Samenvatting Kuurne Brussel Kuurne 2021

Mads Pedersen (Trek-Segafredo) versloeg Anthony Turgis (Total Direct Energie) en Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) in een massasprint om Kuurne-Brussel-Kuurne 2021 te winnen.

Kuurne Brussel Kuurne 2021 eindigde in een massasprint, maar pas na een lange, gespannen achtervolging toen een kopgroep van vijf met daarbij Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) vastberaden vocht om voorop te blijven.

Pas op 1.600 meter van de streep werd de kopgroep gegrepen, waarna de lead-outs begonnen en Pedersen met een paar fietslengtes voorsprong de overwinning pakte.

Van der Poel opent de debatten vroeg

Een grote sprint was verre van vanzelfsprekend vanaf het moment dat Van der Poel samen met Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers) uit het peloton barstte, op meer dan 80 kilometer van de finish. Het duo haalde de eerdere vluchters van de dag in en vormde, nadat een paar van de zwakkere leden waren afgevallen, een samenhangend vijftal met Artyom Zakharov (Astana Premier-Tech), Patrick Gamper (Bora-Hansgrohe) en Jonas Iversby Hvideberg (Uno-X) dat bijna samen aan de finish kwam.

Pedersen maakt het af in de massasprint

Pedersen was een comfortabele winnaar in de sprint die volgde, sprintend naar de duidelijke overwinning nadat hij werd aangevoerd door ploegmaat Jasper Stuyven.

Eerder op de dag had het er nog naar uitgezien dat hij en vele andere sprinters al waren uitgeschakeld, nadat een grote groep van zo’n 20 renners – onder wie Greg Van Avermaet, Dylan Teuns en Matteo Trentin – op de kasseien wegreed.

Deze groep werd echter teruggepakt door een peloton met Pedersen, en samen slaagden zij er uiteindelijk in om de kopgroep van vijf man op het nippertje terug te halen.

Pedersen bleek andermaal een ideale winnaar van de type race dat Kuurne-Brussel-Kuurne is, daar hij een dag eerder in de Omloop nog teleurstelde – kon de Deen het in de revanche koers wél klaar spelen.

Uitslag Kuurne Brussel Kuurne 2021

1. Mads Pedersen – Trek – Segafredo – 4:37:04
2. Anthony Turgis – Team Total Direct Energie ,,
3. Thomas Pidcock – INEOS Grenadiers ,,
4. Matteo Trentin – UAE-Team Emirates ,,
5. Jenthe Biermans – Israel Start-Up Nation ,,
6. Sonny Colbrelli – Bahrain – Victorious ,,
7. Nils Politt – BORA – hansgrohe ,,
8. Greg Van Avermaet -AG2R Citroën Team ,,
9. Bert Van Lerberghe – Deceuninck – Quick Step ,,
10. Erik Nordsæter Resell – Uno-X Pro Cycling Team ,,

Samenvatting Kuurne Brussel Kuurne 2021

Meer over Kuurne-Brussel-Kuurne of de Omloop het Nieuwsblad, die andere koers in het Openingsweekend, lezen? Bekijk ook de voorbeschouwing Omloop het Nieuwsblad 2022 of de voorbeschouwing Kuurne Brussel Kuurne 2022.