Giro 2023 etappe 13

Op het moment dat de Giro 2023 etappe 13 voorbeschouwing gepubliceerd had moeten worden ging er een bom af: rozetruidrager Remco Evenepoel verlaat de koers met COVID-19. De Giro d’Italia 2023 is onthoofd. Zonder de Aerokogel van Schepdaal of niet – ook de Giro wacht op niemand. De wereld draait door. En na drie overgangsetappes hopen we allemaal op vuurwerk in etappe 13 naar Crans-Montana! Voorjaarsklassiekers.be blikt vooruit op de Giro 2023 etappe 13 voorbeschouwing!

Voorbeschouwing Giro 2023 etappe 13

Waar maandag door het wegvallen van Evenepoel iedereen pardoes één plaats opschoof naar beneden, zal vrijdag 19 mei aanstaande het klassement in de Giro d’Italia 2023 waarschijnlijk flink door elkaar worden gerammeld. Staat ons vuurwerk te wachten?

Giro 2023 etappe 13 parcours 

Het peloton wacht namelijk een loodzware bergrit, die van Borgofranco d’Ivrea naar Crans-Montana zal voeren en waar maar liefst 5100 hoogtemeters moeten worden bedwongen. 

Giro 2013 etappe 13 favorieten 

Wat mogen we verwachten van deze monster etappe? Allereerst hopen we natuurlijk op een nieuwe, heerlijke open strijd om het roze. Het zullen de kampen INEOS, UAE Emirates, BORA-hansgrohe en natuurlijk Jumbo-Visma zijn die de koers gaan moeten maken. Een denkbaar scenario is dat we na vrijdag een verrassende leider gaan hebben. Want wat als een Laurens de Plus mee zit in de vroege vlucht. Gaan UAE, Bora en Jumbo kost-wat-kost hem halen? 

De klassementsrenners binnen de enkele minuten zullen hoogstwaarschijnlijk niet weg komen, de aanvallers zoals Ben Healy, Lorenzo Fortunato en Santiago Buitrago zullen hier echter wel een cart blanche krijgen.