Wielertransfers: Belkin verliest Mollema en Boom, Sagan naar Saxo-Tinkoff

Nadat eerder deze zomer bekend werd dat Belkin Pro Cycling, vanaf volgend seizoen Lotto BrandLoyalty, enkele prominente renners zag verliezen – is ook Cannondale Pro Cycling hun absolute vedette kwijt; Peter Sagan rijdt vanaf volgend seizoen voor Tinkoff-Saxo.

Wielertransfers

Tinkoff-Saxo teambaas Bjarne Riis is zeer content met het aantrekken van de Slowaakse alleskunner: “Peter is zonder twijfel een van de grootste talenten in de wielersport. Hij heeft een winnaarsmentaliteit en is zichtbaar en actief in finales. Hij zal ons ongetwijfeld overwinningen gaan bezorgen,” aldus de Deen.

Het Nederlandse Belkin zag hun Tour de France-kopman Bauke Mollema vertrekken naar Trek Racing Factory, waar hij de kopman voor de Tour de France van 2015 zal worden. Daarnaast zag Belkin de winnaar van de kasseienrit naar Arenberg, Lars Boom, vertrekken naar Astana. Boom is eveneens een specialist in de Vlaamse voorjaarsklassiekers en Astana gokt met Boom op overwinningen in de aankomende edities van de Parijs Roubaix. De formatie van Merijn Zeeman heeft met Wilco Kelderman de ideale opvolger van Bauke Mollema al in huis, maar heeft daarnaast zijn zinnen gezet op Wout Poels van Omega Pharma Quick Step.

Met de wielertransfers van Boom, Mollema en Sagan lijkt het spel op de wagen; de aankomende weken en maanden zullen er nog zeer veel transfers volgen, waar de redacteuren van Voorjaarsklassiekers verslag van zullen leggen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *