Voorbeschouwing Tour de France 2022

Wielerliefhebbers opgelet, het is weer tijd voor het grootste wielerspektakel van het jaar. Le Tour de France. La Grande Boucle. De Ronde van Frankrijk! De Tour de France 2022 vindt dit jaar plaats van vrijdag 1 juli tot en met zondag 24 juli 2022 en kent 3.328 kilometer, waarvan twee tijdritten, zes bergetappes en vijf aankomsten bergop! En met een deelnemerslijst om van te smullen is de 109e editie van de Tour de France op voorhand al één en al genot. Voorjaarsklassiekers blikt uitgebreid vooruit met de voorbeschouwing Tour de France 2022!

Voorbeschouwing Tour de France 2022

Wielerjournalisten die overuren maken. De wat oudere Tourliefhebbers vertrouwd op de camping met hun transistorradiootje luisterend naar Radio Tour de France. De wat meer jongere wielerliefhebber op zijn iPhone streamend in het park. Elke avond Vive le Vélo en De Avondetappe. Podcasts, wielertijdschriften en -sites die er vol van staan. En zo ook op Voorjaarsklassiekers.be. Ook al gaat onze focus naar de klassiekers, in juli alle aandacht voor het grootste wielerevenement die er is: de Tour de France! In deze voorbeschouwing Tour de France 2022 alles over het parcours, een uitgebreide overzicht van de favorieten voor het algemeen klassement (de favorieten gele trui) en de favorieten voor het sprintersklassement (de favorieten groene trui) en ook presenteren we de beste Tour de France poule tips 2022!

Wanneer is de Tour de France?

Wat? De 109e editie van de Ronde van Frankrijk begint op 1 juli 2022 met een tijdrit in Kopenhagen, Denemarken en vindt plaats tot en met 24 juli 2022, met de welbekende finish op de Avenue des Champs-Élysées te Parijs! Voor de trouwe televisie kijkers opgelet: de koersen zullen doorgaans beginnen tussen 12:00 en 13:30 en den arrivee verwachten we tussen 17:00 en 18:00 uur – behalve de eerste én laatste etappe. Deze worden in de avond afgewerkt, waardoor de finish hier respectievelijk 19:00 en 19:30 uur verwacht worden. 

Deelnemers Tour de France 2022

 De beste ronderenners ter wereld, aangevuld met de beste sprinters, de beste punchers en de beste knechten. De beste renners ter wereld, met andere woorden. Met op meerdere vlakken prachtige duels. 

 

Parcours Tour 2022

Waar? Frankrijk, uiteraard, maar dit jaar ook in Denemarken, héél even in België en in Zwitserland Hoeveel? 3.328 kilometer, met twee tijdritten en zes bergetappes met vijf aankomsten bergop. Een eerste week met een tijdrit en kans op waaiers in Denemarken, na de rustdag een nieuwe waaierrit in Noord-Frankrijk en een dag later de kasseienetappe. Ga er maar aan staan. 

Favorieten Tour 2022

Pogi, Rogie, Vingegaard. Lees alles in onze uitgebreide voorbeschouwing favorieten gele trui Tour de France 2022

Ronde van Spanje 2022

Meer voorbeschouwingen van grote rondes? Lees ook onze voorbeschouwing parcours Vuelta a España 2022!