Chris Froome start niet in voorjaarsklassiekers

Tour de France 2013 winnaar Chris Froome zal toch niet aan de start verschijnen van een aantal prestigieuze voorjaarsklassiekers dit jaar, liet hij dinsdag tegen Engelse media weten. Op voorhand kondigde het Britse team aan te starten in La Primavera met zowel Chris Froome als meesterknecht Bradley Wiggins.  “Nu de Pomepeiana wellicht wordt geschrapt uit Milaan San Remo, heeft deze koers voor mij geen meerwaarde”, aldus de klassementsrenner van Team Sky

De Zuid-Afrikaan start evenmin in de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Hoewel deze voorjaarsklassiekers op zich niet per se zijn weggelegd voor grote ronde renners als Froome, zou deelname aan één of meerdere koersen hiervan een strategische keuze kunnen zijn. Tijdens de vijfde etappe van de Tour de France 2014, van Ypres naar Arenberg, doet het peloton namelijk een negental kasseien aan die identiek zijn aan Parijs Roubaix. “Parijs Roubaix heb ik al eens gereden, ik weet wat ik daar kan verwachten. Meedoen aan zo’n klassieker betekent echter te veel risico’s”, aldus Froome, die wel aangaf meerdere malen te zullen trainen op de kasseien.

Ook deelname aan Luik Bastenaken Luik, waar Froome vorig jaar nog aan de start verscheen, past niet in zijn planning. Voor Chris Froome, die de de voorjaarsklassiekers dit jaar dus helemaal links laat liggen, zal deelname aan de Ronde van Oman (vandaag begonnen), de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië en het Critérium du Dauphiné moeten leiden tot de tweede Tour de France eindzege.

Chris Froome

Chris Froome, vandaag in actie tijdens de Ronde van Oman, laat de voorjaarsklassiekers links liggen.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *