Voorbeschouwing Wereldbeker Antwerpen 2021

GEEN WERELDBEKER ANTWERPEN IVM CORONA

De Scheldecross van Antwerpen 2021 gaat niet door!  De negende manche van de Wereldbeker veldrijden, gaat door nieuwe coronagolf niet door. Publiek was nog wel toegestaan, maar organisator Golazo ziet op tegen de extra maatregelen die opgelegd worden.

Een primeur voor de organisatoren van de Scheldecross te Antwerpen: dit jaar is de Scheldecross namelijk voor het eerst een officiële UCI Wereldbeker cross.Hier op Voorjaarsklassiekers lees je de voorbeschouwing Wereldbeker Antwerpen 2021!

Scheldecross Antwerpen 2021

Wanneer is de Wereldbeker Antwerpen 2021?

De Wereldbeker Antwerpen 2021 wordt zondag 5 december 2021 verreden. De echte cyclocross fanaten – die de voorbeschouwing veldrijden 2021-2022 hier geschreven op Voorjaarsklassiekers.be al helemaal kunnen dromen – kennen de veldritwedstrijd van de Wereldbeker Antwerpen natuurlijk als de Scheldecross.

Vorige editie Scheldecross Antwerpen

De editie van de Scheldecross 2020 lag ten prooi aan niemand minder dan Mathieu van der Poel. Er stond geen maat op de wereldkampioen veldrijden, die bij zijn rentree in het veld gelijk verder ging waar hij aan het einde van het cyclocross jaar 2019-2020 mee stopte: domineren en winnen. Hoewel, de toen nog in Europese sterrentrui rond rijdende, Eli Iserbyt lang kon aanklampen – kon de Belg niet volgen toen Matje er een patat opgooide.

Voorbeschouwing Wereldbeker Antwerpen 2021

Vorige tien winnaars Scheldecross Antwerpen

2020: flag-be Laurens Sweeck (Belgisch kampioenschap)
2018: flag-nl Mathieu van der Poel
2017: flag-nl Mathieu van der Poel
2016: flag-nl Mathieu van der Poel
2015: flag-be Wout van Aert
2014: flag-nl Mathieu van der Poel
2013: flag-be Niels Albert
2012: flag-be Kevin Pauwels
2011: flag-be Sven Nys
2011: flag-be Niels Albert (Belgisch kampioenschap)

Parcours Wereldbeker Antwerpen 2021

Het parcours van de Wereldbeker Antwerpen 2021 is nog niet officieel gepresenteerd, maar als we uit gaan van de aanpassing van verleden jaar zal dit ook dit jaar weer een combinatie zijn van zand, gras en verharde stukken.

Alle Belgische veldritten binnen de UCI Cyclo-Cross World Cup zullen enkel met het Covid Safe Ticket georganiseerd worden. Elke aanwezige (ouder dan 12 jaar) op het evenement dient daarom in het bezit te zijn van een geldig Covid Safe Ticket (Certificaat of digitaal via de CovidSafeBE-app) en ten allen tijde een mondmasker te dragen. Ook kinderen vanaf 10 jaar dienen te allen tijde hun mondkapje te dragen.

Programma Scheldecross Antwerpen 2021

Of je zondag 5 december 2021 zelf langs het parcours staat of de Wereldbeker Scheldecross Antwerpen vanaf de zetel thuis volgt, het programma van de Wereldbeker Antwerpen is handig om te weten:

Junioren Mannen
10:30 uur
Mannen U23
11:45 uur
Elite Vrouwen
13:40 uur
Elite Mannen
15:05 uur

Cyclocross Scheldeprijs Antwerpen op TV

Sporza zal zondag 5 december 2021 live-verslag doen van de negende UCI Wereldbeker manche te Antwerpen.

Rentree Wout van Aert in Scheldecross Antwerpen 2021

De Wereldbeker Antwerpen 2021 kent eigenlijk twee primeurs. Naast het feit dat de Scheldecross dus voor het eerst als een UCI Wereldbeker wordt verreden, maakt Wout van Aert tijdens deze negende Wereldbeker manche zijn rentree in Antwerpen, zoals bleek in het begin november gedeelde cyclocross programma Wout van Aert waarover wij ook al berichtten. Mooi nieuws dus voor de Sinjoren, die eerder dit jaar ook al Mathieu van der Poel zijn rentree op de weg zag maken in de Antwerp Port Epic. Toeval of zit hier een PR-stunt van de marketeers van Antwerpen Fietsstad achter?

Wout van Aert Scheldecross Antwerpen 2021

Wout van Aert wist in 2015 de Scheldecross te winnen, toen de vierde manche van de Bpost bank trofee 2015-2016. Kan Van Aert dit jaar tijdens zijn rentree winnen?

Favorieten Wereldbeker Antwerpen 2021

Waar Wout van Aert aan de start van een crosswedstrijd verschijnt, is hij één van de favorieten. Dat moge duidelijk zijn. En die andere twee van de Grote Drie? Wat doen die? Mathieu van der Poel, allereerst, hoeven we in Antwerpen niet te verwachten. Dat geldt waarschijnlijk niet voor Tom Pidcock, die zien we zeer waarschijnlijk wel aan de start verschijnen.

Maar ook veelwinnaar Eli Iserbyt en diens ploegmaats bij Pauwels Sauzen-Bingoal (Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck), man-in-vorm en kersvers Europees Kampioen veldrijden Lars van der Haar en diens ploegmaat Toon Aerts (namens Baloise Trek Lions) staan aan de start. Wie gaat de Wereldbeker Scheldecross Antwerpen 2021 winnen?

Overige Wereldbeker Veldrijden manches

Nog meer veldrijden lees je op andere pagina’s, zoals de voorbeschouwing veldrijden 2021-2022 of de Voorbeschouwing Wereldbeker Veldrijden 2021-2022