Wielrennen

Alle feitjes, nieuwtjes, transfers, voorbeschouwingen op het nieuwe wielrenseizoen en overige informatie over de koers en wielrennen in het algemeen leest u Voorjaarsklassiekers.be. Hier leest u al het belangrijke wielernieuws omtrent de prominentere renners en teams van de klassieke wegwedstrijden. Omdat voor deze renners de drie grote ronden (Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta) niet geheel onbelangrijk zijn, worden eventuele nieuwsberichten omtrent de Giro, de Tour en de Vuelta hier ook gedeeld.

Wielrennen: wielerklassiekers

Ga rechtstreeks naar de pagina waar we alle belangrijke nieuwtjes en voorbeschouwingen rondom de voorjaarsklassiekers op een rij hebben gezet: wielernieuws klassiekers 2014.

In Memorial

In dit rubriek besteden we aandacht aan legendarische renners die het leven hebben gelaten. De eerste renner is één van beste renners uit de geschiedenis van de koers: Marco Pantani. Lees hier de memorial: Marco Pantani 10 jaar na zijn dood en bekijk vijf legendarische zeges in zijn glansrijke carriere.

Oud nieuws wielrennen

Overzicht wielerjaar 2013 van NOS: Mollema en Terpstra willen vlammen in het voorjaar van 2014

Maandag 4 november 2013 – Tijdens de uitzending van de NOS met het terugblik op het wielerjaar 2013 gaf Belkin-renner Bauke Mollema aan dat zijn hoofddoel (uiteraard) de Tour de France van 2014 zal zijn, echter gaf de Groninger ook aan te willen vlammen in de Waalse voorjaarsklassiekers. Omega Pharma – Quick Step coureur Niki Terpstra, winnaar van Dwars door Vlaanderen in 2011, gaf aan in elke klassieker sterk wil zijn, maar dat Parijs Roubaix voor hem de belangrijkste voorjaarsklassieker zal zijn. In de Hel van het Noorden werd Terpstra dit jaar knap derde. Bekijk hier de uitzending van het NOS wieleroverzicht 2013 van zondag 3 november 2013, waar NOS-presentatrice Dionne de Graaf samen met Mollema en Terpstra een kleine anderhalf uur terugblikken op een bewogen jaar koers.

Philippe Gilbert zet zijn zinnen op het voorjaar van 2014

Maandag 28 oktober 2013 – BMC-krachtpatser Phillipe Gilbert liet afgelopen week tijdens de ploegenvoorstelling van BMC te weten hongerig te zijn en uit te kijken naar het voorjaar van 2014. Hoewel de Belg nog niets los liet over zijn eigen programma, gaf hij aan te willen schitteren in de vernieuwde Milaan San Remo. Met de komst van de Pompeiana, die is opgenomen in het parcours en de scherprechter tussen de Cipressa en de Poggio zal worden, zal de finale van de belangrijkste Italiaanse eendagkoers veel moeilijker en minder open worden. Gilbert’s doel zal zijn om de nieuwe beklimming in de Primavera haastig te beklimmen, waardoor de sprinters zullen afhaken in de finale. Phil dient echter wel rekening te houden met een Slowaakse man, genaamd Peter Sagan, maar kan rekenen op een sterk blok aan ploegmaats en heeft de nodige Primavera ervaring; Gilbert eindigde vanaf 2005 al viermaal in de top tien van Milaan San Remo.