Tom Boonen pakt derde overwinning in Kuurne Brussel Kuurne

Tom Boonen heeft zijn derde overwinning in Kuurne Brussel Kuurne op zijn naam geschreven. De man in vorm van Omega Pharma Quick Step, die gisteren in de Omloop onzichtbaar was in de finale, liet vandaag zien over de goede benen te beschikken door in de spurt zijn naaste belager Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling) voor te blijven. Derde werd Sep Vanmarcke (eveneens Belkin).

Boonen Kuurne Brussel Kuurne

Tom Boonen viert zijn zege in Kuurne Brussel Kuurne en mag zich recordhouder noemen met drie zeges.

Na een pact tussen Omega Pharma Quick Step en Belkin Pro Cycling werd op ongeveer 70 kilometer van de meet een waaier gevormd en dit kabinetstukje leidde tot een kopgroep van tien renners. Tom Boonen, Stijn Vandenbergh, Guillame van Keirsbulck, Nikolas Maes, Matteo Trentin (OPQS), Sep Vanmarcke, Maarten Wynants, Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling), Johan Vansummeren (Garmin Sharp) en Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen – Baloise) behoorden tot de kopgroep, die nooit meer werden bijgehaald ondanks verwoede pogingen van Team Sky, Lotto-Belisol en Katusha.

Omega Pharma Quick Step domineerde vrijwel de gehele finale van Kuurne Brussel Kuurne om de kaart Tom Boonen uit te spelen en hoefde enkel demarrages van Wynants en later Vansummeren te pareren, waarna Tommeke het zelf afmaakte en zichzelf recordhouder met drie overwinningen in Kuurne Brussel Kuurne mag noemen.

Uitslag Kuurne Brussel Kuurne 2014:

1. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step)
2. Moreno Hofland (Belkin Pro Cycling)
3. Sep Vanmarcke (Belkin Pro Cycling)
4. Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen – Baloise)
5. Stijn Vandenbergh (Omega Pharma-Quick Step)
6. Maarten Wynants (Belkin Pro Cycling)
7. Guillame van Keirsbulck (Omega Pharma-Quick Step)
8. Nikolas Maes (Omega Pharma-Quick Step)
9. Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step)
10. Johan Vansummeren (Garmin-Sharp)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *