Niki Terpstra wint eindklassement Ronde van Qatar

Niki Terpstra heeft het eindklassement van de Ronde van Qatar 2014 op zijn naam geschreven. Nadat hij vorige week zondag de eerste etappe pakte en zich maandag aan de start van de tweede etappe in de leiderstrui mocht hullen, is hij de trui nooit kwijt geraakt. De fortuinlijke Nederlander is opvolger van ploegmaat Mark Cavendish.

In de gehele 113,5 kilometer tellende laatste etappe, van Sealine Beach Resort naar Doha Corniche, kwam de leiderstrui van Terpstra niet in gevaar. Hoewel de vijf vluchters op een dikke 6 kilometer, toen de laatste plaatselijke ronde werd ingeluid, nog meer dan 30 tellen voorsprong op het peloton hadden – werd het opnieuw een massaspurt om de dagzege. Het was Fransman Arnaud Démare van FDJ.fr die de snelste in de sprint was, voor Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo) en Bernhard Eisel (Team Sky).

Vormpeil Niki Terpstra

Dat het met de vormpeil van Niki Terpstra goed zit, liet hij deze week zien. Vraag is hoe de 29-jarige Nederlander er over enkele weken voorstaat, wanneer het echte werk gaat beginnen.

Niki Terpstra

Niki Terpstra is de trotse winnaar van het eindklassement van de Tour of Qatar 2014

Podium eindklassement Tour of Qatar 2014

1. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step)
2. Tom Boonen (OmegaPharma-QuickStep) op 17s
3. Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol) op 20s

Later meer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *