Pooltips Giro d’Italia 2023

Voorjaarsklassiekers.be kleurt roze! Het is koers in Italië! Leve de Giro d’Italia 2023! Of je nou meedoet met de Scorito Pool van de Giro d’Italia 2023, de AD Giro Wielerspel, de Wielerflits Ploegleider-spel of de traditionele jaarlijkse Giropool van de plaatselijke dorpscafé: Voorjaarsklassiekers.be presenteert de beste pooltips Giro d’Italia 2023! Met deze Pooltips Giro d’Italia 2023 sla jij een slag en ben jij helemaal klaar om te shinen! Andiamo!

Giro d'Italia 2023 favorieten

Scorito tips Giro 2023

We beginnen met enkele tips voor je Giro 2023 Scoritopool. Met onze Scorito Giro 2023 tips focussen we ons in eerste instantie op de renners die qua prijsklasse in het midden- en lagere segment zitten. Want, logischerwijs, de heren renners die in de bovenkant zitten hebben we al behandeld in de favorieten roze trui Giro 2023! Uiteraard besluiten we de Scorito tips Giro 2023 met de grote kanonnen inclusief hun waarde. Lees verder in onze Giro 2023 pooltips. Word jij de beste ploegleider?

We beginnen de Scorito tips met een pareltje nog geen € 750.000 van AG2R-Citroën Team: Aurélien Paret-Peintre. Werd al eens 15e in de Tour en ook al eens 16e in de Giro. Dingt wat ons betreft mee naar de Haimar Zubeldia Award!

Bij Alpecin Deceuninck is Kaiden Groves een niet te missen klasbak. Kan zowel sprinten als heuvel-op rijden en is met € 3,5 miljoen weliswaar prijzig, maar iemand die je veel punten kan opleveren.

Bahrein Victorious komt met meerdere troeven naar de Giro d’Italia 2023, maar wij tippen Santiago Buitrago. Met maar € 1 miljoen een koopje voor iemand die podium reed in Luik-Bastenaken-Luik en al een goed voorjaar reed.

Over koopjes gesproken. Waar bijvoorbeeld zijn ploeggenoot Aleksander Vlasov maar liefst 3,5 miljoen euro kost, ben je voor Lennard Kämna een miljoen goedkoper uit. Voor 2,5 miljoen heb je deze Duitser in je ploeg. En weet, Kämna is een klassementsrenner die van aanvallen houdt én kan tijdrijden!

Bij EF Education – EasyPost pik jij voor exact drie miljoen drie pareltjes op – welke je veel plezier kunnen gaan brengen. Allereerst krijg je dan dé voorjaarsrevelatie, de Ier Ben Healy (€ 1 miljoen). Kan hij na zijn zinderende prestaties in de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en Luik Bastenaken Luik ook in de Giro shinen? De Deen Magnus Cort valt nooit tegen en heb jij ook voor € 1 miljoen in je ploeg en last but not least de 36-jarige Colombiaanse krijger Rigoberto Úran. Is hij jouw € 1 miljoen waard?

Dan nog twee mooie tips. Lorenzo Fortunato ( € 1 miljoen) van Eolo Kometa wil voor etappes gaan en werd al eens zestiende en vijftiende. Het geld erg de moeite waard. Zijn ploegmaat Vincenzo Albanese kost dan weliswaar een miljoentje meer, zijn 9 (!) top-20 plaatsen beloven veel goeds.

Bij Green Project-Bardiani CSF-Faizané shop je voor € 1 miljoen de sprinter Filippo Fiorelli en voor ‘slechts’ € 500.000 de 30-jarige klimgeit Davide Gabburo. Zeker de moeite waard, want kondigde aan te gaan aanvallen.

Bij Groupama FDJ en INEOS moet je dan weer de portemonnee trekken en kun je Thibaut Pinot (€ 750.000) overwegen als je in hem gelooft. Domenico Pozzovivo (750K) is namens Intermarché-Circus-Wanty iemand die zeker in de bergen punten gaat pakken, maar dan kan je ook er nog € 250K bij doen en (dus voor een miljoen) Brandon McNulty van UAE Emirates aantrekken. Zijn ploegmaat Jay Vine is met € 2 miljoen het overwegen waard.

Onze laatste tip is Andreas Leknessund (750K) van Team DSM. Kan hij met succes aanvallen en veel punten opleveren?

Pooltips Giro d'Italia 2023

Wie moet je sowieso opschrijven in je Giro 2023 wielerpool en Giro 2023 Scoritopool?

Remco Evenepoel ( € 6,5 miljoen bij Scorito) is een no-brainer, overweeg eventueel ook nog een ploegmaat van hem (voor de team punten). Ilan van Wilder (€ 1,5 miljoen) of Jan Hirt (idem) zijn de beste opties. Eventueel Mattia Cattaneo (2M) gezien zijn tijdrijders capaciteiten. Bij Jumbo Visma kan je naast Primož Roglič (5,5M) kiezen voor Sepp Kuss (€ 2,5 miljoen) of Tobias Foss (€ 2 miljoen). Wij raden Foss aan, gezien zijn tijdrijderscacapiteiten.

Enkele overige no-brainers zijn Mads Pedersen (€ 4,5 miljoen), die veel veel korte noteringen in sprints én eventueel heuveletappes kan halen. João Almeida (€ 3,5M) is een grote outsider voor het podium.

Pooltips Giro d’Italia 2023 voor je pool zonder budgetten

Tenslotte nog enkele tips voor je Giro d’Italia 2023 ploegleiderspel waar je geen rekening hoeft te houden met budgetten. In de meeste van deze Giropools krijg je – net als de AD Wielerspel en de Scorito pool – punten per etappe. Vaak krijg je ook op de rustdag nog punten – maar geldt dan de stand van het klassement in plaats van de etappe. We gaan er voor nu uit dat je over de top-20 punten gaat krijgen in gelijkmatige verdeling van hoog naar laag.

Te beginnen goed te realiseren dat van de 21 etappes maar liefst 3 tijdritten zitten. De Filippo Ganna’s, Tobias Fossen en Mattia Cattaneo’s van deze wereld zijn dus interessant. Daarnaast kenmerkt het parcours Giro d’Italia 2023 zich met 7 aankomsten bergop, 6 vlakke ritten en diverse heuvelritten. Je doet er dus goed aan om ofwel meerdere klassementsrenners die erg goed kunnen tijdrijden ofwel enkele tijdrijders op te nemen in je pool, de nodige klassementsrenners, enkele baroudeurs en natuurlijk een aantal sprinters. Wij adviseren bij een ploeg van 20 man de volgende verdeling: 11 of 12 klassementsrenners, 6 of 7 sprinters, 1 of 2 heuvelspecialisten en 1 of 2 tijdrijders.

Meer over de Giro 2023?

Navigeer hier naar onze hoofdpagina van de Giro d’Italia 2023 of lees de voorbeschouwing Giro d’Italia 2023 of de specifieke favorieten roze trui Giro 2023!