Giro 2021: voorbeschouwing etappe 7 Giro d’Italia 2021

Een voorbeschouwing op de 7e etappe van de Giro d’Italia 2021 van Notaresco naar Termoli met daarin een beschrijving van het parcours, het profiel van de etappe en de favorieten lees je op Voorjaarsklassiekers.be!

Etappe 7 Giro d’Italia 2021

De Giro d’Italia keert terug naar de Adriatische kust voor een etappe die finisht in de badplaats Termoli. Vanaf de start in Notaresco voert de route in oostelijke richting naar de kust, om vervolgens in zuidoostelijke richting langs de kust af te buigen richting de stad Pescara. De renners zullen echter eerder het binnenland ingaan, met golvende wegen voor de komende 70 kilometer. De belangrijkste beproeving in deze sectie is de beklimming van Chieti van vierde categorie, maar de achtbaanrit gaat verder dan hier, wat de hoop van de kopgroep om de afstand te overbruggen, althans tijdelijk, een boost zal geven.

Dat komt omdat, zodra de race terugkeert naar de oevers van de Adriatische Zee in Ortona, alle van de meest significante klimmen van de dag is gedaan. Op brede wegen langs de kust zouden de sprintersploegen de kopgroep vrij makkelijk moeten kunnen terughalen. Er is een kleine klim in Vasto, maar eenmaal daar voorbij hebben de renners de zee aan hun linkerhand tot in de finishstad.

In de slotkilometer zijn er een paar stijgingen, maar daar zullen de sprinters niet al te veel last van hebben als ze proberen de Litouwse krachtpatser Tomas Vaitkus te evenaren, die de laatste keer dat de Giro naar Termoli reed in 2006 als winnaar uit de bus kwam en Paolo Bettini versloeg.

Details van etappe 7 van de Giro d’Italia 2021

Etappe 7 Giro d'Italia 2021

Etappe 7: Notaresco – Termoli
Afstand: 181 kilometer
Start tijd: 13:00 uur
Soort etappe: vlakke etappe

Favorieten etappe 7 Giro d’Italia 2021

De sprinters zullen de venijnige klim in de diepe finale niet moeten onderschatten, de aanvallers zullen zich moeten wapenen tegen de meesterknechten en treintjes – die er alles aan doen om hun sprint-kopmannen nog zo goed mogelijk proberen af te zetten. Als ze er nog bij zijn. En als ze de goede benen nog hebben. Want die ga je wel nodig hebben.

Caleb Ewan, Giacomo Nizzolo en Peter Sagan zullen dit normaal gesproken moeten lukken, maar als renners als Tim Merlier, Elia Viviani of Dylan Groenewegen dit ook lukt, zullen zij zomaar hoge ogen kunnen gaan gooien in de strijd om dagwinst.

En mochten de rappe mannen toch moeite hebben met de laatste helling – let wel op, de stijgingspercentage hier naar de dubbele cijfers – reken dan op de Italiaanse puncheurs als Diego Ulissi, Enrico Battaglin of Matteo Fabbro.

Voorbeschouwing etappe 8 en etappe 9

Lees ook de voorbeschouwingen van de etappes hierna, zoals de heuvelrit in etappe 8 van Foggia naar Guardia Sanframondi op zaterdag 15 mei 2021 of de serieuze krachtproef in de bergrit van Castel di Sangro naar Campo Felice in etappe 9.