Favorieten Giro d’Italia 2022

De laatste weken van april en de volledige maand 2022 staat de Giro d’Italia 2022 centraal op Voorjaarsklassiekers.be. Want hoewel wij niets mooiers vinden dan de kasseien- en heuvelklassiekers in het voorjaar, is het ook altijd uitkijken naar de maand mei. La Corsa Rosa, met het schitterende Italië als decor. Welke klassementsmannen maken de meeste kansen op de eindoverwinning? Welke sprinter gaat strijden om de maglia ciclamino en welke berggeit gaat er met de maglia azzurra vandoor? Voorjaarsklassiekers.be presenteert de favorieten Giro d’Italia 2022 met de grootste kanshebbers van de verschillende truien. Andiamo!

Favorieten algemeen klassement – roze trui Giro d’Italia 2022

Het voorspellen van de winnaar van de Giro d’Italia was nog nooit zo moeilijk als dit jaar. Er ontbreekt één specifieke, grote favoriet – de kanonnen Tadej Pogačar en Primož Roglič rijden de Giro niet, die zien we “pas” weer in de Tour de France, van Egan Bernal is bekend dat hij zijn titel niet zal kunnen opvolgen – maar er zijn tal van renners die zomaar zouden kunnen verrassen. Of die nógmaal met de maglia rosa op het eindpodium kunnen schitteren, zoals Richard Carapaz.

Die wist La Corsa Rosa in 2019 op zijn naam te schrijven door de trui veilig naar Verona te brengen. Laat Verona nou dit jaar opnieuw de laatste halte zijn. Carapaz is bij het sterrenensemble van INEOS in elk geval de vooruitgeschoven man. Maar ook Mikel Landa (Bahrain Victorius) en Miguel Super Man Lopez (Astana) – beide destijds ploegmaats van Carapaz bij Movistar – zijn bij hun nieuwe ploegen de kopman. Datzelfde geldt voor João Almeida, die bij UAE Emirates voor het hoogste schavot gaat. En Simon Yates? Door de mand gevallen in die legendarische Giro van 2018, maar verleden jaar knap derde achter Bernal en Damiano Caruso. En wat kunnen we verwachten van de Nederlanders Tom Dumoulin en Wilco Kelderman? Je leest in onze special de voorbeschouwing favorieten algemeen klassement alles over de favorieten roze trui van de Giro 2022!

Favorieten jongerenklassement witte trui Giro d’Italia 2022

Net als in de meest prominente grote ronde, de Tour de France, kent ook de Giro d’Italia een witte trui voor het jongerenklassement. Net als in de afgelopen jaren, zal ook in de Giro 2022 de witte trui een erg prestigieuze aangelegenheid zijn. In de afgelopen twee edities was de winnaar van de Ronde van Italië tevens de winnaar van het jongerenklassement. Werp daarnaast een blik op het rijtje van de winnaars van het jongerenklassement van de afgelopen jaren en je ziet louter grote renners. Naast Egan Bernal (2021) en Tao Geoghegan Hart (2020) zien we daar renners als Miguel Ángel López (2019 en 2018), Bob Jungels (2017 en 2016) en ook Fabio Aru (2015) en Nairo Quintana (2014) terug. Wie is de grote favoriet in de strijd om de witte trui? Welke klepper moet je meenemen in je pool omdat-ie zomaar met de zege in het jongerenklassement kan lopen? Lees onze special de voorbeschouwing jongerenklassement witte trui Giro 2022!

Favorieten sprintersklassement / puntenklassement paarse trui Giro d’Italia 2022

Naast de welbekende truien, het roze voor de leider en het wit voor de best geklasseerde jongeren, wordt er natuurlijk ook een speciaal klassement voor het sprintersgilde opgericht. Dit is de paarse puntentrui. Lees in onze special de voorbeschouwing favorieten puntenklassement puntentrui Giro 2022 wie jij moet meenemen in je rijtje der sprinters om zo je vrienden in de Giro-pool te verschalken!

Favorieten blauwe trui Giro d’Italia 2022

Meer Giro d’Italia 2022?

We presenteren specials als een voorbeschouwing parcours Giro d’Italia 2022 en we gaan terug in de tijd met een uitgebreide analyse van de historie van de Giro. Op deze pagina