Kwiatkowski vloert Sagan in Strade Bianche

Michal Kwiatkowski heeft de achtste editie van de Strade Bianche op zijn naam geschreven, door topfavoriet Peter Sagan te kloppen. In de nauwe straten van Siena stond de Slowaak Sagan geparkeerd, waarna de Pool van Omega Pharma Quick Step erop-en-eroverheen ging en als eerste binnenreed op Piazza del Campo.

Kwiatkowski Strade Bianche

Michal Kwiatkowski wint Strade Bianche 2014.

Sinds enkele jaren is de Strade Bianche uitgegroeid tot een erg populaire voorjaarskoers. Het schitterende landschap van Toscane, de zeventig (een kwart van het totaal aan kilometers) kilometers over onverharde, hellende zandwegen, het draaien en keren in Siena en de finish op de legendarische Piazza del Campo maakt Strade Bianche zo heroïsch Hoewel geen koers die volgens de UCI tot de topkoersen behoort, stond er ook de editie van 2014 weer toprenners aan de start – en was de koers een waar spektakelstuk.

Nadat een kwartet Italianen, die nagenoeg de hele koers vooraan reden, op veertig kilometer van de finish werden bijgehaald, maakten grote namen als Fabian Cancellara, Alejandro Valverde Roman Kreuziger, Peter Sagan, Michal Kwiatkowski en Damiano Cunego de koers hard. Toen Sagan nogmaals flink aan de boom schudde was het alleen Kwiatkowski die kon volgen en het duo pakte al snel minuten op de achtervolgers. Tegenstoten vanuit de achtervolgende groep van onder andere Valverde mochten niet baten, waarna Kwiatkowski de Slowaak een luur draaide en zijn eerste klassieke zege van het jaar al binnen heeft. Sagan, die sinds vorig jaar een ware verzameling aan klassieke ereplaatsen begint op te bouwen, werd net als vorig jaar tweede. De Spanjaard in vorm Valverde completeerde het podium.

Strade Bianche 2014

Het podium van de achtste editie van Strade Bianche. Van links naar rechts: Peter Sagan, Michal Kwiatkowski en Alejandro Valverde.

Eindstand Strade Bianche 2014

1. Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) in 5u20m33s
2. Peter Sagan (Cannondale) op 19s
3. Alejandro Valverde (Movistar) op 36s
4. Damiano Cunego (Lampre-Merida) op 40s
5. Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) in z.t.
6. Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) op 59s
7. Cadel Evans (BMC) op 1m44s
8. Warren Barguil (Giant-Shimano) op 2m02s
9. Wout Poels (Omega Pharma-Quick Step) op 2m11s
10. Simon Geschke (Giant-Shimano) op 2m51s

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *