Vuelta 2014

Vuelta 2014

Op zaterdag 23 augustus 2014 staat de 69e editie van de Vuelta a España op het programma. Tijdens de Ronde van Spanje zullen veel prominente wielrenners starten en op Voorjaarsklassiekers.be kennen we dan ook de nodige aandacht aan de Vuelta 2014. Na het einde van de Tour de France 2014 kunt u hier informatie over het parcours vinden en presenteren we uitgebreide voorbeschouwingen met de favorieten voor de eindezege in de Vuelta a España 2014.

Vuelta a España 2014

De Ronde van Spanje ofwel de Vuelta Ciclista a España wordt sinds 1935 verreden en behoort met de Giro d’Italia en de Tour de France tot de Grote Drie Ronden. Hoewel de Vuelta a España als het aankomt op aanzien en status hun meerdere moet erkennen aan de Tour de France, is het parcours van de Ronde van Spanje traditiegetrouw vele malen zwaarder dan die van Frankrijk. Tevens kent het parcours van de Vuelta door de jaren heen meer aankomsten bergop dan de Giro en Tour. De Vuelta, qua statuur dus te vergelijken met de Giro, vind in de late zomer plaats en is de ideale revanche voor renners die een teleurgestelde Tour hebben verreden. De klassieke renners die wij uit het voorjaar kennen zien de Vuelta als dé voorbereidingskoers op het Wereldkampioenschap op de Weg.

Spraakmakende deelnemers Vuelta 2014

Door het afstappen van Chris Froome en Andrew Talansky in de Tour de France van 2014, zullen zij aanwezig zijn in de Vuelta. Voor Alberto Contador, die eveneens door een valpartij de Tour moest verlaten, komt de Vuelta 2014 helaas te vroeg.

Naast Froome en Talansky, respectievelijk Tour de France-winnaar van vorig jaar en de Dauphine-winnaar van dit jaar, hebben ook Jürgen Van den BroeckJoaquim Rodriquez en Thibaut Phinot reeds aangekondigd aan de start van de Ronde van Spanje te verschijnen. Reken daar ook andere zwaargewichten en kanshebbers voor het klassement als Giro 2014-winnaar Nairo Quintana, dark horsesRigoberto ÚranFabio AruRobert GesinkWilco Kelderman en Maxime Monfort en sprintkanon Peter Sagan bij en er kan geconcludeerd worden dat de Vuelta e España een deelnemersveld met spraakmakende renners kent.