Alexander Kristoff wint Milaan San Remo

Alexander Kristoff heeft de 105e editie van Milaan San Remo op zijn naam geschreven. De Noor klopte favorieten Peter Sagan en Mark Cavendish, die er met een respectievelijk vijfde en tiende plaats niet aan te pas kwamen. Fabian Cancellara sprinte wederom naar podiumplaats en de jonge Brit van Team Sky Ben Swift werd knap derde.

Milaan San Remo 2014 Kristoff

Alexander Kristoff is de blije winnaar van Milaan San Remo 2014

De editie van 2014 kende een kletsnatte koersverloop, met de eerste honderd kilometer een zevental koplopers. Nadat het zevental uitdunde in een drietal renners, onder andere Maarten Tjallingi van Team Belkin, was het Vicenzo Nibali die op de Cipressa een aanval plaatste. De Italiaan van Astana werd vlak voor de Poggio bijgehaald, waarna een uitgedunde peloton – met sprinters en topfavorieten André Greipel, Peter Sagan, Mark Cavendish en Gerald Ciolek, naar de meet koersde. Daar was het de ouwe vos Luca Paolini die zeer goed werk verrichte voor ploegmaat Alexander Kristoff, die het klusje zelf klaarde. Fabian Cancellara eindigde tweede, voor Ben Swift.

Phillipe Gilbert, eveneens een van de favorieten op voorhand van La Primavera, eindigde als hoogstgeklasseerde Belg als dertiende. Sebastiaan Langeveld is met plaats vijftien de hoogstgeklasseerde Nederlander.

Eindstand Milan San Remo 2014

1. Alexander Kristoff (Kathusha)
2. Fabian Cancellara (Trek Cycling)
3. Ben Swift (Sky)
4. Juan Jose Lobato (Movistar)
5. Mark Cavendish (Omega Pharma Quick Step)
6. Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF)
7. Zdenek Stybar (Omega Pharma Quick Step)
8. Sacha Modolo (Lampre)
9. Gerald Ciolek (MTN Qhubeka)
10. Peter Sagan (Cannondale)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *