan worden.

Tour 2022 Voorbeschouwing etappe 2 van Roskilde naar Nyborg

Wie zal etappe 2 Tour de France 2022 winnen?

We zouden de eerste grote krachtmeting van de topsprinters van 2022 moeten zien. Quick-Step AlphaVinyl’s Fabio Jakobsen, Lotto-Soudal’s Caleb Ewan, BikeExchange-Jayco’s Dylan Groenewegen, Bora-Hansgrohe’s Sam Bennett. Van Aert en Van der Poel zullen waarschijnlijk ook van de partij zijn, en dat kunnen we net zo goed als gegeven beschouwen voor de meeste etappes deze Tour, althans zodat we kunnen besparen op digitale inkt. Alexander Kristoff van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux? Iain denkt blijkbaar van wel.

Wat zeggen de bookies over de 2e etappe van de Tour 2022?

Favorieten etappe 2 Tour de France 2022

Helaas, geen waaiers in de weersvoorspellingen en dus verwachten we een massasprint na een nerveuze koers. Want wel of geen waaiers, je moet hier vandaag de hele dag op de hoede zijn.

In navolging van de bookies kunnen de redacteuren duidelijk zijn. Fabio Jakobsen is de gedoodverfde favoriet voor de tweede etappe in de Tour de France 2022! Achter Jakobsen zien we de – eveneens – rassprinters Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Jasper Philipsen.

Natuurlijk mag je Wout van Aert ook nooit afvlakken. Gister geklopt in de strijd om het geel door zijn landgenoot Yves Lampaert – vandaag voor revanche? Het is tenslotte ook uitkijken naar Mads Pedersen, die voor eigen publiek wil schitteren. Datzelfde geldt voor Magnus Cort Nielsen, onze dark horse vandaag.

Favorieten etappe 2 Tour de France 2022 volgens Voorjaarsklassiekers.be

***** Fabio Jakobsen
**** Wout van Aert
*** Dylan Groenewegen
** Jasper Philipsen
* Mads Pedersen
Dark horse: Magnus Cort Nielsen