Tour 2022: Voorbeschouwing etappe 1 individuele tijdrit Kopenhagen Tour de France 2022

Vrijdag 1 juli 2022 is het eindelijk zover! Le Grand Départ van de 109e editie van de Tour de France 2022 in het Deense Kopenhagen! Op Voorjaarsklassiekers.be ben jij aan het juiste adres met alles over de Tour 2022! Zo lees je hier alles over het parcours van de Tour 2022, de etappes Tour de France 2022 en een uitgebreide voorbeschouwing van het algemeen klassement van de Tour de France 2022! Op deze pagina speciale aandacht naar de eerste etappe, de openingstijdrit in de Deense hoofdstad. Lees verder voor de Tour 2022 voorbeschouwing etappe 1 – de individuele tijdrit in Kopenhagen. Het is koers!

Tour 2022: Voorbeschouwing etappe 1 

God morgen! Een jaar later dan gepland, maar de Tour de France is eindelijk in Denemarken. Een vlakke tijdrit van 13,2 km in Kopenhagen biedt de tijdritspecialisten een kans op de gele trui. De renners zullen iconische monumenten passeren zoals de Tivoli Gardens en de Kleine Zeemeermin. Een paar lastige bochten maken dit een technisch parcours, maar laten we eerlijk zijn, wanneer wordt een tijdrit niet als technisch omschreven? Herinner je je die kaarsrechte tijdrit uit de Tour de Whatever van een paar jaar geleden? Nope.

TOUR 2022- VOORBESCHOUWING ETAPPE 1 INDIVIDUELE TIJDRIT IN KOPENHAGEN

Wie zal etappe 1 winnen?

Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) zal hier normaliter hoge ogen moeten gooien, maar had het profiel enkele honderden kilometers zuidelijker neergelegd en je had zo het profiel van een veldrit. Super technisch, waar explosiviteit en power in de benen wordt gevraagd. Wij denken dan ook dat alleskunner en vooral hardrijder Wout van Aert een eerste krachtmeting met Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) tegemoet kan zien. De Nederlander is geen onbetwiste tijdrijder maar komt met een supersonische (en peperdure) tijdritpak gesoigneerder dan ooit naar de start – en zal proberen om in ieder geval kans te maken op het geel later in de Tour.

Ook de grootste favorieten voor het klassement van de Tour, Primož Roglič (Jumb0-Visma) en Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) goed moeten presteren, en Stefan Küng van Groupama-FDJ? Hij zal vierde worden, natuurlijk.

Kasper Asgreen van Quick-Step AlphaVinyl is de thuisfavoriet en de meest waarschijnlijke Deen om op eigen bodem te winnen, zolang hij hersteld is van een blessure. Trek-Segafredo’s Mads Pedersen heeft zich blijkbaar minutieus voorbereid en is ook iemand om in de gaten te houden. Schrijf deze dark horses ook maar op!

Wat zeggen de bookmakers?

Nieuw in de Tour de France 2022 is dat Voorjaarsklassiekers.be je ook een overzicht geeft van de bookies. Of het van Unibet of Koning Toto zelf komt of van onze vrinden van Bingoal, het is altijd interessant om te kijken of er nog goede quoteringen tussen zitten. Het moge duidelijk zijn, ook zij verwachten een close-call tussen Ganna en Van Aert.

Voorbeschouwing etappe 1 Tour de France 2022

Favorieten etappe 1 Tour de France 2022

***** Filippo Ganna
**** Wout van Aert
*** Stefan Küng
** Mathieu van der Poel
* Stefan Bisseger
Dark horse: Mads Pedersen en Kasper Asgreen