Najaarsklassiekers 2021

Rustig uitbollen naar de lange winterdip zit er dit jaar niet bij voor de heren klasbakken. En gelukkig maar. De wielerfans wacht ons een heerlijk toetje dit najaar, als de mooiere wielerklassiekers en eendagwedstrijden nog worden voorgeschoteld. De ene afspraak na de andere afspraak, met het EK, het WK in Vlaanderen, voor het eerst sinds tweeëneenhalf jaar weer de kasseien van Parijs-Roubaix en een aantal Italiaanse klassiekers met de Ronde van Lombardije als hoogtepunt. Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit op het toetje van het klassieke wielerjaar 2021: de najaarsklassiekers 2021!

Het toetje met het WK, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije

Natuurlijk. De manier waarop Mathieu van der Poel de Strade Bianche won was uitzonderlijk. En de Belgische fans konden twee weken later hun geluk niet op toen Jasper Stuyven in Milaan San Remo het eerste Monument meteen op zijn naam schreef. En hoe Wout van Aert zowel in Gent-Wevelgem als in de Amstel Gold Race toesloeg gaf ook een opmaat voor wat ons te wachten stond in de Tour de France. Daar schotelden zowel Matje als Wout ons wielerfans weer heel veel genot voor. Dit allemaal was likkebaarden. Maar hét toetje van het seizoen. Hét toetje der wielerklassiekers, het toetje der eendagswedstrijden staat ons nog te wachten.  Een digestief om de vingers bij af te likken. Eerst half september het EK, als opmaat voor een van de belangrijkste koersen die er is: het WK wielrennen in Leuven, Vlaanderen. De koers komt thuis! En als dat nog niet genoeg is staat een week na de wegrit op het WK het Monument Parijs-Roubaix op het programma en een week daarna het Italiaanse Monument de Ronde van Lombardije. Oh, wat een heerlijk najaar gaan we tegemoet!

De Grote Matadoren op het WK in Vlaanderen

Alsof Wout van Aert het zo had moeten uitstippelen. Een veelvraat in het voorjaar. Uitblinken in meerdere disciplines in de Tour de France en iedereen aan frieten rijden in de Tour of Britain in aanloop naar zijn grote doel: de regenboogtrui afpakken van Julian Alaphilippe in zijn eigen Vlaanderen. Titelverdediger JuJu laat zich zomaar niet piepelen en zal er alles aan doen om te trui met hand en tand te verdedigen. En Mathieu van der Poel? Is hij op tijd fit en kan hij nog een duit in het zakje doen? En wie zijn de schaduwfavorieten achter De Grote Drie Matadoren? Je leest alles over het WK op de Weg 2021 met de welbekende voorbeschouwing op de wegwedstrijd van het WK in Vlaanderen 2021!

Najaarsklassiekers 2021 WK op de weg, Parijs Roubaix en Ronde van Lombardije 2021

Kan Wout van Aert zijn rivaal Julian Alaphilippe kloppen in de strijd om de regenboogtrui?

De regenboogtrui die als eerste het Vélodrome opdraait?

Een jongensdroom. Dat is het voor menig wielerfan. En dit jaar biedt het hertekende wielerprogramma – brengt ons covid toch niets moois – een unieke kans. Als kersvers wereldkampioen  als eerste het Vélodrome opdraaien en dus Parijs-Roubaix in je blinkende regenboogtrui op je naam schrijven? Wout van Aert gaf eerder deze zomer in menig interview al aan hier van te dromen, maar ook voor Mathieu van der Poel zal deze dubbelslag een kroning op zijn topjaar zijn. Gaat dit echt gebeuren? Een voorbeschouwing op Parijs-Roubaix 2021 lees je hier!

Het toetje naar de Madonna del Ghisallo in Il Lombardia

Alsof de dubbel ‘WK en Roubaix’ nog niet voldoende is, krijgen de klassieke renners er een week later zowaar nóg een speciale voorgeschoteld. En wel het vijfde en laatste wielermonument en de afsluiter der najaarsklassiekers 2021: de Ronde van Lombardije 2021. Il Lombardia, zoals de Italianen het liefkozend ook wel La corsa delle foglie morte (letterlijk: de koers van de dode bladeren) noemen – naar de vallende bladeren die de herfst aankondigen. De Ronde van Lombardije liegt nooit en Lombardije is altijd eerlijk. Maar ook o zo verschrikkelijk. Vraag dat maar aan Remco Evenepoel. Toch kan het je ook heel veel moois brengen, daar kan Bauke Mollema (winnaar 2018) je alles over vertellen. Alsof het nog niet mooi genoeg is komen de klassieke renners zondag 9 oktober 2021 nog éénmaal uit hun schulp om proberen te zegevieren door onderweg de befaamde Madonna del Ghisallo of op de de verschrikkelijk steile Muro di Sormano te demarreren. Andiamo!

Op Voorjaarsklassiekers.be blikken we uitgebreid op het toetje van de wielerkoersen 2021, met op de afzonderlijke pagina’s van de najaarsklassiekers 2021 een uitgebreide voorbeschouwing met informatie over het parcours en de favorieten inclusief de sterrenverdeling.

Programma en belangrijkste wielerwedstrijden najaarsklassiekers 2021

flag-wc WK tijdrijden 2021 (19 september)
flag-wc WK op de weg 2021 (26 september)
flag-fr Parijs-Roubaix 2021 (3 oktober)
flag-it Ronde van Lombardije 2021 (9 oktober)