Parcours Vuelta a España 2021

Het parcours Vuelta a España 2021 is eerder in februari gepresenteerd en op deze pagina zullen wij de hoogtepunten samenvatten. De wedstrijd vindt volledig binnen de Spaanse grenzen plaats, maar zonder de gebruikelijke finish in de hoofdstad Madrid. De reden dat het een volledig Spaans parcours wordt, is de pandemie en het zo veel mogelijk afsluiten van Covid-19, dat nog steeds een groot probleem is in de wereld. Corona of geen corona, het parcours Vuelta a España 2021 doet niet onder aan reguliere grote ronde!

Parcours Vuelta a España 2021

Parcours Vuelta a España 2021: van de kathedraal van Burgos naar Santiago de Compostela

Het parcours Vuelta a España 2021 loopt van 14 augustus tot 5 september en is 3336 km lang. De finish van de tijdrit is in het beroemde Santiago de Compostela, de stad A Coruña, in plaats van de gebruikelijke optocht naar de hoofdstad Madrid. Racedirecteur Javier Guillen zei: “De wereld maakt op dit moment een zeer moeilijke tijd door, en dit wordt vooral in ons land gevoeld. “Om deze reden wilden we een ander soort wedstrijd ontwerpen.

Het is een ambitieuze Vuelta, die veel kilometers zal afleggen, maar alleen binnen Spanje zal blijven. We willen ons land in de kijker zetten: zijn schoonheid en zijn potentieel als toeristisch wereldleider. “We zullen aanwezig zijn in vele gebieden, met een enorme verscheidenheid aan terreinen en ongekende locaties, terwijl we ook enkele van de grootste toeristische centra van het land zullen bezoeken. Dit is onze manier om de mensen te vermaken en het toerisme te bevorderen in afwachting van een geleidelijke terugkeer naar de normaliteit.”

Parcours Vuelta a España 2021: Gran Salida in Burgos

De etappe begint met een start in de kathedraal van Burgos voor een tijdrit van 7,1 km, de gebruikelijke vroege top finish komt in de derde etappe op de Picón Blanco waar de eerste tekenen van de top renners te zien zullen zijn.

Parcours Vuelta a España 2021: Wie schiet met scherp in het hooggebergte?

Daarna gaat het richting de zuidkust en de steden Valencia, Alicante en een andere top finish van de Alto de Velefique in de regio van Almería. De klim is te vergelijken met de beroemde Alpe d’Huez in Frankrijk met zijn haarspeldbochten.

Parcours Vuelta a España 2021

Meer klimmen komen met korte adempauzes en dagen voor de sprinters tussendoor, maar de focus zal liggen op de nieuwe klim van de Pico Villuercas in de 14e etappe voordat we naar de laatste week gaan en de beesten die de Lagos de Covadonga, Alto d’El Gamoniteiru en een korte scherpe klim dag in de 20e etappe naar Castro de Herville in een ‘mini Classic’.

Parcours Ronde van Spanje 2021: een afsluitende bedevaartsoord naar Santiago de Compostela

De wedstrijd wordt afgesloten met een individuele tijdrit naar het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostela. Nieuw in de wedstrijd zijn de bonificatiesprints op de top van een aantal belangrijke beklimmingen in een poging om de wedstrijd spannender te maken. Al met al dus een vermakelijk parcours van de 76e Ronde van Spanje, met hopelijk veel verrassingen!

Meer Ronde van Spanje? Lees hier de favorieten van de Vuelta 2021!