Bradley Wiggins zet zijn zinnen op Parijs Roubaix 2014

De Brit Bradley Wiggins heeft aangekondigd zijn zinnen te zetten op Parijs Roubaix. De editie Parijs Roubaix 2014 wordt verreden op zondag 13 april en als het aan de voormalige Sky-kopman ligt, zal hij zegevieren in de roemruchte voorjaarsklassieker.

”Tijdens trainingen richt ik me de laatste tijd al meer op zulke parcoursen”, aldus Wiggins tegen Britse media. ”Ik weet van mezelf dat ik kwaliteiten heb om mee te doen om de zege in koersen als Parijs-Roubaix en in tegenstelling tot de voorgaande edities wil ik winnen.”

Voor de Tour-winnaar van 2012 is Parijs Roubaix tevens de opmaat voor de zomer, wanneer de Brit er zal moeten staan. Na succes in de prominente kasseienklassieker wil Wiggins vlammen in de Ronde van Californië. De meerdaagse ronde in de Verenigde Staten geldt weer als absolute voorbereiding op de Tour de France. De Franse koers start zaterdag 5 juli in Engeland en op zijn geboortegrond wil Wiggins presteren. Hoewel hij hoogstwaarschijnlijk in dienst zal rijden van de Tour-winnaar van 2013 Chris Froome, ziet Wiggins een mooie rol voor hem weggelegd in het geoliede Sky-team.

”Ik wil graag weer terugkeren in de Tour. Ik zal in de grote rondes misschien niet meer meedoen om de eindzege, maar ik wil graag onderdeel zijn van een succesvol team en daar een bijdrage aan leveren.”

Wiggins Parijs Roubaix 2014

Bradley Wiggins (in het geel) en zijn knecht Chris Froome tijdens de Tour van 2012. Zullen de rollen in 2014 worden omgedraaid?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *